Waarde van de oude flat gestegen

Waarde van de oude flat gestegen

16 april 2021 4 Door Marìs

Vandaag is het onderwerp van mijn artikel; waarde van de oude flat gestegen. Dit gaat over de flat waar ik eerst woonde, voordat ik in mijn huidige huis kwam wonen.

Waarde van de oude flat gestegen

Waarde van de oude flat gestegen

Vandaag is het onderwerp van mijn artikel; waarde van de oude flat gestegen. Onlangs haalde ik nog wat post op, wat naar het verkeerde adres gestuurd is door eigenwijze bedrijven. Ook had iemand een kaart voor mijn moeder naar mijn oude adres gestuurd, dus deze is inmiddels bij haar terecht gekomen via mij.

Leestip: Verkocht!

Toen kwam ik heel gezellig in gesprek met degene die mijn flat destijds gekocht had en met mijn oude buurvrouw omdat ze toevallig net binnen kwam lopen beneden. Beiden gaan verhuizen. Mijn oude buurvrouw huurt de flat, dus moet heel veel op orde maken en in de oude staat herstellen (kozijnen weer wit verven, nieuwe deur erin binnen want in 1 deur zit een deuk). En ze moet er 28 april al uit, dus ze was lichtelijk gestrest, omdat ze nog veel moest doen.

Ook degene die mijn flat kocht gaat nu verhuizen. Leuk financieel weetje hierover is dat mijn flat krap 2 jaar terug gekocht is voor 190.500 euro wat toen echt wel een heel goed bedrag was. Nu vertelde de huidige bewoner dat de makelaar langs geweest is en dat de flat nu minimaal 255.000 euro op gaat leveren. Echt een gigantisch verschil met krap 2 jaar geleden.

Graag meer ruimte

Door corona wilden de nieuwe bewoners toch wel graag een rijtjeshuis hebben, omdat ze nu thuis werken en in een klein flatje, is dat toch niet zo heel handig. Dan staat er continue een pc op de eettafel. En dan merk je natuurlijk ook pas écht hoe klein een flatje eigenlijk is. Dus inmiddels hebben zij een leuk rijtjeshuis gevonden met meerdere slaapkamers en gaan ze binnenkort verhuizen.

Om nog even terug te komen op de waarde van de flat. In amper 2 jaar tijd is deze dus alweer zeker 64.500 euro gestegen. Dat geld is makkelijk verdiend! De flat is gekocht op het salaris van 1 persoon, want de andere studeerde destijds nog en vond het erg jammer dat die niet mee kon tekenen. Maar inmiddels is deze persoon ook aan het werk en kon diegene nu dus wel mee tekenen. Super leuk voor ze!

Stiekem ben ik wel heel benieuwd hoeveel de flat uiteindelijk gaat opleveren. Het is bijna te idioot voor woorden hoeveel de waarde in zo’n korte tijd al stegen is. Zeker als je nagaat dat ik de flat destijds in crisis nog voor 125.000 euro kocht. Als je naar dat verschil kijkt is hij al minimaal 130.000 euro meer waard geworden in 7,5 jaar tijd. Want het is maar net wat de gek ervoor geeft. Ik vond dit zelf wel echt een leuk weetje en daarom vind ik het ook leuk dit met jullie te delen.

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Hoe idioot veel is jouw oude of huidige woning in waarde gestegen?

Waarde van de oude flat gestegen