Verkocht!

17 april 2019 10 Door Marìs

Verkocht! Ja jullie lezen het goed, mijn appartement is verkocht! Het is allemaal heel snel gegaan en jullie lezen daar vandaag over.

Verkocht!

Verkocht! De verkoop van mijn appartement is allemaal heel snel gegaan. Ik had wel verwacht dat het snel zou gaan. Maar zó snel had ik nou ook weer niet verwacht.

Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren?

Toen de makelaar hier vorige week was startte hij direct de Facebookcampagne voor de verkoop op. Deze werd al direct gedeeld en er werden al meteen mensen getagd. Direct reageerde er ook een heel enthousiaste vrouw die de woning graag wilde kopen en zsm wilde komen kijken. Zo gezegd zo gedaan. Dezelfde week nog kwam deze vrouw kijken, dus moest ik ineens heel snel nog van alles opruimen wat los lag en stofzuigen.

Ze deed haar bezichtiging in de ochtend en was zo slim om meteen daarna een bod te doen die maar 24 uur geldig was. Zo ontliep ze de concurrentie, want de kijkdagen die ik samen met de makelaar gepland hadden zouden pas de week daarop plaats vinden. Zij was dus de eerste die kwam kijken en iedereen voor.

Ze bood 15.500 boven de vraagprijs, en meldde daarbij dat ze geen volledige financiering nodig had en de datum van overdracht liet ze aan mij over. Eigenlijk een te mooi bod om te weigeren. En dus ging ik direct akkoord. Want er was haast geboden bij de verkoop van dit appartement. Dit appartement moest verkocht zijn voordat de financiering voor de nieuwe woning rond kon komen namelijk. Dus dat is nu geen enkel probleem meer!

Hoe sneller deze vrouw nu haar financiering rond heeft hoe sneller ik de sleutel van mijn nieuwe woning kan krijgen. Want ik heb de mogelijkheid om de datum naar voren te schuiven. Kort om ik ging dus heel lekker mijn weekend in!

Leestip: Iets gehad aan de aankoopmakelaar?

Aan de ene kant ook wel jammer dat ik nu niet weet wat andere mensen geboden zouden hebben, want daar was ik nu juist zo benieuwd naar. Maar aan de andere kant fijn dat ik niet tig keer verplicht m’n appartement uit hoef omdat er kijkers komen. Plus héél fijn dat de verkoop zó snel gegaan is dat deze vrouw nu wellicht nog wel eerder haar koopcontract tekent dan ik de mijne!

Want in die van mij was een foutje gemaakt in de prijs dus dat moest weer aangepast worden. En aangezien die makelaar nou niet bepaald snel is… Is dat tot op heden (dat ik dit schrijf op 15 april) nog niet gebeurt. Maar ach, dat komt wel goed!

Hoe snel ging de verkoop van jullie huis? Als onze makelaar direct geaccepteerd had dat die vrouw een bod wilde doen, was die van ons dezelfde dag nog verkocht. Als je de dag telt waarop ze uiteindelijk haar bod gedaan heeft was dit appartement binnen 3 dagen verkocht!