Verrassingsrekening ontvangen

Verrassingsrekening ontvangen

19 januari 2023 6 Door Marìs

Onlangs heb ik een verrassingsrekening ontvangen. En dan bedoel ik geen rekening waar geld op staat, maar een rekening die ik moet betalen. Hoe en wat lees je in dit artikel.

Verrassingsrekening ontvangen

Verrassingsrekening ontvangen

Begin deze week heb ik een verrassingsrekening ontvangen. Zo eentje die je totaal niet had zien aankomen en die je moet betalen binnen een paar weken. Maar gelukkig had ik er al een potje voor aangemaakt. Alleen had ik niet verwacht deze nú al te moeten aanspreken, maar pas over een paar maanden.

Leestip: Zo kun je besparen op kleine uitgaven!

Het was namelijk een voorlopige aanslag van de belastingdienst. Deze heb ik zelf nooit aangevraagd, want ik vind ze bloedirritant. Ik vul liever gewoon eerst normaal mijn aangifte in, zodat ik dan een bedrag zie wat ik een keer moet gaan betalen wanneer ik bericht ontvang. Dan ben ik tenminste voorbereid en komt er niet ineens een bedrag uit de lucht vallen. Bedragen die uit de lucht komen vallen, daar ben ik namelijk niet zo van. Maar ja, wie wel 😉

In dit geval is het 85 euro, dus qua bedrag zeg ik; waar hebben we het over. Maar ik hou gewoon niet zo van financiële verrassingen. Omdat het dit jaar financieel nogal ingewikkeld is voor mij om een correcte belastingaangifte te gaan doen, ga ik iemand zoeken die dit met mij samen wil doen, zodat ik het volgend jaar weer gewoon zelf kan. Aangezien ik nu voor 40% eigenaar ben van een huis, snap ik gewoon niet meer alles wat ik moet invullen. En daar wil ik verandering in aanbrengen zodat ik het wel weer snap en gewoon zelf kan doen, want dat scheelt ten slotte veel geld!

Nu was ik natuurlijk al maandelijks geld aan het sparen als reservering voor belastingteruggave, dus het gehele bedrag heb ik natuurlijk wel direct naar de belastingdienst overgemaakt. Minus 1 euro, want dat is de korting die ik kreeg omdat ik het bedrag in 1x betaal. Dus die ene euro korting, heb ik natuurlijk meteen weer op een spaarrekening erbij gezet. Namelijk op de spaarrekening ‘Huis overkopen’. Daar gaat namelijk ook de rente naartoe die ik ontvang. Zo heb ik maar 1 spaarrekening met een gek, niet afgerond bedrag.

Stiekem zou ik het nu dus leuk vinden, als ik die 85 euro niet eens had hóéven betalen, want dan moeten ze het weer terugbetalen. Of als het een lager bedrag is, zodat ik nog wat geld terug krijg. Maar we zullen het zien als het in maart weer ingevuld kan worden. Dan vraag ik de man van de belasting meteen of die irritante voorlopige aanslag uitgezet kan worden. Het ging trouwens om de voorlopige aanslag voor de zorgverzekeringswet. Dit is belasting dat je betaald over de extra inkomsten die je ontvangt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Ben jij ook weleens ‘verrast’ met een voorlopige aanslag die je zelf niet aangevraagd had?

Verrassingsrekening ontvangen