Wat doe ik nu allemaal met sparen 22

Wat doe ik nu allemaal met sparen 22

31 oktober 2021 0 Door Marìs

Ik deel vandaag mijn artikel met jullie; Wat doe ik nu allemaal met sparen 22. Je leest hoe ver ik ben met mijn spaardoelen. Hoeveel moet ik nog tot mijn doelen behaald zijn? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Wat doe ik nu allemaal met sparen 22

Wat doe ik nu allemaal met sparen 22

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Wat doe ik nu allemaal met sparen 22. Hoe staat het ervoor met mijn spaardoelen? Hoe ver ben ik? Dat lezen jullie vandaag in deze vaste maandelijkse rubriek!

Leestip: Het VWRL dividend!

Ik heb er heel veel zin in om mijn doelen te gaan behalen in 2021! Ik hoop dit jaar weer net zoveel (of nog meer!) te kunnen bereiken als vorig jaar. En ook dit jaar blijf ik weer maandelijks met jullie delen hoeveel ik nog moet sparen tot dat mijn doelen behaald zijn.

Overzicht van geld wat terugbetaald, teruggezet en gespaard moet worden

Dit is dus hoe het er op dit moment voor staat. Alles wat dik gedrukt is, moet nog gereserveerd of gespaard worden. Als het deels terugbetaald/ gereserveerd/ gespaard is, staat het er tussen haakjes achter.

  • 2000,- euro Buffer (Nog 20 te gaan)
  • 17.000,-?? euro Verbouwing = tuin (Nog 2050? te gaan. Ik spaar niet in mijn eentje hiervoor!)
  • 4800,- euro Aankopen in 2023 (Nog 3250 te gaan)
  • 1200,- euro Vakantie eind 2022 (Nog 1200 te gaan)
  • 600,- euro Freedom spaarrekening in mei 2022 (Nog 500 te gaan)
  • 150,- euro Extra meenemen vakantie buitenlandse vriendinnen 2023 (Nog 150 te gaan)
  • 200,- Tandarts (nieuwe reservering)
  • 170,- Uitjes
  • 300,- Kleding
  • 280,- Aquafit

Het zijn flinke bedragen, maar ik heb deze maand ook een heel flink bedrag kunnen sparen. Dit geeft wel echt een fijn gevoel. Doelen die behaald zijn, verdwijnen de eerstvolgende keer na het behalen ervan van de lijst. Net als doelen die geschrapt zijn.

De lijst up to date houden

Sommige doelen tellen eigenlijk niet meer voor dit jaar, maar ze staan wel in de lijst. Er staat dan ook bij voor welk jaartal het telt. Je ziet in mijn overzicht dat ik eigenlijk bijna overal al wel iets voor gespaard heb, maar nog niet alle doelen zijn behaald, dus we gaan gewoon lekker door.

Ik ging deze maand weer lekker met sparen. Dat geeft mij alle vertrouwen voor de laatste maanden  van het jaar. Ik ben weer super gemotiveerd om mijn doelen, en nog meer dan dat, te behalen. En daarvan zal ik jullie op de hoogte houden. Wat betreft het tuingeld, kan de tuinman uiteraard gewoon betaald worden. Wel zullen wij beiden een deel van een andere spaarrekening lenen, dat zetten we later terug, omdat we dat geld toch pas op zijn vroegst in 2023 nodig hebben is dat geen punt. Inmiddels staan er vraagtekens bij het bedrag, omdat er wat extra dingen bij gekomen zijn waarvan we niet precies weten wat het gaat kosten (extra tegels bijvoorbeeld). Dit zal niet schrikbarend veel zijn, maar daarom kan ik geen precies bedrag meer neerzetten.

Vanaf volgende maand zal dit doel niet meer op deze manier op de lijst staan, omdat de tuin dan klaar is! Daarom staat dit doel op dit moment ook niet meer vet gedrukt in de lijst. Vanaf volgende maand ga ik eerst ervoor zorgen dat een groot deel van deze spaardoelen op de lijst behaald gaan worden, of een goede boost krijgen. Dit doe ik omdat ik nu de laatste 6 maanden van mijn contract bij de post in ga, dus mij dit een zekerder gevoel geeft. Ik doe altijd waar ik mij op dat moment het lekkerste bij voel.

Leestip: Waarom kopen we zoveel?

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2021? Hoe verging het jou deze maand met sparen?