Wat doe ik nu allemaal met sparen 5

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5

27 mei 2020 4 Door Marìs

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5. Wellicht word het nu voor jullie een beetje ingewikkeld wat ik deze maand gedaan heb, maar voor mij is het de makkelijkste manier. Dus ik licht het graag toe!

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5. In de afgelopen maanden heb ik eerst mijn focus gelegd op het behalen van al mijn kleine spaardoelen. Dat is gelukt, die zijn behaald!

Leestip: Wat doe ik nu allemaal met sparen 4!

Uit onderzoek is gebleken dat het erg motiverend werkt om eerst meerdere kleine doelen te behalen als je meerdere spaardoelen hebt. Zo blijf je gemotiveerd om te sparen omdat je al in het begin van het jaar vorderingen ziet door het behalen van kleine spaardoelen. En ik vind het erg goed werken! Dus dat werd mijn plan voor de eerste 6 maanden van 2020. Ook spaar ik stukje bij beetje elke maand wat geld voor het ophogen van mijn buffer. Zo ook deze maand. Ik ontving mijn belastingteruggave en zette die in zijn geheel op de buffer spaarrekening. Dat gaf een lekkere boost!

Mijn doelen nog even op een rijtje gezet

  • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten (1585 euro te gaan)
  • 90,51 euro Fotopuzzels (deels voor mezelf en deels voor mijn vriendinnen) (deels betaald, nog 45 euro te gaan)
  • 50,- euro Itunes giftcard
  • 140,- euro Nog wat extra GC geld meenemen (dan heb ik een mooi afgerond bedrag)
  • 54,- euro Wat drogisterij spullen wss dit bedrag, ligt eraan welke webshop het gaat worden
  • 150,- euro Extra reserveren om te investeren
  • 60,- euro Externe harde schijf kopen (dit bedrag gok ik even, moet ik nog checken)
  • 6400,- Auto kopen

Vanaf volgende maand maak ik even een nieuw lijstje met de dan huidige doelen. Wat ik nu helemaal behaald heb laat ik vanaf volgende maand weg.

Ik zette al het geld bij mezelf terug wat ik van mezelf geleend had. Zodat ik met een schone lei kan beginnen wanneer ik mijn spaarrekeningen plunder om mijn nieuwe (2e hands) auto te betalen.

Tevens zette al het extra geld weg om te investeren, zodat ook dit doel kon afvinken. En ook zette ik het meeneemgeld weg voor Gran Canaria. Dus ook dat doel kon ik afvinken. Het meeneemgeld blijft gewoon staan net als het restant van de reissom die nog betaald moet worden.

De drogisterij spullen en harde schijf heb ik nog niet gekocht en ook nog niet bekeken wat de prijzen zijn, want dit heeft geen haast. Dus dat komt nog wel. Wel wil ik gaan kijken of het mogelijk is om toch alvast de harde schijf binnenkort aan te schaffen. Wel zo veilig voor mijn bestanden. Hebben jullie nog een goede tip voor een harde schijf van 1 tb die zowél op een macbook als windows laptop functioneert? En natuurlijk ook van goede kwaliteit is?

Vanaf volgende maand dus weer een nieuw doelenlijstje! Wat nog niet behaald is, blijft uiteraard gewoon staan.

Leestip: My moneyzz Mei 2020!

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2020?

Wat doe ik nu allemaal met sparen 5