Vol schema

Vol schema

29 maart 2021 1 Door Marìs

Vorige week had ik al een heel vol schema, met offertes opvragen, waarvoor er mensen thuis kwamen. Maar ook deze week is het niet minder druk.

Vol schema

Deze week heb ik ook een vol schema, en niet alleen met mensen die thuis komen voor offertes, ook naar winkels toe voor prijsopgaven. Dus het wordt best een spannend weekje. Zo komt er weer iemand langs voor een offerte voor zonnepanelen, warmtepomp, de tuin, maar ook worden er prijzen opgevraagd voor de juiste palmbomen in de tuin. En bijvoorbeeld raambekleding voor de keuken.

Leestip: Nieuwe energielabels! 

De prijzen voor de bakken (waar de palmboom in komt en het watervalletje) zijn inmiddels bekend, dus dat is fijn. Ook heb ik al 1 offerte binnen voor de tuin en eentje voor zonnepanelen. Dus zelf ben ik alweer enorm aan het puzzelen geslagen wat betreft de tuin.

Zijn er dingen die weg kunnen van de offerte die ik binnen kreeg? Ja 1 ding! Maar dat zet niet heel veel zoden aan de dijk, hoewel het het bedrag wel met net iets meer dan 1000 euro omlaag brengt, dus dat is wel heel mooi meegenomen. Verder kan er niet veel aangepast worden, behalve dat er 1 rekenfoutje gemaakt is, misschien 2, dus dat gaan we nog even dubbel checken, want misschien heb ik zelf gewoon verkeerd gekeken. Dat kan natuurlijk ook 😉

Ook kon mijn moeder eindelijk haar nieuwe bril uitzoeken afgelopen week, dat hebben we dan ook gedaan en het is een hele leuke geworden. Lekker vlot en vrolijk, maar toch rustig. Afgelopen dinsdag was ik een dagje vrij en ook komende dinsdag heb ik op het laatste moment nog een dagje extra vrij genomen, omdat het zo druk is met offertes, dat het wel fijn is om even niks anders aan het hoofd te hebben. En het is ook fijn dat mijn lichaam hierdoor wat meer rust krijgt, want mijn rug en nek zijn er niet zo best aan toe. Dus 2 dagen minder overbelasten is dan wel zo fijn!

Foutje

Vorige week kwam ik uit mijn werk en stond degene die een offerte kwam maken ineens al binnen (mijn moeder had hem binnen gelaten, want zij was er al). Deze meneer had zich vergist in de tijd en was een uur te vroeg. Oeps! Ik had erop gerekend dat ik me nog rustig om kon kleden, maar nee, ik moest daar dus meteen aanschuiven in mijn zweetkleding. Niet heel prettig. Maar goed de beste man deed het natuurlijk niet expres. En we waren al lang blij dat we niet lang hoefden te wachten tot er iemand kwam voor een offerte. Dat ging zowel bij de zonnepanelen als de tuinman eigenlijk heel snel.

Al met al heb ik vandaag echt flink zitten rekenen. De bedragen hou ik nog even voor mezelf, omdat ik pas 1 offerte heb voor beide klussen. Later wanneer ik compleet ben, zal ik het uiteraard met jullie delen. De tuin is het hoogste bedrag van alles wat nog gedaan moet worden en daarom is dat ook de klus waar we nu zo snel mogelijk mee willen beginnen. Maar natuurlijk wel pas op moment dat we er geld voor hebben. Hiervoor zijn nog flink wat blog uitbetalingen en uitbetalingen van kliksites nodig!

Ik zal blij zijn als alle offertes en prijsopgaven binnen zijn en we drukke schema’s weer achter ons kunnen laten. Want al die drukte vind ik maar niks, omdat ik aan zoveel dingen tegelijk denk daardoor. Maar verdelen over een langere tijd vind ik al helemaal niks, want dan moet ik te lang wachten naar mijn zin. Dan liever maar even kort druk zijn en dan gewoon klaar.

Leestip: Wat te doen met spaargeld!

Moest jij lang sparen voor je tuin? Hier moet letterlijk alles gedaan worden. Van schutting tot betegelen en ook een stukje afgraven, omdat er glas in de grond zit (verspreid door de tuin) en mega dikke wortels.