Waar doen ze het van?

Waar doen ze het van?

28 september 2020 11 Door Marìs

Waar doen ze het van? Is een veelgehoorde titel wat betreft geld en zo ook van een (nieuw?) tv programma. Uiteraard gaat dit over geld.

Waar doen ze het van

Waar doen ze het van?

Ik vraag mezelf ook wel eens af ‘waar doen ze het van?’, maar ook vaak ‘waarom zou je dat doen?’. En met mij nog veel meer mensen. Want we zijn met zijn allen maar wat nieuwsgierig wat mensen verdienen en vooral ook waar ze dat geld dan allemaal aan uitgeven.

Leestip: Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben!

Dat is dus ook precies waar dit (voor mij) nieuwe programma over gaat. Ik weet niet of dit programma ook écht nieuw is op tv, maar ik heb het nog niet eerder gezien. In dit programma worden 4 gezinnen gevolgd een maand lang.

Er wordt getoond hoeveel zij binnen krijgen per maand. En daarnaast scrollen zij door hun uitgaven en proberen te achterhalen wat het voor uitgaven waren. Wat op zich redelijk goed lukte. Al weten ze soms even niet meer wat het was.

In dit programma worden niet alleen armere gezinnen aan het woord gelaten, maar er is ook 1 heel rijk gezin die hieraan mee doet. Het is erg leuk om de verschillen tussen deze gezinnen te zien. En bij het grootste gezin komt ook heel duidelijk naar voren wat (vooral) de moeder haar kinderen mee wil geven. En dat is dat geld toch echt op is als het op is.

Maar ook bij het meest rijke gezin willen zij de kinderen meegeven wat de waarde van geld is. Zodat zij zijn voorbereid op het echte leven. De vader van deze kinderen werkt erg veel en hard en heeft weinig tijd voor zijn gezin, maar vanwege zijn gezondheid wil hij graag minder gaan werken. En ook wil hij meer tijd gaan doorbrengen met zijn gezin. Zo zie je in de eerste aflevering al dat zij als gezin een dagje gaan shoppen. Ik vond het mooi om te zien dat er ook mensen zijn die heel hard werken en tot de conclusie komen dat dat ook niet alles is, maar dat je gezondheid en gezin toch echt belangrijker is.

Dit tv programma is elke woensdag te zien om 21:25 uur op NPO 1. Ik vond het erg leuk, dus wat mij betreft is dit wel echt een aanrader!

Leestip: Mijn gezin gaat failliet!

Heb jij dit programma ook gezien? Wat vond je ervan?

Waar doen ze het van