Waarom ik rijk(er) wil worden

Waarom ik rijk(er) wil worden

6 juni 2020 9 Door Marìs

Waarom ik rijk(er) wil worden. Vandaag ga ik jullie vertellen waarom ik graag nog wat rijk(er) zou willen worden dan ik nu ben. En welke manieren ik daar op dit moment voor gebruik.

Waarom ik rijk(er) wil worden

Waarom ik rijk(er) wil worden

Waarom ik rijk(er) wil worden. Onlangs schreef een collega blogger een artikel over waarom hij rijk wil worden. Deze kun je hier lezen. Daarom leek het mij leuk om vandaag mijn verhaal op mijn blog te vertellen. En natuurlijk ook de manieren waarop ik daar op dit moment al mee bezig ben.

Leestip: Hoe vaak neem jij vrij?

Om te beginnen zou ik graag nog wat rijker willen worden dan ik nu ben. Niet omdat ik nu geheel ontevreden ben, maar omdat het mijn leven weer een stukje makkelijker zou maken. Graag zou ik nog wat rijker willen worden, zodat ik gemakkelijk meer geld zou kunnen investeren (zowel beleggen als investeren in crowdfunding). Maar ook zodat het verbouwen wat sneller afgerond kan worden, zodat ik sneller voor een nieuwe auto kan sparen, omdat het gewoon fijn is als het bedrag netjes klaar staat wanneer je het nodig hebt. Maar ook om mijn buffer te vergroten. En als ik dan toch bezig ben, zou het ook wel erg fijn zijn om wat rijker te zijn zodat ik dan elk jaar naar mijn Canarische vriendinnen kan, in plaats van om het jaar.

Op dit moment

De manieren waarop ik op dit moment probeer om rijker te worden is diverse inkomstenbronnen creëren. En deze nog wat verder uitbreiden waar mogelijk. Maar daar ook door geld te sparen. Op dit moment zijn de potjes natuurlijk heel even leeg, maar die ga ik uiteraard weer zsm vullen.

Ik benoemde het hierboven al eventjes kort, maar een manier waarop ik ook rijker word op dit moment is door te investeren. Zo wel door te beleggen voor de lange termijn, als door te investeren voor de kortere termijn. Door te investeren in crowdfunding projecten stijgen mijn maandelijkse inkomsten (tijdelijk) waardoor ik weer meer doelen kan bereiken op dat moment.

Door ook te investeren voor de lange termijn (het beleggen) kan ik het mijzelf in de toekomst ook gemakkelijker maken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld als ik eerder met pensioen zou willen of als ik ooit écht omhoog zou komen te zitten. Als hoop ik dat laatste nooit mee te maken.

Door te blijven investeren hoop ik dus langzaam aan wat rijker te worden en door te sparen hoop ik onverwachte uitgaven op te kunnen vangen, of korte tijden van financiële nood mochten die voor gaan komen. Zo geeft spaargeld ook een gevoel van rust en veiligheid, wat natuurlijk altijd fijn is.

Leestip: Waar komt het autogeld vandaan?

Probeer jij ook rijker te worden dan je nu bent? Zo ja, waarom?

Waarom ik rijk(er) wil worden