Wat heb jij over voor muziek?

Wat heb jij over voor muziek?

6 februari 2022 8 Door Marìs

Recent dacht ik eens na over diverse vormen van muziek en ik vroeg mij af; Wat heb jij over voor muziek? Dit kun je heel breed bekijken, ik leg dit in mijn artikel verder uit.

Wat heb jij over voor muziek

Wat heb jij over voor muziek?

Muziek we zijn er (bijna) allemaal dol op, en recent vroeg ik mij af; Wat heb jij over voor muziek? Koop jij bijvoorbeeld graag muziek? Of sluit jij liever een abonnement af zodat je alle muziek kunt luisteren die je op dat moment wilt horen? Of nog anders; onderneem jij liever zelf iets op muzikaal gebied?

Leestip: Mijn favoriete uitgaven!

Wellicht hebben sommigen van ons het wel op school gehad vroeger; muziek. Ik wel. Dat begon al op de basisschool. Ik zat op een openbare basisschool. Bij ons op school kon je blokfluit leren spelen. Maar ook werd er jaarlijks een weeksluiting gedaan. Zeg maar wat nu bekend staat onder de eindmusical van groep 8. Maar dan jaarlijks zoiets. Daarnaast had ik ook in groep 7 een hele leuke leraar die veel instrumenten kon bespelen. Die pakte dus regelmatig een van zijn instrumenten erbij en dan gingen we zingen met de hele klas. We hadden ook echt een muziekboekje met teksten van liedjes erin. Deze leraar kon accordeon spelen, maar ook gitaar en keyboard en zelfs mondharmonica. Ik genoot daar altijd enorm van.

Ook heb ik zelf diverse instrumenten leren bespelen toen ik nog kind was, maar de helft zou ik nu niet meer kunnen. Zo heb ik onder anderen blokfluit leren spelen, keyboard, maar ook een korte cursus gedaan waarin je kon ‘proeven’ van de diverse soorten instrumenten, waaronder gitaar en klokkenspel. Ook de mondharmonica heb ik uitgeprobeerd, omdat mijn opa dat instrument kon bespelen. Maar dat heb ik zelf nooit gekund om daar echt een herkenbare melodie uit te krijgen. En zingen was toch wel mijn favoriet. Je stem is ook een instrument. Maar wel een waar je heel zuinig op moet zijn, want je kunt geen nieuwe kopen.

Op het gebied van zingen heb ik altijd heel erg veel gedaan. Van koor tot musicalklas tot privé zanglessen, optredens en diverse project-koren. Zingen is iets waar ik enorm van hou en wat ik ook altijd zal blijven doen. Hier heb ik ook zeker geld voor over. Voor het bespelen van instrumenten zou ik op dit moment zelf geen geld over hebben, maar voor zingen ligt dat toch echt anders. Puur omdat ik daar goed mijn gevoel in kwijt kan. En het helpt mij ontspannen. Thuis zing ik altijd Spaanstalige liedjes, nooit anders. Dit is gekomen doordat ik een aantal jaren geleden een hersenkneuzing kreeg door een hele harde klap op mijn hoofd. Daarna kon ik de teksten in zowel; Nederlands, Engels als Duits niet meer volledig onthouden. Tot op de dag van vandaag kan ik dat nog steeds niet. Daarom ben ik Spaans gaan zingen.

Voorheen had ik nog nooit in het Spaans gezongen en daarom kon ik nieuwe verbindingen maken in mijn hersens. Mijn oude verbindingen zijn gewoon kapot, waardoor ik niet meer de volledige teksten kan onthouden. Dit was in het begin énorm frustrerend, omdat ik eigenlijk een optreden had staan, die heb ik moeten afzeggen omdat het gewoon niet te doen was om de tekst te onthouden. Op dat moment heb ik daar veel verdriet van gehad, ook was ik heel erg boos. Heel lang was zingen voor mij daarom ook niet meer leuk. Totdat ik bedacht dat ik het eens in een andere taal moest proberen. En dat werd gezien mijn Spaanse vriendinnen, natuurlijk Spaans. Hierdoor kwam mijn liefde voor zingen terug en zal dat altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Wat betreft het kopen of betalen om naar muziek te luisteren, daar heb ik dan weer minder geld voor over. Wel ben ik iemand die muziek wil bezitten. Dus daarom koop ik de liedjes die ik écht leuk vind via iTunes. Niet álle muziek hoef ik te bezitten, ik leer de meeste liedjes vooral via youtube door video’s met songteksten af te spelen. Pas als ik een lied dan meerdere keren gehoord heb en het nog steeds leuk vind, koop ik de muziek. Abonnementen op muziekdiensten vind ik dan weer helemaal niks, ik wil gewoon zo min mogelijk abonnementen hebben.

Leestip: Focus op inkomsten of uitgaven?!

Wat heb jij over voor muziek? Ben jij van de abonnementen op muziekdiensten of wil jij muziek liever bezitten? Welke instrumenten heb jij ooit bespeeld en heb je ooit ergens gezongen?

Wat heb jij over voor muziek