Veel lezen – diary 169

Veel lezen – diary 169

22 juni 2021 0 Door Marìs

Veel lezen – diary 169, dat was waar ik deze week voornamelijk mee bezig was. Ik had namelijk een boek wat terug moet omdat hij gereserveerd is.

Veel lezen - diary 169

Veel lezen – diary 169

Veel lezen – diary 169, is de photodiary die ik vandaag met jullie deel. Ik was deze week veel aan het lezen, want ik heb een boek wat terug moet naar de bieb omdat hij gereserveerd is. Heel irritant altijd! Dus verplicht dagelijks veel lezen. Het was een klein lettertype dus las niet lekker snel weg daardoor, jammer! Ook deed ik wat kleine dingen die ik steeds uitstelde, maar nu ging doen om er vanaf te zijn.

Leestip: Mijn erfenis!

Maandag 14 juni

Veel lezen - diary 169

Ik begon de dag met lekker rustig een boek lezen én een Gran Canaria youtube video kijken. Dit kanaal maakt video’s waarbij ze dan over het strand loopt met het omgevingsgeluid erbij. Zo heerlijk rustgevend dat geluid van de oceaan en de Spaans pratende mensen. Net of je er zelf loopt! (als je er al eerder geweest bent).

Veel lezen - diary 169

Eiland hoppen op de Canarische eilanden, daar had ik het over met mijn moeder. Sinds niet al te lange tijd zijn er in plaats van 7, nu 8 Canarische eilanden. La Graciosa was er natuurlijk al, maar is nu officieel ook erkend als eiland. De nummering is overigens niet door mij gedaan, dit stond zo op internet. Mijn volgorde zou uiteraard anders zijn!

  1. La Palma
  2. El Hierro
  3. La Gomera
  4. Tenerife
  5. Lanzarote
  6. La Graciosa (1 of 2 dagen vanaf Lanzarote)
  7. Fuerteventura
  8. Gran Canaria, want ik wil natuurlijk wel bij mijn vriendinnen eindigen als ik dan toch in de buurt ben!

Dinsdag 15 juni

Ik begon bij La Palma, om te kijken wat ik daar allemaal wil zien, als een van jullie nog tips heeft voor een van de Canarische eilanden, bezienswaardigheden of mooie uitkijkpunten die je niet kunt missen, dan hoor ik het graag! El Teide op Tenerife staat natuurlijk sowieso op de lijst. Die heb ik tot nu toe alleen maar vanaf Gran Canaria gezien, vanaf de Pico de las Nieves, maar ook vanaf de oceaan al zittend op een boot. Andersom vanaf El Teide Gran Canaria kunnen zien, lijkt me dus ook heel gaaf! Dan bekijk ik het letterlijk eens vanaf de andere kant 😉

Omdat ik deze reis niet alleen ga maken, maar samen met mijn moeder, gaat zij ook een lijstje maken van de dingen die zij graag wil zien. Die voegen we dan samen met prijzen erbij. En aan de hand daarvan gaan we kijken hoe lang we op elk eiland zullen gaan verblijven. Het streven is om alle 8 de eilanden te bezoeken in 2 maanden tijd. Maar wel pas als mijn huis af is.

De rest van de week bestond uit zoveel mogelijk lezen.

Zaterdag 19 juni

Veel lezen - diary 169

Tijd voor de administratie! En ik deed kleine klusjes die 2 tellen werk kosten, maar die ik steeds uitstelde omdat ik er geen zin in had. Zoals bijvoorbeeld een lijstje maken met kwekerijen of tuincentra waar je palmbomen zelf kunt uitzoeken. Of een brief terug schrijven naar mijn nichtje die mij laatst spontaan een lief kaartje stuurde (ok dat duurde wel wat langer, dat wist ik, want ik had hele verhalen te vertellen, daarom stelde ik het ook uit om aan de brief te beginnen). Of die extra was draaien met mijn winterjas (zo’n hekel aan om die jas dan weer los te ritsen als hij uit de was komt en te drogen te hangen, jassen zijn zulke ondingen!). Maar ik ben blij dat alles nu weer gedaan is en ik helemaal bij ben.

Op 1 ding na, want ik heb natuurlijk nog héél wat uit te zoeken over alle Canarische eilanden. Dat is niet zo een, twee, drie gedaan. Maar dat mag. Dat heeft ook geen haast. Dat is gewoon iets leuks wat ik er tussendoor af en toe bij kan pakken.

Zondag 20 juni

Veel lezen - diary 169

Vandaag maakte ik dus dat bewuste lijstje met locaties waar je zelf je eigen palmboom kunt uitzoeken. Ik wil niet zomaar iets bestellen bij een webshop en dan niet weten welk exemplaar ik thuisgestuurd krijg. Ik ben van het zelf uitzoeken! En ik kreeg het eindelijk voor elkaar om dit boek uit te lezen! Inmiddels moet er nóg een boek snel terug naar de bieb, dus ga ik komende week ook weer door met zoveel mogelijk lezen, zodat het boek op tijd uit is.

Leestip: Kosten garage bezoek mei 2021!

Hoe was jouw week? Laat jij ook vaak dingen liggen omdat je er geen zin in hebt om ze te doen?