Wat doe ik nu allemaal met sparen 4

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4

1 mei 2020 6 Door Marìs

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4. Ook deze maand geef ik jullie weer een update van wat ik nu allemaal doe met sparen. Waar ging mijn geld naartoe? Dat lees je vandaag!

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4. Ik heb in de afgelopen maanden eerst mijn focus gelegd op de kleine spaardoelen van dit jaar. Die wilde ik behalen in het eerste halfjaar van 2020. En in dit artikel laat ik jullie zien hoe ver ik gekomen ben met mijn salaris van april.

Leestip: Hoeveel geld heb je nodig als je uit huis gaat?

Uit onderzoek is gebleken dat het erg motiverend werkt om eerst meerdere kleine doelen te behalen als je meerdere spaardoelen hebt. Zo blijf je gemotiveerd om te sparen omdat je al in het begin van het jaar vorderingen ziet door het behalen van kleine spaardoelen. En ik vind het erg goed werken! Dus dat werd mijn plan voor de eerste 6 maanden van 2020. Ook spaar ik stukje bij beetje elke maand wat geld voor het ophogen van mijn buffer. Zo ook deze maand. Het was deze maand niet zo heel veel. Maar alle beetjes helpen!

Ik wil dit jaar een mooi bedrag voor de buffer bij elkaar sparen, dus mijn belastingteruggave van 2020 gaat in elk geval naar dit spaardoel. En verder zal ik eind dit jaar pas grote bedragen hiervoor gaan wegzetten om dit doel te behalen. Voor die tijd spaar ik namelijk eerst weer voor de verbouwing.

Mijn doelen nog even op een rijtje gezet

 • 200 euro reserveren/ wegzetten voor tandartsbezoeken voor 2020
 • 500 investeren in een 2e crowdfunding project
 • 100 euro terugzetten meeneem geld Gran Canaria 2020
 • 60 euro voor musical kleding (een trui of een vest)
 • 180 euro voor uitjes (wanneer Anastasia stopt, komt Aladin in het theater!)
 • 180 euro extra aflossen
 • 440 euro investeren
 • 180 euro meeneemgeld Gran Canaria wegzetten
 • 185 euro totale smaaktest geld van 2019, wegzetten voor mijn geheime doel
 • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten (1980 euro te gaan)
 • 40 euro extra in mijn extra boodschappen spaarpot stoppen
 • 20 euro in mijn ‘extra’ spaarpot stoppen
 • 10 euro voor een abonnement van 3 nummers van een financieel tijdschrift om mee te nemen op vakantie, dat abonnement stopt daarna automatisch weer

Dit zijn de doelen die ik het eerste halfjaar wil behalen, of waar ik in elk geval héél ver mee wil zijn. Alleen het vullen van mijn buffer rekening mag tot het eind van het jaar duren.

Leestip: De voorraadkast is af!

Nu zien jullie dat ik inmiddels alle doelen die ik het eerste halfjaar wilde halen ook behaald heb! Daarom maakte ik een nieuw lijstje. Deze keer zijn dat reserveringen en dingen die ik wil/ moet kopen.

 • 29,- euro Nieuw telefoon hoesje kopen
 • 11,90 euro Cadeau Canarische vriendin nummer 2
 • 90,51 euro Fotopuzzels (deels voor mezelf en deels voor mijn vriendinnen) (deels betaald, nog 45 euro te gaan)
 • 50,- euro Itunes giftcard
 • 140,- euro Nog wat extra GC geld meenemen (dan heb ik een mooi afgerond bedrag)
 • 54,- euro Wat drogisterij spullen wss dit bedrag, ligt eraan welke webshop het gaat worden
 • 150,- euro Extra reserveren om te investeren
 • 60,- euro Externe harde schijf kopen (dit bedrag gok ik even, moet ik nog checken)

Nieuwe doelen

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4. Van het oude doelenlijstje zette ik 145 euro meeneemgeld weg voor Gran Canaria. Dat doel van 180 euro is dus afgerond. Inmiddels wil ik daar nog 140 euro extra voor wegzetten. Dit omdat ik eigenlijk altijd te weinig geld meeneem en dan achteraf spijt heb dat ik niet meer geld meegenomen had. Daarom wil ik er nu voor zorgen dat ik sowieso genoeg geld bij me heb, náást het excursiegeld en geld voor Aloë Vera producten. Want daar koop ik altijd een flinke voorraad van in, omdat wat ik wil hebben in Nederland niet verkrijgbaar is (in die samenstelling).

Daarom heb ik even goed terug zitten kijken wat die producten kosten en wat ik voor excursies betaal en dus ook hoeveel shopgeld ik nog over wil houden. Ik wil gewoon lekker een paar honderd euro over houden om mee te shoppen, ik koop altijd wel wat souvenirs, maar daarnaast koop ik mijn kleding ook op Gran Canaria. In Nederland shop ik hier eigenlijk vrijwel nooit voor.

Verder ronde ik ook direct al wat nieuwe doelen af, ik kocht een nieuw telefoonhoesje, want mijn oude was nu écht kapot. Bestelde een cadeau voor een Canarische vriendin én bestelde fotopuzzels die deels voor mezelf zijn en deels voor vriendinnen. Hiervan moet ik nog een klein bedrag bij mezelf terugzetten. Maar ik wist al dat dat komende maand in mei gewoon kan, dus dat is geen punt! Ik bestelde het direct omdat er op dat moment een leuke korting was die ik niet wilde laten lopen. Hierdoor komt het erop neer dat ik nu 1 puzzel gratis heb. Plus nog wat van de verzendkosten.

Leestip: My moneyzz April 2020!

Heb jij nog een lijstje met geldbedragen die je wilt reserveren of dingen erop die je wilt kopen?

Wat doe ik nu allemaal met sparen 4