Wat doe ik nu met mijn buffer?

Wat doe ik nu met mijn buffer?

4 april 2021 3 Door Marìs

Vandaag beantwoord ik de vraag; Wat doe ik nu met mijn buffer? Onlangs paste ik namelijk mijn manier van sparen aan, omdat ik persé dit najaar de tuin gedaan wil hebben.

Wat doe ik nu met mijn buffer

Wat doe ik nu met mijn buffer?

Vandaag vertel ik jullie; Wat doe ik nu met mijn buffer? Onlangs vertelde ik jullie namelijk dat ik mijn manier van sparen tot en met december 2021 ga aanpassen. Dit heeft als reden dat ik dit najaar heel graag de tuin gedaan wil hebben en daar is veel geld voor nodig. Dus is het nodig om mijn manier van sparen voor een aantal maanden aan te passen.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Maar wat gebeurt er dan dit jaar met mijn spaardoel van 2000 euro buffer? Zet ik dat helemaal stop en laat ik het voor wat het nu is? Nee zeker niet! Want ik wil dit jaar wel écht een goede stap vooruit komen met mijn bufferbedrag. Het hoogste wat ik hiervoor ooit gehad heb als buffer is 1000 euro. Dit bedrag behaalde ik tweemaal eerder, maar gaf ik ook 2x eerder weer in zijn geheel uit, waardoor ik overnieuw moest beginnen.

Daarom heb ik besloten om van mijn salaris van april eenmalig een wat groter bedrag weg te zetten, zodat ik de buffer even kan spekken voordat ik mijn maandbedrag omlaag ga zetten. Het was namelijk de bedoeling dat ik 100 euro per maand hiervoor zou gaan sparen, zodat ik eind dit jaar op die 2000 euro uit zou komen.

In april zet ik er zo’n bedrag bij, dat mijn buffer dan uit komt op 1500 euro in totaal. Dan ben ik toch weer een stap verder dan ik ooit geweest ben en dat geeft een lekkerder gevoel dan mijn buffer laten staan op het bedrag wat er nu op staat.

Daarnaast blijf ik wel maandelijks sparen op mijn bufferrekening, maar met een heel laag bedrag van 10 euro per maand. Zo klim ik heel langzaam aan toch steeds elke maand een klein beetje hoger. En een tientje per maand mis ik niet op mijn verbouw-spaarrekening. Omdat ik mijn buffer-doel nog lang niet behaald heb, heb ik er dus voor gekozen om op deze manier heel langzaam aan toch verder te kunnen sparen. Het zal vast tussen mijn oren zitten, maar dat voelt een stuk beter dan helemaal niks meer op mijn buffer spaarrekening zetten, terwijl het doel nog lang niet behaald is.

Leestip: Grote aanpassingen!

Wat is het laagste bedrag per maand wat jij ooit voor je buffer spaarde? Noem een bedrag boven de 0 euro!

Wat doe ik nu met mijn buffer