Wat doe ik nu met sparen 45

Wat doe ik nu met sparen 45

29 september 2023 0 Door Marìs

Je leest op dit moment; Wat doe ik nu met sparen 45. In dit artikel lees je hoe ver ik ben met mijn spaardoelen. Hoeveel moet ik nog tot mijn doelen behaald zijn? Dat lees je vandaag!

Wat doe ik nu met sparen 45

Wat doe ik nu met sparen 45

Wat doe ik nu met sparen 45, dat lees je vandaag allemaal in mijn artikel. Hoe staat het ervoor met mijn spaardoelen? Hoe ver ben ik? Dat lezen jullie vandaag in deze vaste maandelijkse rubriek! Lees hoe het mij deze maand verging.

Leestip: Het VWRL dividend!

Ik heb er heel veel zin in om mijn doelen te gaan behalen in 2023! Ik hoop dit jaar weer net zoveel te kunnen bereiken als vorig jaar. En ook in heel 2023 deel ik weer maandelijks met jullie hoeveel ik nog moet sparen tot dat mijn doelen behaald zijn.

Overzicht van geld wat terugbetaald, teruggezet en gespaard moet worden

Dit is dus hoe het er op dit moment voor staat. Alles wat dik gedrukt is, moet nog gereserveerd of gespaard worden. Als het deels terugbetaald/ gereserveerd/ gespaard is, staat het er tussen haakjes achter.

 • 4000,- Vakantie eind 2025 (Nog 4000 te gaan)
 • 3000 Investeren eind 2024 (Nog 2250 te gaan)
 • 500,- Buffer behalen eind 2024 (Nog 500 te gaan)
 • 200,- Zwemmen reservering, geleend voor aanschaf andere auto
 • 350,- Gc portemonnee, geleend voor aanschaf andere auto
 • 2000,- Weer beginnen met beleggen Juli 2024 (Nog 1000 te gaan)
 • 200,- Zwemmen reservering Juni 2024 (Nog 200 te gaan)
 • 1857,95 Nieuwe eettafel stoelen eind December 2023 (Nog 1587,57 te gaan)
 • 3340,- Nieuwe meubels eind Maart 2024 (Nog 3340 te gaan)

Flinke bedragen

Het zijn flinke bedragen, maar ik heb deze maand ook weer een klein bedrag kunnen sparen. Dit geeft wel echt een fijn gevoel. Doelen die behaald zijn, verdwijnen de eerstvolgende keer na het behalen ervan van de lijst. Net als doelen die geschrapt zijn. Doelen die dit jaar behaald zijn, kun je hieronder teruglezen in de lijst behaalde doelen.

Voor de belangrijke doelen heb ik er weer een bedrag bij kunnen zetten, dus dat voelt heel erg fijn. Voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto leende ik flink wat geld van mezelf. Dit ga ik eerst terugzetten voordat ik aan de rest van mijn spaardoelen ga werken.

Doelen die ik dit jaar (2023) al behaald heb:

 • 500 euro geleend voor aanschaf andere auto terugbetaald aan mijn moeder
 • 100 euro geleend voor aanschaf andere auto teruggezet op ‘uitjes’ spaarrekening
 • 100 euro geleend voor aanschaf andere auto teruggezet op ‘Tandarts’ spaarrekening
 • 120 euro geleend voor aanschaf andere auto teruggezet op ‘Huis overkopen’  spaarrekening
 • 1179 euro sparen voor Nieuw matras (incl beddengoed)
 • 829,- Restant betaling nieuwe matras, 3 hoeslakens en 2 moltons
 • 300,- Gc enveloppe, geleend voor aanschaf andere auto
 • 200 euro geleend voor aanschaf andere auto teruggezet op ‘zwemmen’ spaarrekening
 • 350,- Gc portemonnee, geleend voor aanschaf andere auto

De lijst up to date houden

Sommige doelen tellen eigenlijk niet voor dit jaar, maar ze staan wel alvast in de lijst. Er staat dan ook bij voor welk jaartal het telt. Je ziet in mijn overzicht dat ik eigenlijk bijna overal al wel iets voor gespaard heb, maar nog niet alle doelen zijn behaald, dus we gaan gewoon lekker door.

Ik ging deze maand weer lekker met sparen. Ik ben weer super gemotiveerd om mijn doelen, en nog meer dan dat, te behalen. En daarvan zal ik jullie weer op de hoogte houden. Mijn hoofddoel is nu; sparen voor het doel dat ik morgen bekend ga maken. Dit zijn de 2 bovenstaande bedragen uit de lijst waarbij staat dat ik het doel binnenkort bekend zal gaan maken.

Mijn streef spaarbedrag per maand wordt 750 euro in 2023. Dit zal ik de ene maand wel halen en de andere maand niet. Deze maand lukte dat dus helaas niet, want mijn inkomsten zijn de laatste tijd wat omlaag gegaan.

In the end hoop ik alle bovenstaande doelen toch te kunnen behalen, want er komt gedurende het jaar altijd wel extra geld naar me toe. Zo maakt mijn oma weleens extra geld over, of ik heb weer een paar volle zegelboekjes die ik inlever. En natuurlijk ook mijn verjaardagsgeld en geld wat ik tijdens de feestdagen krijg of win met de kraskalenders die ik altijd cadeau krijg. Ik ga ervoor om zoveel mogelijk te bereiken!

Leestip: Waarom kopen we zoveel?

Hoe gaat het met jouw spaardoelen van 2023? Op welk doel ga jij je nu focussen?

Wat doe ik nu met sparen 45