Wat doe ik nu allemaal met sparen 3

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3

3 april 2020 4 Door Marìs

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3. In dit artikel deelde ik eventjes terug met jullie welke spaardoelen ik het eerste halfjaar van 2020 wil bereiken. Omdat mijn salaris van maart inmiddels gestort is, kunnen jullie weer mee kijken met hoe het deze maand ging.

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3. Ik heb in de afgelopen maanden eerst mijn focus gelegd op de kleine spaardoelen van dit jaar. Die wilde ik behalen in het eerste halfjaar van 2020. En in dit artikel laat ik jullie zien hoe ver ik gekomen ben met mijn salaris van maart.

Leestip: Hoeveel geld heb je nodig als je uit huis gaat?

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het goed en motiverend werkt om eerst meerdere kleine doelen te behalen als je meerdere spaardoelen hebt. Zo blijf je namelijk gemotiveerd om te sparen omdat je al in het begin van het jaar vorderingen ziet door het behalen van kleine spaardoelen. Dus dat werd mijn plan voor de eerste 6 maanden van 2020. Ook spaar ik stukje bij beetje elke maand wat geld voor het ophogen van mijn buffer. Zo ook deze maand.

Op deze manier behaal ik én kleine spaardoelen én vul ik stukje bij beetje steeds ook mijn buffer aan. Ik wil daar dit jaar een groot bedrag voor bij elkaar sparen, dus mijn belastingteruggave van 2020 gaat in elk geval naar dit spaardoel. En verder zal ik eind dit jaar pas grote bedragen hiervoor gaan wegzetten om dit doel te behalen. Voor die tijd spaar ik namelijk eerst weer voor de verbouwing.

Mijn doelen nog even op een rijtje gezet

 • 200 euro reserveren/ wegzetten voor tandartsbezoeken voor 2020
 • 500 investeren in een 2e crowdfunding project
 • 100 euro terugzetten meeneem geld Gran Canaria 2020
 • 60 euro voor musical kleding (een trui of een vest)
 • 180 euro voor uitjes (wanneer Anastasia stopt, komt Aladin in het theater!)
 • 180 euro extra aflossen
 • 440 euro investeren
 • 180 euro extra meeneemgeld Gran Canaria wegzetten (nog 145 euro te gaan)
 • 185 euro totale smaaktest geld van 2019, wegzetten voor mijn geheime doel
 • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten (2000 euro te gaan)
 • 40 euro extra in mijn extra boodschappen spaarpot stoppen
 • 20 euro in mijn ‘extra’ spaarpot stoppen
 • 10 euro voor een abonnement van 3 nummers van een financieel tijdschrift om mee te nemen op vakantie, dat abonnement stopt daarna automatisch weer

Dit zijn de doelen die ik het eerste halfjaar wil behalen, of waar ik in elk geval héél ver mee wil zijn. Alleen het vullen van mijn buffer rekening mag tot het eind van het jaar duren.

De gehele 180 euro voor het extra aflossen doel is nu behaald. Hiervoor moest ik deze maand nog maar 50 euro wegzetten, dus dat was natuurlijk super makkelijk!

Tevens zette ik de 440 euro weg om mee te kunnen investeren. Dus ook dat doel kon ik in zijn geheel afstrepen.

Inmiddels heb ik de bevestiging op papier dat mijn contract met 1 jaar verlengd is, dus ik kan gewoon heel dit jaar lekker veel geld blijven sparen (en sparen/ uitgeven voor de verbouwing). Volgende maand verwacht ik dus mijn laatste kleine doel van dit lijstje te behalen! En het bedrag van de 2000 euro die ik nog op mijn bufferrekening moet zetten weer een klein stukje verder omlaag te brengen.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Hoe gaat het bij jou met je spaardoelen? Heb jij al een doel behaald?

Wat doe ik nu allemaal met sparen 3