Wat doe ik nu allemaal met sparen?

Wat doe ik nu allemaal met sparen? Vandaag geef ik jullie weer even een update van waar ik mee bezig ben op het gebied van sparen. En waarom.

Wat doe ik nu allemaal met sparen?

Wat doe ik nu allemaal met sparen? Recent heb ik geschreven dat ik me nu eerst wil focussen op het aanvullen van mijn buffer én op mijn andere kleine spaardoelen. Dit omdat ik niet weet wanneer mijn werk gaat verhuizen en dus hoe lang ik nog werk heb.

Leestip: Ik ga het toch anders doen!

Uit onderzoek is gebleken dat het goed werkt als je vaak doelen kunt afvinken, want dat werkt natuurlijk motiverend. Daarom ben ik me eerst aan het focussen op de kleinere doelen die ik heb voor 2020. En daarnaast zet ik ook steeds een bedrag weg op mijn bufferrekening zodat dat hoge bedrag alvast stukje bij beetje omlaag gaat.

Op die manier kan ik elke maand wel doelen afvinken én wordt mijn bufferrekening ook alvast stukje bij beetje weer wat aangevuld. Wanneer al mijn kleinere doelen afgevinkt zijn ga ik grotere bedragen wegzetten op mijn bufferrekening. Dan zal dat doel ook sneller gaan.

Mijn doelen nog even op een rijtje gezet

 • 200 euro reserveren/ wegzetten voor tandartsbezoeken voor 2020
 • 500 investeren in een 2e crowdfunding project
 • 100 euro terugzetten meeneem geld Gran Canaria 2020
 • 60 euro voor musical kleding (een trui of een vest)
 • 180 euro voor uitjes (wanneer Anastasia stopt, komt Aladin in het theater!)
 • 480 euro extra aflossen
 • 185 euro totale smaaktest geld van 2019, wegzetten voor mijn geheime doel
 • 2500 euro in totaal op mijn bufferrekening zetten
 • 40 euro extra in mijn extra boodschappen spaarpot stoppen
 • 20 euro in mijn ‘extra’ spaarpot stoppen
 • 10 euro voor een abonnement van 3 nummers van een financieel tijdschrift om mee te nemen op vakantie, dat abonnement stopt daarna automatisch weer

Dit zijn de doelen die ik voor de zomer behaald wil hebben, of in elk geval héél ver mee op weg wil zijn. De hierboven genoemde doelen zijn dus niet ál mijn spaardoelen van het hele jaar. Alle doelen die schuingedrukt staan zijn al behaald op het moment dat ik dit artikel schrijf. De dik gedrukte doelen moeten nog (deels) behaald worden.

Voor de komende maanden weet ik ook al precies welke doelen ik wil gaan behalen. Met mijn salaris van februari ga ik namelijk echt voor meerdere kleine doelen, om in maart bijvoorbeeld weer een groter bedrag weg te zetten. Maar dat gaan jullie per keer lezen in mijn spaarplan artikel van die maand.

Ook ontvang ik nog 2x extra geld dit jaar wat naar een spaardoel kan. Onder anderen vakantiegeld. Per maand kan ik op mijn salarisstrook precies zien hoeveel vakantiegeld er die maand bij gekomen is en ook hoeveel er in totaal al gereserveerd staat. Dit wordt netto uitgekeerd door mijn werkgever, dus ik weet tot op de cent hoeveel ik (minimaal) krijg.

Leestip: Geïnvesteerd in een tweede crowdfunding project!

Spaar jij liever eerst grote spaardoelen bij elkaar? Of ook eerst alle kleinere spaardoelen zodat je sneller kunt afvinken?

6 thoughts on “Wat doe ik nu allemaal met sparen?”

 1. Wat leuk om te lezen welke doelen je jezelf hebt gesteld voor dit jaar! Kleine doelen, grote doelen, het maakt niet uit als je ze maar stelt. Dat maakt sparen, vind ik, veel leuker! Wij hebben een groot doel dit jaar; de tuin. Het bedrag hebben we al bij elkaar, de laatste rekening zal in september komen, dus we hoeven ons geen zorgen te maken op financieel gebied. Mochten er onverhoopt nog onvoorziene kosten bijkomen, dan hebben we nog genoeg tijd om te sparen hiervoor.

  1. Deze zijn voornamelijk voor het eerste halfjaar van dit jaar. De buffer mag ik wel wat langer over doen als dat nodig is. Dat maakt sparen zeker leuk.
   Leuk! Gaan jullie de gehele tuin helemaal vernieuwen? De tuin moet hiernog in zijn geheel gebeuren, maar dat is pas als allerlaatste aan de beurt. Dus dit jaar iig niet. Ik heb daar nog geen prijzen van opgevraagd maar volgens mij lees ik vaak dat dat rond de 15.000 uit komt, iig bij nieuwbouw kom ik die bedragen tegen. Dit was net een vuilstort gecombineerd met oerwoud, dus hier wordt het afgraven en opnieuw zand oid storten en opbouwen. Wss splitsen we voor en achter wel op. Dat we dat niet tegelijk aanpakken. Vanwege de kosten.

   1. Ja, de hele tuin wordt in 1 jaar gedaan, in maart een deel, in mei en dus in september het laatste gedeelte ( schutting, volledig tuinaanleg en een overkapping ). Je zit zo op een behoorlijk bedrag hoor, waarvan ik dus dacht dat dat wel mee zou vallen…dacht ik niet. Wij komen zo rond de 10.500 euro uit en dan moeten we nog de beplanting regelen en een nieuwe tuinset! Maar die hopen we aan het eind van het seizoen in de opruiming te kunnen scoren. We hebben nog wel wat maar het is niet heel best meer, maar we doen het er nog maar even mee deze zomer!

    1. Klinkt goed! Succes alvast! Ok netjes bedrag, goed om te weten. Dan weet ik ook ongeveer waar ik op kan rekenen. Tuinset in de uitverkoop is idd een topmanier om het voor een leuke prijs te scoren. Zo lang je er veilig op kunt zitten kan dat idd nog wel even een extra jaartje wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *