Verbouwklussen afronden!

Verbouwklussen afronden!

28 januari 2022 6 Door Marìs

Ineens staat het er heel anders voor; ik kan dit jaar de verbouwklussen afronden! In elk geval degenen die ín het huis moeten gebeuren. Wellicht blijft er dan hoogstens nog een isolatieklus liggen.

Verbouwklussen afronden

Verbouwklussen afronden

Dit jaar, 2022, ga ik de verbouwklussen afronden! EINDELIJK was er een mogelijkheid, hierover ga ik later nog een apart artikel schrijven. Ik wacht namelijk ook nog op antwoorden op wat andere vragen rondom het huis/ de hypotheek/ op wiens naam het staat. Dus later komt daar een compleet artikel over. Maar het is in elk geval al wel zeker dat er flink wat extra budget beschikbaar komt.

Leestip: Via deze weg blijf ik extra geld verdienen!

Er zal om en nabij de 37.000 euro beschikbaar komen om de overige verbouwklussen die nog open staan af te kunnen ronden. Echt een mega groot bedrag, ik heb het in elk geval niet zomaar onder mijn matras liggen 😉

De klusjesman die de meeste klussen in huis gaat aanpakken is al gebeld. Die komt binnenkort even een offerte maken, puur zodat ik precies weet hoeveel het gaat kosten. Want als ik dat weet kan ik verder met stap 2; kijken in hoeverre ik de rest van de verbouwklussen kan gaan laten uitvoeren. En in welke volgorde dat het meest handige is. Sommige dingen maken niet uit qua volgorde, andere wel.

Zo ga ik bijvoorbeeld geen nieuwe binnendeuren laten plaatsen terwijl de badkamervloer nog vernieuwd moet worden. Gewoon puur voor mijn gevoel vind ik dat risico te groot. Theoretisch gezien vinden er natuurlijk zat verbouwingen plaats waarbij een deur ook niet beschadigd hoort te worden, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere.

Wat staat er nog op de lijst

De klussen die nog op de lijst staan zal ik hieronder kort opnoemen.

  • Diverse (dure) klussen in huis door klusser
  • Groepenkast vernieuwen (is te oud en voldoet niet aan de voorwaarden momenteel) met de elektra op zolder is gerommeld door de oude bewoner, dus ook dat moet nog opgelost worden
  • Zonnepanelen
  • Rolluiken
  • Verwarming
  • Nieuwe binnendeuren
  • Wc beneden afmaken (en vloer badkamer vernieuwen vanwege lekkage)
  • 2 trappen bekleden
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie of bodemisolatie (ik weet nog steeds niet wat beter is)

Leestip: Wat wil je bereiken?!

Het lijkt een klein aantal klussen, maar dit loopt nog flink in de kosten. De klussen van de klusser alleen al zullen op minimaal 9000 euro uit komen, dus dat wordt al een flinke hap uit het budget. Maar ik kan in elk geval met dit bedrag zó ver komen, dat het huis voor het oog gewoon af is. En dus kan ik het eindelijk vol trots aan iedereen laten zien.

Er staan natuurlijk diverse klussen op deze lijst die niet gedaan hoeven te worden voordat ik het aan iedereen kan laten zien. Zonnepanelen en rolluiken voegen namelijk niks toe voor de presentatie van het huis. Evenals isolatie. De klussen die wél iets toevoegen voor de presentatie hebben dus prioriteit, wat niet wil zeggen dat de volgorde daar ook op aangepast wordt, want de duurste klussen worden als eerste aangepakt.

Wel zitten er in het pakket van de klussen ook kleine goedkope klussen, maar die voegen allemaal wél iets toe voor de presentatie. Ik zal ten eerste gewoon héél blij zijn als ik zelf eindelijk eens rondloop in een huis dat af is. Want ik kijk er ten slotte dagelijks tegenaan.

Het doel

Het doel is om voor mijn vakantie in mei zoveel mogelijk klussen afgerond te hebben. Hopelijk zijn alle klussen van de klusser dan afgerond. Dat zal het meeste tijd kosten. Ook omdat dingen tussendoor moeten drogen (zoals stucwerk wat bijgewerkt moet worden, voordat er geschilderd kan worden). Ik word er in elk geval onwijs blij van dat als alles een beetje volgens plan verloopt, ik eind dit jaar, na 3,5 jaar eindelijk klaar ben met verbouwen.

Wat niet wil zeggen dat er dan helemáál niks meer gedaan hoeft te worden, want ook de schuur is al oud en moet opgeknapt worden. Zo vallen de voegen er deels uit, dus dat moet bijgewerkt worden. Maar de schuur is van latere zorg. Eerst het huis zelf afmaken! Dan heb ik de allergrootste kostenpost gehad, aangezien de tuin ook al netjes af is!

Leestip: Hoe vaak ging jij over je budget?!

Heb jij je ooit vergist in de grootte van een project? Ik wel, met dit huis! Er moest echt véél meer gedaan worden dan er in het bouwkundig rapport vermeld werd. Niet persé omdat het móést, maar wel omdat het beter is voor de onderhoudskosten van het huis.

Verbouwklussen afronden