Wat doe jij nu boodschappen duurder worden?

Wat doe jij nu boodschappen duurder worden?

28 juli 2021 20 Door Marìs

Ik vroeg mij af; Wat doe jij nu boodschappen duurder worden? Ga je meer geld besteden aan je boodschappen, of ga je slimmer te werk?

Wat doe jij nu boodschappen duurder worden

Wat doe jij nu boodschappen duurder worden?

Ineens vroeg ik mij af; Wat doe jij nu boodschappen duurder worden? Je kunt hier natuurlijk op veel verschillende manieren mee omgaan. Bijvoorbeeld door meer aanbiedingen te kopen, boodschappen te doen bij een andere (goedkopere) supermarkt, of door minder dure merken te kopen. Maar ook door gewoon meer geld uit te geven aan je boodschappen (omdat je dezelfde dingen in dezelfde winkel blijft kopen). Maar wat ook een mogelijkheid is, is om anders/ goedkoper te gaan eten. Door bijvoorbeeld vaker voor meerdere dagen te koken.

Leestip: Tips om extra af te lossen op je hypotheek!

Kort om, er zijn genoeg opties die je kunt overwegen nu de boodschappen nóg weer duurder lijken te gaan worden. Ik merk zelf dat ik momenteel de standaard dingen blijf kopen die ik altijd koop, maar dat ik minder weekgeld overhou aan het eind van de week. Dus in eerste instantie wil ik gaan kijken of ik meer gebruik kan maken van de aanbiedingen. Dus; slimmer inkopen doen. Maar dan wel gewoon bij mijn eigen supermarkt.

De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, want ik kan nog niet zo goed een systeem ontdekken van wanneer mijn producten in de aanbieding komen en hoe vaak ze dat zijn. Van sommige producten zoals wc-papier of sauzen of yoghurt is dat wel duidelijk. Maar van andere dingen juist totaal niet, daar is voor mij geen pijl op te trekken.

Met fruit ben ik wel een makkelijke wisselaar. Ik vind het prima om af te wisselen met fruit, maar 1 blijft wel een favoriet. Namelijk de kiwi gold. Ook meteen een niet zo goedkope. Maar wel gezond en lekker! Als ze in de aanbieding zijn haal ik er daarom ook meteen een klein voorraadje van. Maar wel zo’n hoeveelheid die ik zelf op krijg, voordat je ze weg moet gooien, want weggooien daar doe ik liever niet aan. En dat hoeft gelukkig ook eigenlijk nooit.

Welke keuzes heb jij voor jezelf gemaakt nu de boodschappen duurder zijn geworden? Laat het weten in de reacties, want ik ben wel benieuwd naar jullie keuzes en de reden van jullie keuzes. Je kunt natuurlijk ook weinig luxe producten kopen, maar als je dat al eigenlijk bijna nooit doet, valt daar ook niet meer op te besparen. Zelf koop ik bijvoorbeelden nooit vlees (wel vleesvervangers in de aanbieding), ook koop ik geen frisdrank of alcohol. Dat wordt hier gewoon niet gedronken. Dit zijn dingen die al veel geld schelen. Maar dingen als groente en fruit heb je gewoon nodig om gezond te blijven, daar kún je niet op besparen. Behalve op de aanbiedingen letten.

Wat ik overigens wel merk, is dat ik soms mijn voorraad-aankopen iets meer moet spreiden. Dan blijf ik gewoon netjes binnen mijn budget. Het is nog niet zo dat ik nu regelmatig buiten mijn budget kom. Ik moet gewoon wat meer keuzes maken. En dat is naar mijn mening prima te doen op dit moment.

Leestip: 5 tips voor gezonde financiën!

Wat doe jij nu de boodschappen duurder zijn geworden? Welke keuzes heb jij voor jouw situatie gemaakt om hiermee om te gaan?

Wat doe jij nu boodschappen duurder worden