Vijver gedempt – diary 101

Vijver gedempt – diary 101

10 maart 2020 4 Door Marìs

Vijver gedempt – diary 101. Deze week schepte ik eindelijk de vijver leeg en ik dempte hem door er nog flink wat aarde en zand in te gooien.

Vijver gedempt - diary 101

Vijver gedempt – diary 101

Vijver gedempt – diary 101. Een week waarin ik zoveel aan mijn hoofd had, dat ik vrij weinig foto’s maakte. Maar wel deed ik een klus waar ik al een tijd tegenop zag: de vijver dempen!

Leestip: Creditcard alternatief!

Maandag 2 maart

Jahoor daar was hij dan! De WOZ-waarde. Waar hij op 1 januari 2018 nog 176.000 euro was, was hij nu op 1 januari 2019 enorm gezakt naar 167.000 euro. Lekker! Dat scheelt weer in de gemeentebelasting. Verkopen is toch niet aan de orde, dus helemaal prima dit!

Dinsdag 3 maart

Vijver gedempt - diary 101

Ik kwam weer een heel stuk verder met de puzzel vandaag! Ik had hem even links laten liggen. En ineens toen ik het op een ander punt probeerde, kwam ik een heel eind vooruit.

Woensdag 4 maart

Vijver gedempt - diary 101

En hop weer een stuk af! Zo gaat het lekker!

Ook ging ik vandaag aan de slag met het indelen van mijn nieuwe blog. Ik schreef uiteindelijk ook meteen een welkom artikel.

Vrijdag 6 maart

Ik begon met het leegscheppen van de vijver vandaag. Het was zulk mooi weer op dat moment dat ik dacht; het voorjaar komt eraan. Ik wil niet wéér een lading nieuwe kleine kikkers in mijn vijver/ in de tuin. Dus dat ding moet leeg! Ik pakte een emmer en ging aan de slag met hosen! Gewoon hop de tuin in gesmeten dat water. Goed voor de grond zullen we maar zeggen. Uiteindelijk gooide ik er 3 emmers aarde in vanuit de voortuin en had ik trillende armen en benen, dus moest ik stoppen.

Zaterdag 7 maart

Vijver gedempt - diary 101

Ik werd wakker met spierpijn. Vandaag zag ik dat er weer net wat meer water in de vijver stond dan toen ik hem achter liet en omdat er voor zondag regen voorspeld was, moest hij nu écht droog komen te staan. Ik ging het vijverfolie aan 2 kante te lijf met een aardappelschil mesje waardoor er geen nieuw water in kan blijven staan. Ik vond 2 halve zakken zand in de schuur en gooide dat erin leeg, maar dat was niet genoeg.

Door het kapot snijden van de folie, kon ik met dat mesje ook aarde los maken wat achter dat folie gezeten had, dus zo vulde ik de vijver verder met aarde uit de tuin. En dit was het resultaat! Doei vijver! Uiteraard moet het restant nog verwijderd worden, maar dat is van latere zorg. Ik ben in elk geval babykikker vrij vanaf nu!

Zondag 8 maart

Vandaag had ik nóg meer spierpijn, zo erg dat ik nauwelijks kon traplopen, dus ik deed het rustig aan. Ik schreef weer wat artikelen voor mijn blog én ik las een bieb-boek uit! Dus daar kan ik een review over gaan schrijven voor mijn nieuwe blog komende week.

Leestip: Nieuwe blog erbij!

Heb jij weleens een vijver gedempt/ verwijderd uit je tuin? Hoe ging dat?