Wat heeft jou anders doen denken?

Wat heeft jou anders doen denken?

24 juli 2021 8 Door Marìs

Ik vroeg mij recent af; Wat heeft jou anders doen denken over geld? Is er en situatie, of moment geweest waarop je dacht; en nu ga ik het anders aanpakken?!

Wat heeft jou anders doen denken

Wat heeft jou anders doen denken?

Ik vraag me af; Wat heeft jou anders doen denken over geld? Meestal hebben we wel zo’n moment in ons leven waarop we denken; en nu ga ik het helemaal anders doen! Daarvoor hebben we dan meestal teveel geld uitgegeven/ erop los geleefd. Of juist heel zuinig moeten doen en nog niet rond kunnen komen.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Zelf had ik het als kind op de basisschool wel prima. Als kind krijg je kleding van je ouders, dus tekort komen doe je over het algemeen niet. Ook ging ik als kind zijnde elk jaar op vakantie, nooit vliegen, maar altijd in een huisje. Wel soms het buitenland, andere keren wel in Nederland. Het wisselde altijd een beetje. Als we naar het buitenland gingen werd dat Duitsland of België. Ook zijn we eens in Euro Disney geweest (zoals het toen nog heette). Geen zorgen dus. Hoe kan het ook anders met een vader die goed verdient (moeder deed vrijwilligerswerk).

Maar toen kwam de scheiding en veranderde alles. Omdat mijn moeder altijd vrijwilligerswerk gedaan had, was het voor haar lastig om in 1x aan een (fulltime) baan te komen. Gelukkig werd zij door de directeur van haar vrijwilligerswerk toch nog redelijk snel aan een betaalde baan bij de gemeente geholpen. Maar zij begon met maar 18 uur, meer uren waren er niet voor haar. Door leergierig te zijn heeft zij ook nieuwe dingen geleerd en kon zij er uiteindelijk steeds meer uren bij krijgen. Eerst 28 uur, later 32 uur en uiteindelijk 40 uur.

In die jaren was het erg krap om rond te komen, op dat moment besloot ik dat ik nooit zo wilde leven en ook nooit financieel afhankelijk van een partner zou worden. Want voor mij was wel duidelijk dat daar grote ellende van kon komen. Met behulp van mijn opa en oma konden wij toch ook samen op vakantie, want dat vonden ze belangrijk.

Nog niet meteen was ik zelf heel spaarzaam, want er waren tijden waarin ik veel geld verdiende met oppassen, omdat ik dat vaak deed. Maar omdat er zoveel heftige dingen gaande waren in mijn leven, gaf ik heel veel geld uit aan het theater. Even wegvluchten uit de realiteit. Ik zocht afleiding en dat vond ik in het theater. Nog steeds ga ik graag naar het theater, maar wel met mate 😉

Pas toen ik op mezelf ging wonen werd ik spaarzaam. Dat is nu ruim 7,5 jaar geleden. En pas toen ik in dit huis kwam wonen, nu zo’n 2 jaar geleden, ben ik écht heel spaarzaam geworden. Toen ging ik echt meerdere potjes maken, omdat ik dat het fijnste vind om die methode te gebruiken. Ik budgetteer nu tot de nul en hou ook rekening met de toekomst. Daarom investeer en beleg ik ook, volgende maand is het 2 jaar geleden dat ik daarmee begonnen ben. Wel wat laat, op mijn 30e, maar beter laat dan nooit! Ook als je pas op de 30e begint, kun je nog heel wat bereiken. Mits je daar je best voor doet.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Wat heeft jou anders doen denken over geld? Want je was vast niet van kleins af aan goed met geld. Dat leer je meestal pas gaandeweg in je leven.

Wat heeft jou anders doen denken