Vierseizoenenbanden

Vierseizoenenbanden

10 december 2021 9 Door Marìs

Deze week kocht ik vierseizoenenbanden. Want de wissel van 2x per jaar van zomer- naar winterbanden en andersom vind ik veel te duur.

Vierseizoenenbanden

Vierseizoenenbanden

Vandaag deel ik met jullie dat ik recent vierseizoenenbanden kocht. Al vanaf het begin dat ik een auto kocht heb ik hierover nagedacht. In de winter als het een beetje glad is, rij je niet veilig met zomerbanden. Daarom wilde ik iets waarmee ik ook in de winter veilig de weg op kan. Waardoor ik het gehele jaar gewoon veilig kan rijden.

Leestip: Een gebruikte auto kopen in Spanje!

Nu hoef ik geen mega lange afstanden af te leggen met de auto, dus dat is al in mijn voordeel. Om nou elk halfjaar mijn banden om te wisselen en te betalen voor de wissel en opslag van de banden, vond ik te duur. Zeker voor hoe weinig ik rij in vergelijking met mensen die wel lang naar hun werk moeten rijden. Maar los daarvan vind ik dat gewoon zonde van mijn geld. Ik heb nog zoveel andere spaardoelen, waardoor ik hieraan geen geld wil verspillen. Want dat is hoe het voelt voor mij, in mijn situatie.

Een mooie tussenweg is in zo’n geval dus super handig. Vergeleken met toen de vierseizoenenbanden net bestonden, zijn ze echt al énorm verbeterd. En ze doen inmiddels ook weinig meer onder voor winterbanden. Tenzij je echt ermee in de sneeuw in bergachtig gebied wilt rijden. Maar zoals eerder gezegd is dat zeker niet mijn doel.

Zelf ben ik enorm blij met de verbetering die heeft plaatsgevonden de afgelopen jaren. En daarom besloot ik dus ook om voor vierseizoenenbanden te kiezen. Daarnaast liet ik ook meteen mijn auto weer even goed wassen, ook van binnen, want hoe schoner je ramen zijn, hoe sneller een beslagen voorruit ook weer schoon trekt. Wel zo prettig in deze tijd van het jaar!

Gelukkig is dit zo’n klusje waar je gemakkelijk op kunt wachten, dus wachtte ik netjes tot mijn auto weer klaar was. En zo kon ik hem meteen weer mee naar huis nemen. Ideaal. Overigens wacht ik altijd in de garage tot mijn auto weer klaar is. Totale kosten voor wassen, arbeidskosten en 1 set van 4 banden; 416,23 euro. Voor degenen die het interessant vinden om te weten; mijn banden zijn van het merk Vredestein. Ze zouden zo’n 70.000 kilometer mee moeten gaan, dus daar kan ik voorlopig wel mee vooruit 😉

Leestip: Autoverzekering!

Op welke banden rijden jullie de winter door? Blijf jij het hele jaar door rijden met je zomerbanden? Of koos je voor winterbanden, of ook voor vierseizoenenbanden?

Vierseizoenenbanden