Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg?

Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg?

5 juni 2021 12 Door Marìs

Vandaag geef ik antwoord op de vraag; Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg? Mijn ideaalbeeld is altijd geweest; een halfjaar per jaar in Nederland wonen en een halfjaar in het buitenland.

Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg

Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg?

Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg? Dat heeft meerdere redenen. Mijn ideaalbeeld van mijn leven is al heel lang; een halfjaar per jaar in Nederland wonen en een halfjaar per jaar in het buitenland. Uiteraard tijdens de koude maanden in het buitenland, zodat ik niet in de kou zit. Dat kan alleen wanneer ik al mijn inkomsten online kan verdienen.

Leestip: Gran Canaria!

Daarom wil ik natuurlijk eerst eens uitproberen hoe ik me voel als ik echt een halfjaar in het buitenland verblijf. Ik heb daarvoor de Canarische eilanden op het oog. Ik hoop dit te kunnen combineren met eiland hoppen (aan het begin en einde van het halfjaar) op de Canarische eilanden omdat ik dat ook altijd al eens heb willen doen. Hier zal dus ook wel echt flink gespaard voor moeten worden. Het eiland hoppen wil ik graag samen met mijn moeder doen. Wellicht valt dit te combineren met het begin van haar pensioen.

Om die online inkomsten te verdienen, ga ik ook tijdens dat halfjaar op de Canarische eilanden werken aan e-books. En wellicht ook een of meerdere cursussen, maar dat laatste weet ik nog niet zeker. Daarnaast is dat halfjaar ook een mooi moment om al mijn geleerde Spaans vloeiend te kunnen gaan spreken voor langere tijd.

En tot slot reden nummer 3; gewoon eens voor écht lange tijd in de buurt zijn van mijn Canarische vriendinnen, zodat wij ook eens de tijd krijgen om een nóg hechtere band op te bouwen dan we nu al hebben. Want vakanties zijn leuk, maar je ziet elkaar dan altijd zó kort. Dat je aan dat soort dingen naar mijn mening niet genoeg toe komt. Het lijkt me leuk om tijdens dat halfjaar dan bijvoorbeeld mezelf ook te mengen in de plaatselijke bevolking door bijvoorbeeld mee te doen met iets van een sport of zingen. Maar dan moet ik wel eerst uitvinden of die mogelijkheid er is wanneer je niet op het eiland woont. Aangezien je dan geen adres hebt, behalve de accommodatie dan 😉

Ik zal dan sowieso verblijven waar ik altijd verblijf. Gewoon omdat dat al als thuis voelt. Ook denk ik erover om dan wellicht een tijdje een auto te huren, zodat ik mezelf dan iets vrijer kan bewegen. Maar dat zijn details waar ik nu nog niet zo heel veel mee bezig ben. Wel is dit een plan waar ik echt onwijs veel zin in heb!

Leestip: Jarig! 30!

Zijn jullie wel eens een tijdje naar het buitenland gegaan met een bepaald (of meerdere) doel(en)?

Waarom wil ik zo graag een halfjaar weg