Verjaardag en bestellingen – diary 162

Verjaardag en bestellingen – diary 162

4 mei 2021 1 Door Marìs

Ik deel met jullie mijn photodiary; Verjaardag en bestellingen – diary 162. Jullie zien en lezen wat ik vorige week allemaal deed.

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Verjaardag en bestellingen – diary 162

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; Verjaardag en bestellingen – diary 162. De diary waarin ik jullie meeneem in mijn vorige week. Zo was er iemand jarig, en tevens ontving ik diverse bestellingen, zowel online bestellingen als bestellingen die ik in de winkel gedaan had. Ineens gebeurde er dus weer best wel veel.

Leestip: Werk niet meer leuk en mijn blog inkomsten!

Maandag 26 april

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Vandaag ontving ik al meteen de eerste bestelling van deze week. Ik had thuis 2 Canarische palmboom zaden liggen en ik bestelde er 5 van de Jubaea Chilensis. Tevens bestelde ik daarom 7 potten om de palmen in te planten. En natuurlijk zaaigrond en palmen grond. Maar daar kreeg ik ook nog 20 gratis zaden bij van de Butia Catarinensis. Ook een palmsoort. Leuk!

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Vandaag kwam dit plaatje mij onder ogen. Dit worden de nieuwe sorteerkasten. Het verschil met de oude kast is dat er dan aan de linkerkant van je kast 3 rijen met vakken niet zitten. Wat betekend dat als je zoals ik aan het gangpad zit, je gewoon normaal mensen gedag kunt zeggen die langs je heen lopen door het gangpad. Of even naar je buurvrouw aan de andere kant van het gangpad kunt roepen dat je post voor haar hebt, zonder dat je eerst uit je hok hoeft te komen.

Ik vind dit net een strafhok. Zo van; criminelen zetten we in een strafhokje zodat ze elkaar niet zien. Dat gevoel krijg ik hier heel sterk bij. Het wordt op deze manier nóg onpersoonlijker werken. Ze hebben deze kasten met meer vakken ontworpen zodat ze de wijken groter kunnen maken. En het schijnt dat de brievenbus pakjes hier ook beter in passen en de kast zou ergonomischer moeten zijn. Dat lijkt mij heel sterk, want eerst zaten er 5 vakjes van boven naar beneden en op deze tel ik er 10? Hoe dan?

Gelukkig wordt alles gefaseerd vervangen vanaf de zomer, dus ik hoop dat wij als allerlaatste aan de beurt zijn, bijvoorbeeld in mei 2022 als ik nét weg ben of zo! Het enige voordeel aan nieuwe kasten is dat er nog geen berg stof op ligt. Voor allergieën is dit dus een welkome verandering. Maar voorlopig zie ik er het voordeel niet van in.

Woensdag 28 april

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Ik vierde de verjaardag van mijn allerliefste Canarische vriendin door het eten van dit taartje samen met mijn moeder. Ik zette hiervan een foto met tekst op fb en kreeg als reactie een lief plaatje met luv u en tig hartjes erbij.

Verjaardag en bestellingen - diary 162

En natuurlijk feliciteerde ik haar ook nog op haar fb met een leuke foto van mezelf, omdat dat het wat persoonlijker maakt. Ik wenste haar een fijne verjaardag, nog vele jaren en een hele mooie dag. En stuurde natuurlijk een hele dikke (virtuele) knuffel.

Als reactie kreeg ik een lieve reactie terug, waarop ik dit springende hondje terugstuurde. Zo zie je hoe wij elkaar altijd bestoken met stickers en hartjes. Dat is gewoon zo heerlijk Spaans! Ook om die reactie dan weer een hartje te geven. En zo blijven we lekker bezig.

Donderdag 29 april

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Vandaag was het tijd om weer een stapel boeken op te halen bij de afhaalservice van de bieb. Ik lees lekker verder!

Ook werd er vandaag een stopcontact in de keuken gemaakt en kwam mijn gordijn voor de keuken! Deze werd ook netjes bevestigd, zo blij mee dat er eindelijk iets hangt na bijna 2 jaar in de kijk te hebben gezeten!

Vrijdag 30 april

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Gisteravond heb ik de eerste 3 palmbomen geplant. Van iedere soort 1. En vanavond deed ik de laatste 4 zaadjes die ik voor nu ga kweken. Zo heb ik dus geplant op 29 en 30 april. En nu maar afwachten hoeveel van de 7 het gaan doen!

Verjaardag en bestellingen - diary 162

Ik ontving mijn voorraad Canarische lippenbalsem die ik besteld had! Op de stick stond namelijk een website vermeld en ik heb ontdekt dat ik daar ook kan bestellen en het naar Nederland kan laten verzenden, dus dat deed ik! Zo ontving ik ineens een pakje vanuit Telde, te leuk!

Hier heb ik nog nooit een voor mij goed werkende lippenbalsem gevonden, alles wat ik opsmeerde droogde binnen no time weer op op mijn lippen. Maar deze werken echt top voor mij! Helaas zitten er natuurlijk wel verzendkosten aan vast als je iets uit het buitenland besteld, dus ik bestelde maar gelijk genoeg voor de rest van het jaar! 1x per jaar is het niet zo erg. Zo lang ik nog niet op vakantie ga. Wel een leuke manier om toch de Canarische bevolking (al is het in dit geval maar 1 bedrijf) te kunnen sponsoren! Normaal wordt dit bijvoorbeeld op de Canarische markten verkocht bij een Aloë Vera kraampje.

De rest van het weekend maakte ik eigenlijk geen foto’s meer, want ik was druk met zoveel mogelijk lezen (ik liep weer achter omdat ik een dik boek gelezen had), en met artikelen schrijven. Want ik moet natuurlijk van mezelf wel (het liefst elke dag) een artikel online zetten, dus is er altijd flink wat werk aan de winkel, omdat ik er een paar vooruit schrijf voor tijdens de werkweek. Al lukt dat niet altijd. Want bijvoorbeeld het artikel wat ik woensdag online laat komen, kan pas dinsdag gemaakt worden. Jullie begrijpen woensdag wel waarom 😉 Ook schreef ik 3 boekreviews. Eentje meer dan normaal, maar ik ga nu weer een iets dikker boek lezen. Dinsdag en woensdag ben ik vrij, dus het moet lukken om hem dan uit te krijgen.

Leestip: Offertes en prijzen inschatten!

Wat mis jij het meeste uit je favoriete vakantieland? Ik (naast mijn vriendinnen), de lippenbalsem en  een bepaald soort chips van de plaatselijke supermarkt. En natuurlijk ook het altijd mooie weer!