Verhuisofferte nr 2

Verhuisofferte nr 2. Omdat ik verhuizer nummer 1 nogal duur vond, liet ik er nog een langskomen voor een offerte.

Verhuisofferte nr 2

Verhuisofferte nr 2

Verhuisofferte nr 2. Zelf vind ik het wel zo prettig als ze gewoon normaal langskomen om te kijken naar je spullen. Zo weten ze direct of en welke dingen er uit elkaar gehaald moeten worden en hoe lang het gaat duren/ hoeveel mensen er nodig zijn en een online tooltje weet niet welk formaat je meubels hebben.

Leestip: Wat kosten verhuizers?

Dat we alle kleine dingen zelf doen is al meteen direct besloten. Want ik vind het echt onzin om doze door verhuizers te laten verhuizen. Gewoon lekker zelf je zooi inpakken en een paar keer met de auto rijden en klaar. Scheelt geld!

Maar dan de grote meubels. Een voordeel als dat gedaan wordt door een verhuisbedrijf want het is verzekerd, dus dat voelt veilig. Ook kost het je dan zelf geen bergen met tijd, want zij zijn daar snel in. Met dingen in elkaar zetten en uit elkaar halen. Dus ik ben benieuwd wat er uit deze offerte komt.

Verhuizer nr 2 rekende een bedrag van 1097 euro. Dit vind ik dus ook echt idioot veel. Waarom rekenen die mensen zulke idiote bedragen? Voor een paar simpele meubels? Ok op de kasten na zijn het simpele meubels. Er hoeft verder niks uit elkaar gehaald van de meubels (behalve de 2 grote kasten). Ik snap oprecht niet waarom er zo idioot veel geld gerekend wordt. Makkelijk verdienen.

Leestip: Verhuizen zelf doen of laten doen?

Ik zat erg te twijfelen tussen gewoon helemaal zelf doen, of toch een verhuizer inschakelen. Maar aangezien er in het nieuwe huis toch veel zal moeten gebeuren wil ik het nu gewoon zelf gaan doen. Gewoon omdat zelf doen zoveel goedkoper is dan een verhuisbedrijf inschakelen. Letterlijk zelf doen gaat natuurlijk niet, want ik ben lang zo sterk niet en hele zware dingen kan ik gewoon niet tillen, zeker niet met mijn slechte rug. Dus zal ik mensen moeten optrommelen die dat willen doen. En desnoods zijn dat mensen die dan een kleine vergoeding krijgen, maar no way dat ik 1000 euro ga uitgeven aan verhuizers.

Zou jij dezelfde keuze gemaakt hebben na het zien van de prijzen van deze 2 offertes?

4 thoughts on “Verhuisofferte nr 2”

 1. Werkspot? Iemand uit de buurt/kerk/sport/familie die bijklust?
  Ik vind het ook heel veel geld. Als je het zelf op kunt lossen scheelt dat veel geld, maar kost het je wel veel geregel/gedoe.
  Wij hebben het zelf gedaan (mbv familie en vrienden). 1 kast is nu een beetje beschadigd doordat er iets anders tegenaan gekrast is. Maar ik zou het zo weer doen. Het gaf ons ook een hoop gezelligheid, en we helpen elkaar graag. Altijd weer de grap wie nu de wasmachine van en naar zolder moet doen, dat de kasten toch ook gewoon volgepakt verhuisd kunnen worden (dacht een vriendin echt ).

  1. Ik hoop meer op vrienden of familie van kennissen/ vrienden die het gratis doen (of voor een biertje en broodjes kroket of zo, haha). Maar anders vraag ik idd mijn klusjesman erbij.
   Ja ach een verhuiswagentje is zo geregeld, daarvoor zijn er genoeg opties, dan alleen regelen wanneer iedereen kan. Moet ook geen probleem zijn. Jammer van de kast, maar wel heel fijn dat het idd zoveel geld gescheeld heeft.
   Gezelligheid is ook belangrijk! Vrienden van mij gaan binnenkort ook verhuizen, dus die hadden al aangeboden om te helpen en andersom kan ik hetzelfde weer terugdoen. Dus dat is alvast 1.
   Hahah help volgepakt verhuizen, dan vallen ze uit elkaar bij het leven, haha. Zou wel ideaal zijn als het wel gekund had!

 2. Ik heb het nooit overwogen, maar heel eerlijk, dat is ook nooit nodig geweest. Ik heb twee broers, een zwager en een vader. Daarnaast uiteraard mijn man en een aantal vrienden die mee geholpen hebben. En zelf ben ik ook in goede gezondheid dus sjouwen was goed te doen. Ik werk bij een autobedrijf dus mochten gratis een verhuisbus gebruiken. Ik snap jouw afweging wel, maar inderdaad, belachelijke prijzen. Ik zou er ook vanaf zien..

  1. Kijk dat is ideaal zoveel sterke mannen in je omgeving die kunnen helpen! Hier heeft 1 stel vrienden al gezegd dat ze willen helpen, dus al 1 sterke man in the pocket. Verder ken ik niemand die zwaar kan tillen, dus dat wordt zoeken en vragen bij vrienden of zij wellicht familie/ vrienden hebben die kunnen helpen. Of anders toch maar de klusjesman betalen om te helpen verhuizen, maar ook dat kost dan weer extra geld. Dat geld zet ik dan liever in zodat hij de (meest nodige) klussen direct kan uitvoeren. Maar het komt vast allemaal wel goed. Ik hou sowieso meer geld over dan wanneer ik een verhuizer inschakel, dus dat kan niet anders dan positief uitpakken denk ik dan maar!
   Ja ruim 1000 euro voor een paar meubels… in geen 1000 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *