Wat doe ik nu met sparen 38

Wat doe ik nu met sparen 38

1 maart 2023 3 Door Marìs

 

Je leest op dit moment; Wat doe ik nu met sparen 38. In dit artikel lees je hoe ver ik ben met mijn spaardoelen. Hoeveel moet ik nog tot mijn doelen behaald zijn? Dat lees je vandaag!

Wat doe ik nu met sparen 38

Wat doe ik nu met sparen 38

Wat doe ik nu met sparen 38, dat lees je vandaag allemaal in mijn artikel. Hoe staat het ervoor met mijn spaardoelen? Hoe ver ben ik? Dat lezen jullie vandaag in deze vaste maandelijkse rubriek! Lees hoe het mij deze maand verging.

Leestip: Het VWRL dividend!

Ik heb er heel veel zin in om mijn doelen te gaan behalen in 2023! Ik hoop dit jaar weer net zoveel te kunnen bereiken als vorig jaar. En ook in heel 2023 blijf ik weer maandelijks met jullie delen hoeveel ik nog moet sparen tot dat mijn doelen behaald zijn.

Overzicht van geld wat terugbetaald, teruggezet en gespaard moet worden

Dit is dus hoe het er op dit moment voor staat. Alles wat dik gedrukt is, moet nog gereserveerd of gespaard worden. Als het deels terugbetaald/ gereserveerd/ gespaard is, staat het er tussen haakjes achter.

 • 2000,- Vakantie eind 2023 (Nog 500 te gaan)
 • 1500,- Vakantie rekening, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 1500 te gaan)
 • 3000 Investeren eind 2023 (Nog 2250 te gaan)
 • 5000,- Buffer behalen eind 2023 (Nog 5000 te gaan)
 • 360,- Belasting reservering maart 2023 (Nog 60 te gaan)
 • 500,- Moeder terugbetalen, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 500 te gaan)
 • 120,- Huis overkopen, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 120 te gaan)
 • 40,- Blog reservering, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 40 te gaan)
 • 100,- Tandarts reservering, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 100 te gaan)
 • 200,- Zwemmen reservering, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 200 te gaan)
 • 100,- Uitjes reservering, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 100 te gaan)
 • 300,- Gc enveloppe, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 300 te gaan)
 • 600,- Gc portemonnee, geleend voor aanschaf andere auto (Nog 600 te gaan)
 • 2000,- Weer beginnen met beleggen Juni 2024 (Nog 2000 te gaan)
 • 200,- Tandarts reservering (Nog 100 te gaan)
 • 200,- Zwemmen reservering (Nog 200 te gaan)

Flinke bedragen

Het zijn flinke bedragen, maar ik heb deze maand ook weer een leuk bedrag kunnen sparen. Dit geeft wel echt een fijn gevoel. Doelen die behaald zijn, verdwijnen de eerstvolgende keer na het behalen ervan van de lijst. Net als doelen die geschrapt zijn. Doelen die dit jaar behaald zijn, kun je hieronder teruglezen in de lijst behaalde doelen.

Voor de belangrijke doelen heb ik er weer een bedrag bij kunnen zetten, dus dat voelt heel erg fijn. Helaas gaf ik dit ook weer uit vanwege de aanschaf van een andere 2e hands auto. Hiervoor leende ik flink wat geld, dat ga ik eerst terugzetten voordat ik weer ga opbouwen. Want ik moest flink schrapen en dat ziet er zo vervelend uit op deze lijst met spaardoelen. Als eerste ga ik volgende maand mijn moeder terugbetalen, dan kan ik hopelijk al meteen helemaal 1 doel afvinken!

Doelen die ik dit jaar (2023) al behaald heb:

 • Nog niks, volgt nog!

De lijst up to date houden

Sommige doelen tellen eigenlijk niet voor dit jaar, maar ze staan wel in de lijst. Er staat dan ook bij voor welk jaartal het telt. Je ziet in mijn overzicht dat ik eigenlijk bijna overal al wel iets voor gespaard heb, maar nog niet alle doelen zijn behaald, dus we gaan gewoon lekker door.

Ik ging deze maand weer lekker met sparen. Dat geeft mij alle vertrouwen voor de laatste maand van het jaar. Ik ben weer super gemotiveerd om mijn doelen, en nog meer dan dat, te behalen. En daarvan zal ik jullie weer op de hoogte houden.

Mijn hoofddoel is nu als eerste; geleend geld bij mezelf terugzetten. Dit leende ik om mijn auto te kunnen vervangen voor een ander 2e hands exemplaar. Ik doe altijd waar ik mij op dat moment het lekkerste bij voel. En ik kan geen buffer gaan vullen als ik niet eerst het geleende geld bij mezelf terugzet.

Mijn streef spaarbedrag per maand wordt 750 euro in 2023. Dit zal ik de ene maand wel halen en de andere maand niet. Deze maand lukte dat met gemak! In the end hoop ik alle bovenstaande doelen toch te kunnen behalen, want er komt gedurende het jaar altijd wel extra geld naar me toe. Zo maakt mijn oma weleens extra geld over, of ik heb weer een paar volle zegelboekjes die ik inlever. En natuurlijk ook mijn verjaardagsgeld en geld wat ik tijdens de feestdagen krijg of win met de kraskalenders die ik altijd cadeau krijg. Ik ga ervoor om zoveel mogelijk te bereiken!

Leestip: Waarom kopen we zoveel?

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2023? Op welk doel ga jij je dit jaar als eerst focussen?

Wat doe ik nu met sparen 38