Vliegtips tegen oorpijn

Vliegtips tegen oorpijn. Vorige week konden jullie lezen hoe ik een Spaans boek lees. En deze week heb ik vliegtips voor jullie. Tips om geen (of een stuk minder) last van je oren te krijgen bij het opstijgen/ dalen. Want de zomer komt er weer aan en daarna het najaar, dus we gaan weer volop met vakantie!

Vliegtips tegen oorpijn

Vliegtips tegen oorpijn

Vliegtips tegen oorpijn. Vliegen is ideaal, want je bent  binnen no time op de plaats van bestemming. Maar die vervelende oorpijn bij het opstijgen/ dalen, daar wordt niemand blij van! Daarom geef ik jullie vandaag wat tips die ervoor moeten zorgen dat je geen of in elk geval een stuk minder oorpijn krijgt.

Ten eerste de welbekende tip; ga gapen. Wanneer je gaat gapen wordt namelijk de buis van Eustachius wijder, daardoor kan de druk makkelijker weg. Ook slikken en kauwen helpen goed. Dus neem bijvoorbeeld iets mee waar je lang op kunt kauwen, zoals een appel of druiven (ja je kunt ook kauwgom proberen). Ook zuigen schijnt goed te werken, neem dus een rietje mee voor je drinken!

Ook kun je voorzichtig je neus dicht knijpen en blazen met je mond dicht. Vaak ploppen je oren dan open. Wanneer je dit niet kunt, doe dit dan niet.

Ook oordopjes die speciaal bedoeld zijn voor het vliegen zijn een vaak gehoorde tip. Maar voor mij persoonlijk werken die helaas niet.

Als bovenstaande tips niet werken

Voor veel mensen werken de bovenstaande tips niet, of niet goed genoeg. Dan zijn er nog andere dingen die je kunt proberen. Begin een dag van tevoren met neusspray (zorg dat er xylometazoline in zit), gebruik dit 2x per dag, 1x in de ochtend en 1x in de avond. En 2 tot 1 uur voordat je gaat vliegen nog een keer de neusspray gebruiken, drink een glas water na gebruik. Neem daarna een paracetamol 1 uur voordat je gaat vliegen. En je gaat de lucht in zonder klachten! (dat heeft mij tenminste goed geholpen toen ik de vorige keer terug moest vliegen met een bijholteontsteking).

Tot slot heb ik nog 1 tip die je kunt proberen en dat is een bekertje met een laagje warm water vragen aan de bemanning, doe daar iets in wat water opneemt, het liefst watten, maar een servetje zou ook kunnen, zorg ervoor dat je watjes doordrenkt zijn met water.  Zet dat bekertje over je oren heen et voila. Door de warmte en het vocht zet je trommelvlies niet verder uit en dus wordt de druk op je oren niet zo groot. Dat voelt net alsof je aan het stomen bent.

Hopelijk hebben jullie veel aan mijn tips, laat in de reacties even weten of je er iets aan gehad hebt, en natuurlijk ook of jij nog meer goede tips kent! Fijne vlucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *