Wat doe ik nu allemaal met sparen 12

Wat doe ik nu allemaal met sparen 12

25 december 2020 5 Door Marìs

Wat doe ik nu allemaal met sparen 12, dat deel ik vandaag met jullie. Ook volgend jaar zal ik dit artikel met jullie blijven delen. Maar voor nu, eerst december 2020!

Wat doe ik nu allemaal met sparen 12

Wat doe ik nu allemaal met sparen 12

Vandaag deel ik met jullie; Wat doe ik nu allemaal met sparen 12. 2020 was een financieel goed jaar voor mij en daar ben ik echt heel blij mee, en dankbaar voor. Mijn grootste doelen voor de laatste maand van het jaar zijn behaald. Op naar 2021!

Leestip: Het VWRL dividend!

Ik heb er heel veel zin in om mijn nieuwe doelen te gaan behalen in het nieuwe jaar! Ook ben ik erg blij met wat ik in dit hele afgelopen jaar bereikt heb. Ik kocht onverwacht een auto vanwege corona en zette bijna alle bedragen weer terug (die terug moesten) in een halfjaar tijd.

Overzicht van geld wat terugbetaald, teruggezet en gespaard moet worden

 • 440 euro van de ‘diversen’ spaarrekening
 • 475 euro van de crowdfunding spaarrekening
 • 210 van de Freedom spaarrekening
 • 210 van de Extra aflossen spaarrekening
 • 915 euro geleend van de buffer spaarrekening
 • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten (nog 1500,- euro te gaan)

Dit is dus hoe het er op dit moment voor staat. Alles wat dikgedrukt is, moet nog teruggezet of terugbetaald worden. Als het deels terugbetaald is, staat het er tussen haakjes achter. In de laatste maand van het jaar rondde ik dus 3 doelen af. De 915 buffer (daarvan maakte ik zelf 1000 euro), de crowdfunding spaarrekening en de ‘diversen’ spaarrekening). Ik heb in 2020 dus echt veel bereikt en daar ben ik trots op.

Ik deel nu mijn nieuwe doelen met jullie, vanaf volgende maand verdwijnt het bovenstaande rijtje met doelen en wordt deze in zijn geheel vervangen door onderstaande doelen.

 • 964,55 euro Doel 2021 (905,75 te gaan)
 • 136,- euro Doel 2021 deel 2
 • 1500,- euro Buffer (500 te gaan)
 • 4800,- euro Verbouwing
 • 4800,- euro Aankopen, waarvan minimaal 2800 in 2021 
 • 3000,- euro Investeren
 • 1200,- euro Beleggen
 • 1500,- euro Vakantie (? te gaan, huidige saldo uit mijn hoofd even onbekend)

Het zijn flinke bedragen, en een uitdaging, maar zeker haalbaar, mits mijn contract bij de post weer gewoon met een jaar verlengd wordt in maart. Maar daar ga ik wel vanuit, juist omdat het nog steeds zo druk is vanwege corona. Wie weet komen er gaandeweg het jaar nog doelen bij, of veranderen huidige bedragen, maar voor nu zijn dit ze.

Over 2 weken komt er weer een interview online!

Leestip: Waarom kopen we zoveel?

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2020? Zijn jouw doelen voor 2021 ook al compleet? Hoeveel heb je er?

Wat doe ik nu allemaal met sparen 12