Wanneer trakteer jij jezelf?

Wanneer trakteer jij jezelf?

5 oktober 2020 5 Door Marìs

We hebben allemaal zo onze momenten, wanneer trakteer jij jezelf? Is dat als je iets goeds bereikt heb, of wanneer je jarig bent.

wanneer trakteer jij jezelf

Wanneer trakteer jij jezelf?

Graag zou ik van jullie willen horen; wanneer trakteer jij jezelf? Moet je dan van jezelf echt iets bereikt hebben? Goeds nieuws gehad hebben? Of is dit als je bijvoorbeeld jarig bent? Of juist alleen wanneer je op vakantie bent? Als je je rot voelt? Of nog een ander moment?

Leestip: Grip op je geld, de regels!

Onder jezelf trakteren versta ik jezelf iets gunnen. Dat kan wat lekkers zijn uit de supermarkt, dat kan zijn een nieuwe garderobe, of juist iets van een massage. Of even lekker shoppen voor weet ik veel wat. Misschien is jezelf trakteren voor jou wel; uit eten gaan, of een dagje weg.

Ik trakteer mezelf soms wel eens op iets lekkers uit de supermarkt, gewoon als ik me rot voel óf juist als ik gewoon even zin heb in iets lekkers. Wel moet dit dan in mijn boodschappen budget passen. Dat is mijn vorm van mezelf een kleine traktatie geven.

Daarnaast geef ik mezelf soms ook wel grotere traktaties. Zo vind ik op vakantie gaan naar mijn vriendinnen de allergrootste traktatie die ik mezelf kan geven. Wanneer ik op vakantie ben, heb ik een budget bij me om uit te geven. Dan mag ik van mezelf alles kopen wat ik wil (ik kijk er wel naar of ik er echt blij van word op de langere termijn). Zo neem ik bijvoorbeeld ook altijd lekkere dingen mee naar huis die ze in Nederland niet hebben. Dan kan ik nog even nagenieten. Maar ook gun ik mezelf gewoon al het lekkers waar ik zin in heb op vakantie. Excursies horen hier ook bij.

Als ik in Nederland ben vind ik mezelf trakteren op een avondje musical met mijn moeder ook een traktatie. Inclusief dan iets van een trui of vest kopen. Ze verkopen namelijk altijd goede kwaliteit waar ik weer een aantal jaren mee kan doen. Nou komt dit niet zo heel vaak voor, dus zoveel musical kleding hangt er ook weer niet in mijn kast.

Maar ook een dagje weg zie ik als een traktatie. Uit eten gaan daar geef ik zelf eigenlijk nooit geld aan uit, omdat ik voor mijn verjaardag altijd een etentje krijg en mijn oma geeft 1 a 2 etentjes per jaar. Dat is voor mij genoeg. Omdat die momenten zo schaars zijn, geniet ik daar wel extra van.

Leestip: Je rotgevoel afkopen?

Wanneer, hoe en waarom trakteer jij jezelf?

wanneer trakteer jij jezelf