Wat doe ik nu allemaal met sparen 2

Wat doe ik nu allemaal met sparen 2

1 maart 2020 0 Door Marìs

Wat doe ik nu allemaal met sparen 2. Vandaag geef ik jullie weer even een tweede update van waar ik mee bezig ben op het gebied van sparen. En of, en zo ja welke, veranderingen er zijn ontstaan in mijn spaardoelen.

Wat doe ik nu allemaal met sparen 2

Wat doe ik nu allemaal met sparen 2

Wat doe ik nu allemaal met sparen 2. Recent heb ik geschreven dat ik me nu eerst wil focussen op het aanvullen van mijn buffer én op mijn andere kleine spaardoelen. Dit omdat ik niet weet wanneer mijn werk gaat verhuizen, of mijn contract verlengd wordt en dus hoe lang ik nog werk heb.

Leestip: Ik ga het toch anders doen!

Uit onderzoek is gebleken dat het goed werkt als je vaak doelen kunt afvinken, want dat werkt natuurlijk motiverend. Dan zie je ook echt de vooruitgang en wil je graag nóg verder vooruit komen. Daarom heb ik besloten om me eerst op de kleinere doelen te focussen, die ik heb voor 2020. Daarnaast zet ik ook steeds een bedrag weg op mijn bufferrekening. Dit zodat dat hoge bedrag wat ik erop wil hebben staan, stukje bij beetje alvast steeds verder omlaag gaat.

Op die manier kan ik elke maand doelen afvinken én wordt mijn bufferrekening tegelijkertijd ook stap voor stap weer verder aangevuld. Wanneer ik mijn kleine doelen behaald heb, ga ik grotere bedragen op mijn bufferrekening wegzetten. Dan zal ook dat doel ook stuk sneller gaan dan dat het nu gaat.

Mijn doelen nog even op een rijtje gezet

 • 200 euro reserveren/ wegzetten voor tandartsbezoeken voor 2020
 • 500 investeren in een 2e crowdfunding project
 • 100 euro terugzetten meeneem geld Gran Canaria 2020
 • 60 euro voor musical kleding (een trui of een vest)
 • 180 euro voor uitjes (wanneer Anastasia stopt, komt Aladin in het theater!)
 • 180 euro extra aflossen (nog 50 te gaan!)
 • 440 euro investeren
 • 180 euro extra meeneemgeld Gran Canaria wegzetten
 • 185 euro totale smaaktest geld van 2019, wegzetten voor mijn geheime doel
 • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten (2165 euro te gaan)
 • 40 euro extra in mijn extra boodschappen spaarpot stoppen
 • 20 euro in mijn ‘extra’ spaarpot stoppen
 • 10 euro voor een abonnement van 3 nummers van een financieel tijdschrift om mee te nemen op vakantie, dat abonnement stopt daarna automatisch weer

Dit zijn de doelen die ik het eerste halfjaar wil behalen, of waar ik in elk geval héél ver mee wil zijn. Alleen het vullen van mijn buffer rekening mag tot het eind van het jaar duren.

Alle doelen die schuingedrukt in bovenstaande lijst staan, zijn behaald op het moment dat ik dit artikel schrijf. De dik gedrukte doelen moeten nog (deels) behaald worden. En daar blijf ik dus ook gewoon mijn best voor doen. Stukje bij beetje ga ik die ook gewoon behalen.

Wijzigingen

Ik heb 1 doel aangepast/ opgesplitst en 1 doel toegevoegd. Het doel wat ik toegevoegd heb is dat ik 180 euro extra mee wil nemen op vakantie. Dus dat geld ga ik extra wegzetten. Daarnaast had ik vorige maand nog staan; 480 euro voor extra aflossen spaarrekening. Dat heb ik omlaag aangepast naar 180 euro. Dit omdat ik graag wat extra geld wilde investeren omdat ik een heel leuk project zag wat perfect bij mij past.

De 300 euro die overblijft van ‘extra aflossen’ doel naar beneden aanpassen, kan dus naar dit doel. Vanaf volgende maand zet ik sowieso 100 euro per maand weg om te investeren. Deze maand heb ik 60 euro weggezet, dus om aan 500 euro in totaal te komen, moest ik dan nog 40 euro extra wegzetten. Het investeren wilde ik even iets versnellen, daar voel mij zelf op dit moment beter bij. En aflossen gaat toch voorlopig nog even niet gebeuren. Dus kon het makkelijk op deze manier gedaan/ aangepast worden.

Ik krijg dit jaar natuurlijk ook nog vakantiegeld, daarvan is 650 euro al gereserveerd voor mijn vakantie spaarrekening. Alles wat ik meer over hou, gaat naar een ander spaardoel. Op dit moment weet ik nog niet welk spaardoel dit zal gaan worden. Dat beslis ik pas tegen die tijd definitief. Ik heb wel een idee erover, maar dat spreek ik nog even niet uit. Omdat het puur ligt aan hoe mijn (werk)situatie er op dat moment uit ziet. Hetzelfde geldt voor mijn belasting teruggave.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Hoe gaat het met jouw spaardoelen voor de eerste helft van 2020?