Wat doe ik nu allemaal met sparen 36

Wat doe ik nu allemaal met sparen 36

3 januari 2023 0 Door Marìs

Je leest op dit moment; Wat doe ik nu allemaal met sparen 36. In dit artikel lees je hoe ver ik ben met mijn spaardoelen. Hoeveel moet ik nog tot mijn doelen behaald zijn? Dat lees je vandaag!

Wat doe ik nu allemaal met sparen 36

Wat doe ik nu allemaal met sparen 36

Wat doe ik nu allemaal met sparen 36, dat lees je vandaag allemaal in mijn artikel. Hoe staat het ervoor met mijn spaardoelen? Hoe ver ben ik? Dat lezen jullie vandaag in deze vaste maandelijkse rubriek! Lees hoe het mij deze maand verging.

Leestip: Het VWRL dividend!

Ik heb er heel veel zin in om mijn doelen te gaan behalen in 2023! Ik hoop in het nieuwe jaar weer net zoveel te kunnen bereiken als vorig jaar. En ook in heel 2023 blijf ik weer maandelijks met jullie delen hoeveel ik nog moet sparen tot dat mijn doelen behaald zijn.

Overzicht van geld wat terugbetaald, teruggezet en gespaard moet worden

Dit is dus hoe het er op dit moment voor staat. Alles wat dik gedrukt is, moet nog gereserveerd of gespaard worden. Als het deels terugbetaald/ gereserveerd/ gespaard is, staat het er tussen haakjes achter.

 • 2000,- Vakantie eind 2023 (Nog 800 te gaan)
 • 3000 Investeren eind 2023 (Nog 3000 te gaan)
 • 5000,- Investeren eind 2022 (Nog 2800 te gaan) Helaas niet behaald!
 • 5000,- Buffer behalen eind 2023 (Nog 5000 te gaan)
 • 360,- Belasting reservering maart 2023 (Nog 90 te gaan)
 • 1480,- Terug op de Auto Spaarrekening, geleend voor notaris (Nog 1480 te gaan)
 • 2000,- Weer beginnen met beleggen Juni 2024 (Nog 2000 te gaan)

Het zijn flinke bedragen, maar ik heb deze maand ook weer een leuk bedrag kunnen sparen. Dit geeft wel echt een fijn gevoel. Doelen die behaald zijn, verdwijnen de eerstvolgende keer na het behalen ervan van de lijst. Net als doelen die geschrapt zijn. Doelen die dit jaar behaald zijn, kun je hieronder teruglezen in de lijst behaalde doelen.

Voor bijna alle doelen heb ik er weer een bedrag bij kunnen zetten, dus dat voelt heel erg fijn. Wel vind ik de maandbedragen voor sommige doelen op dit moment wat aan de lage kant, daarom ben ik mijn spaarbedragen weer iets anders in gaan delen.

Wat betreft het doel 1480,- euro terug op de Auto spaarrekening, geleend voor notaris, dit waren niet alleen de kosten van de notaris. Maar ook de kosten die betaald moesten worden aan de bank en aan de financieel adviseur. Het precieze bedrag zou nog iets kunnen veranderen, omdat we de factuur van de financieel adviseur nog niet binnen hebben. Ik heb nu een bedrag gerekend wat aan de telefoon genoemd is wat het waarschijnlijk zou worden.

Doelen die ik dit jaar (2022) al behaald heb:

 • 170,- Uitjes
 • 200,-Tandarts reservering
 • 545,- Kleding
 • 750,- Freedom spaarrekening/ Cursussen
 • 400,- Aquafit
 • 196,- Belasting terugbetalen
 • 310,- Schoenen
 • 150,- Extra meenemen vakantie buitenlandse vriendinnen
 • 3800,- Aankopen rekening
 • 1200,- Vakantie spaarrekening

De lijst up to date houden

Sommige doelen tellen eigenlijk niet voor dit jaar, maar ze staan wel in de lijst. Er staat dan ook bij voor welk jaartal het telt. Je ziet in mijn overzicht dat ik eigenlijk bijna overal al wel iets voor gespaard heb, maar nog niet alle doelen zijn behaald, dus we gaan gewoon lekker door.

Ik ging deze maand weer lekker met sparen. Dat geeft mij alle vertrouwen voor de laatste maand van het jaar. Ik ben weer super gemotiveerd om mijn doelen, en nog meer dan dat, te behalen. En daarvan zal ik jullie weer op de hoogte houden.

In het eerste deel van dit jaar heb ik ervoor gezorgd dat ik eerst mijn lijst met kleine spaardoelen kon afronden. Dat is afgerond en daarom ben ik daarna doorgegaan met de rest van mijn spaardoelen. Ik doe altijd waar ik mij op dat moment het lekkerste bij voel.

Mijn streef spaarbedrag per maand wordt 750 euro in 2023. Dit zal ik de ene maand wel halen en de andere maand niet. Maar in the end, hoop ik alle bovenstaande doelen toch te kunnen behalen, want er komt gedurende het jaar altijd wel extra geld naar me toe. Zo maakt mijn oma weleens extra geld over, of ik heb weer een paar volle zegelboekjes die ik inlever. En natuurlijk ook mijn verjaardagsgeld.

Leestip: Waarom kopen we zoveel?

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2022? Welke doelen heb jij behaald? Of had je dit jaar alleen een of meerdere grotere doelen?

Wat doe ik nu allemaal met sparen 36