Wat houdt me bezig

Wat houdt me bezig

3 maart 2023 4 Door Marìs

Wat houdt me bezig, dat gaan jullie in dit artikel lezen. Zo zijn er namelijk op dit moment meerdere dingen die mij bezig houden. Zowel letterlijk bezig houden, als in gedachten.

Wat houdt me bezig

Wat houdt me bezig

Dus de vraag waarop jullie vandaag een antwoord krijgen is; wat houdt me bezig? Ik zou het niet in 1 woord of zin kunnen zeggen, dus doe ik dat ook niet. Zo ben ik nog steeds letterlijk bezig met mijn moeder overal heen rijden, omdat haar hand nog steeds niet in orde is. Kleine stukjes rijden kan ze op zich wel, maar voelt ze wel. Dus als het niet hoeft, dan is het beter van niet natuurlijk. En dat kost natuurlijk tijd, maar omdat ze nu thuis is, kunnen we wel ook van alles regelen. Dus dat is dan ook wel weer handig (zegt zij zelf ook).

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Ook zijn nu overdag eventueel uitjes mogelijk, mits ik dan zelf rij. Want van rondlopen krijgt natuurlijk niemand pijn in z’n hand, dus dat is gewoon mogelijk. Daar gaan we ook zeker gebruik van maken. Half maart moet zij weer terug komen voor controle, dus ik ben benieuwd wat er dan uit komt. Gelukkig heeft ze al wel minder pijn dan eerst!

Wat mij dan in gedachten bezig houdt is natuurlijk alle klussen die nog aan het huis moeten gebeuren. Er zijn nog diverse dingen die al besteld zijn die nog betaald moeten worden. Binnenkort zullen we weten hoeveel geld er terug komt van de belasting. Mijn eigen bedrag weet ik al zo goed als zeker, maar het moet nog even gecheckt worden! Aangezien ik natuurlijk nu deels het huis op mijn naam heb staan, wil ik even dat iemand ernaar kijkt of alles goed ingevuld is. En dat gebeurt ergens deze maand.

Maar dan nog afwachten wat er verder terug komt voor geld, via mijn moeder! Daarnaast ben ik ook héél benieuwd hoeveel geld er terug komt van de zonnepanelen. In de eerste helft van juni zal dat bekend worden, want dan komt de jaarafrekening! Nu al zin in!

Tot slot

Dan hetgeen mij het allermeest bezig houdt; mijn spaarrekeningen. En dan bedoel ik natuurlijk het geld terug zetten wat ik geleend had van mezelf (en 500 euro van m’n moeder), om daarna mijn spaarrekeningen weer te kunnen gaan vullen. Wat ik nu al zeker weet is dat ik die 500 euro gewoon in 1x terug kan betalen aan mijn moeder. Dat is stap 1! Daarnaast moet ik gewoon even kijken hoeveel geld er dan in maart nog over blijft voor mij en waar ik dat dan terug zal zetten. Waarschijnlijk wordt dit gewoon een van de kleinere spaarrekeningen, zodat ik des te sneller weer rekeningen kan afvinken die ik gehad heb.

Inmiddels komt dan ook de gedachte weer omhoog dat ik weer graag wil gaan beleggen. Als startbedrag wil ik 2000 euro inleggen, ook dat heb ik al besloten. Dat was namelijk vorige keer ongeveer wat ik eruit haalde toen ik mijn oude rekening sloot (omdat ze erg moeilijk deden over het aanpassen van mijn achternaam). Maar natuurlijk doe ik dit pas als ik het geld wat ik van mezelf geleend heb weer teruggezet heb. Want ik ga alleen beleggen met geld wat ik voor langere tijd kan missen. Dus waarschijnlijk zal ik dan ook eerst nog in 1 of 2 crowdfunding projecten investeren voordat ik weer start met beleggen. Ook daar heb ik al over nagedacht.

Dit omdat ik dan door kan gaan met beiden. Zowel met investeren in crowdfunding projecten, als maandelijks inleggen met beleggen. De maandelijkse inleg voor beleggen zal ik dan starten met 50 euro per maand. Ik heb zelfs al bedacht dat ik met mijn eerste inleg gewoon alleen maar VWRL ga kopen. En daarna pas de goedkopere ETF die ik daarnaast ook nog bezat de vorige keer. Die kan ik dan namelijk van mijn maandelijkse inleg kopen.

Je ziet, ik denk al heel ver vooruit. Gewoon omdat ik dat leuk vind. En zo voelt het dan ook alsof ik al dat geld gewoon al in mijn bezit heb. Wat weer goed is voor de wet van de aantrekkingskracht. Heb je daar niks mee, dan lees je maar gewoon even over dit stukje heen 😉

Inmiddels is ook het slot van mijn slaapkamerdeur gerepareerd, waardoor ik al mijn spaarmeters en zo ook weer op mijn deur kon hangen. Ik vond het niet zo nodig dat die monteur dat uitgebreid zou gaan bekijken, dus had ik het al die tijd nog niet opgehangen. Maar het is weer erg fijn om tegen een gezellige deur aan te kijken!

Leestip: Online extra geld verdienen!

Wat houdt jou allemaal bezig op dit moment?!

Wat houdt me bezig