Wat geld weg maar klussen af

Wat geld weg maar klussen af

31 januari 2021 10 Door Marìs

In Wat geld weg maar klussen af, vertel ik jullie welke klussen van mijn huis nu gedaan zijn.

Wat geld weg maar klussen af

Wat geld weg maar klussen af

Vandaag vertel ik jullie over; Wat geld weg maar klussen af. Want afgelopen week werd er weer eens flink geklust aan en in mijn huis. En 2 grotere klussen kunnen nu dus een vinkje krijgen.

Leestip: 5 tips voor gezonde financiën!

Boeidelen en dakgoten

Wat geld weg maar klussen af

Zowel voor als achter zijn de dakgoten gerepareerd want die waren flink lek. Achter op 4 plekken en voor op nog meer plekken.

Ook zijn de boeidelen vervangen. Hout is trespa geworden, want het was deels rot. En zo hoef ik nooit meer iets (op hoogte) te laten verven. Scheelt weer onderhoudskosten! Heel fijn dat nu inmiddels bijna alles van kunststof is!

Aftimmering kozijnen

7 maanden hebben we erop moeten wachten. Maar recent kwam EINDELIJK de kunststof aftimmering binnen en dus kon ook deze klus geklaard worden. Destijds was er betaald voor houten aftimmering (vraag me niet waarom, want je timmert kunststof kozijnen niet met hout af). Maar voor het kunststof kwam er dus nog een meerprijs om de hoek kijken. Dat wisten we al.

In totaal betaalden we ruim 3200 euro voor deze klussen inclusief steigerhuur en materiaal wat nog niet betaald was én manuren. Een dure grap, maar wel eentje waar ik járen lang plezier van zal hebben. Dus het is goed zo.

Wat geld weg maar klussen af

De klussen die nu nog voor dit jaar gepland staan zijn: binnen alle ruimtes verven die af zijn, en plinten plaatsen. Stroom voorbereiding maken voor de rolluiken die in de toekomst gaan komen. En natuurlijk de keukenkastjes aan de muur ophangen, plus achterwand voor de kant van de afzuigkap. Dat moeten we nog betalen (het restantbedrag).

Daarna maar eens kijken hoe we er dan voor staan, financieel gezien. Er is dan namelijk nog geld over. Maar het exacte bedrag is nog niet bekend, omdat ik nog niet weet welke bedragen we terugkrijgen van b.v. de Nuon en belastingdienst. Dus dat blijft nog even spannend.

Leestip: Op een leuke manier extra geld verdienen!

Met welke klus die jij ooit hebt laten doen ben je nu nog steeds heel blij? En wie kent betrouwbare én betaalbare bedrijven die zonnepanelen verkopen en plaatsen? Want daar vragen we binnenkort offertes voor op.