Wat houdt mij bezig

Wat houdt mij bezig

19 januari 2022 7 Door Marìs

Wat houdt mij bezig op dit moment? Dat is wat ik jullie vandaag ga vertellen, dat zijn voornamelijk dingen op financieel gebied.

Wat houdt mij bezig

Wat houdt mij bezig?

Wat houdt mij bezig momenteel? Dat zijn nog best wat dingen eigenlijk. Merendeel op financieel gebied. En ik dacht; waarom vertel ik jullie dat niet eens een keer. Wellicht zul je diverse dingen al wel in mijn andere artikelen voorbij hebben zien komen, maar vast niet alles. Dus het leek mij leuk om vandaag eens mijn gedachten met jullie te delen. De dingen die mij momenteel bezig houden.

Leestip: Wat wil je bereiken?!

Als eerste is mijn grote financiële doel van het begin van dit jaar; diverse kleine spaardoelen behalen voor het eind van mijn contract bij de post. Dat betekent dat ik voor eind april het een en ander behaald wil hebben en daar ligt mijn focus nu eigenlijk volledig op. Daarom probeer ik naast mijn salaris bij de post ook zoveel mogelijk te verdienen met mijn blog, enquete inkomsten, smaaktesten en verdere overige inkomsten. Dat gaat de ene maand lekkerder dan de andere maand. Maar ik kom bijna altijd wel in de buurt van wat ik bedacht heb dat ik kwa bedrag binnen wil halen in totaal.

Dan als tweede natuurlijk de verbouwklussen. Nu de tuin zo goed als af is, wil ik na bijna 3 jaar bezig zijn, ook de rest wel eens af hebben. Daarom wordt er gesproken met de financieel adviseur. Er kan wellicht iets verandert worden aan de hypotheek, waardoor er weer een (groot) bedrag vrij komt voor de rest van de verbouwklussen. Hoe of wat dat heb ik nog niet uitgelegd gekregen, dus later meer hierover. Maar het stemt mij in elk geval hoopvol, dat ik niet nog 6 jaar hoef te wachten voordat mijn huis eindelijk klaar is!

Vol hoofd

Daardoor ben ik nu in mijn hoofd ook weer volop bezig bij wat voor bedrijven of winkels ik een offerte wil opvragen. Zoals bijvoorbeeld binnendeuren. Wat erin zit is rotkwaliteit, dus dat gaat weg. Ook wil ik binnenkort mijn extra-/ logeerbed en tweede kast gaan bestellen. Aangezien de winkels nu weer open zijn, wil ik daar eigenlijk niet te lang mee wachten, want je weet nooit… Er zit natuurlijk ook nog levertijd op, dus het duurt wel een paar weken (maanden?) voordat het er is. Máár! Daarvoor moet ik weer weten wanneer de slaapkamer aan de voorkant afgemaakt gaat worden (en om dat we weten, moet eerst de financieel adviseur zijn klus afronden!). Kortom; er spookt een hoop door mijn hoofd wat allemaal afhankelijk is van elkaar.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Eigenlijk zit mijn hoofd op dit moment zo vol, dat ik het lastig vind om onderwerpen voor nieuwe artikelen te bedenken. Daarom kwam er afgelopen zondag ook even niks online, want het liefst schrijf ik dagelijks (op 1 dag per week na), maar mijn hoofd is gewoon even te vol en daarom leeg.

Oeps!

Ook ging er recent iets mis bij een van de enquete sites waar ik lid van ben. Deze betaald elke maand automatisch uit, mits je minimaal 5 euro in je account hebt staan. Nu haal ik dat eigenlijk altijd wel, dus dat is fijn. Maar nu was ineens mijn saldo verdwenen, dus ik mailen, nu schijnt het opgelost te moeten zijn, maar ik zie het bedrag nog niet terug in mijn account. Dus het is even afwachten of de eerstvolgende betaling dan wel klopt. Ook iets wat dan door mijn hoofd gaat. Normaal weet ik namelijk precies hoeveel geld ik van hun ga ontvangen, nu even niet en dat vind ik vervelend, omdat ik dan niet vooruit kan rekenen. Vooruit rekenen wat er allemaal binnenkomt, levert mij overzicht op. En ik hou van overzicht.

Herken je dat?

Van nature ben ik een piekeraar. Dus soms zit mijn hoofd daarom even vol. Ik kan niet altijd heel gemakkelijk alles loslaten. Dat is normaal wel prima, maar nu even niet 😉 Dat komt wellicht ook doordat ik de laatste tijd eigenlijk steeds met tegenzin naar mijn werk ga. Het is voor mij nu écht aftellen tot het einde van mijn contract. Hoewel ik nu eerst aan het aftellen ben naar mijn 2 weken vrij begin februari, want dat is veel sneller!

Het liefst rond ik alle verbouwklussen af die meerdere weken duren/ waar rotzooi van komt, voordat ik een weekje naar Texel ga in mei. Zodat ik ook écht rust krijg in mijn hoofd op vakantie én dat ik niet weer in de puinzooi beland na mijn vakantie. Dat betekent dat ik wat muren geïsoleerd wil hebben, al het schilderwerk klaar wil hebben én de badkamer/ wc beneden af wil hebben. Badkamer/ wc staat al ingepland, de overige klussen nog niet en daar komt ook een stukje onrust vandaan.

Overzicht

Als ik alles nu zo opschrijf, weet ik in elk geval heel goed waar alle onrust die ik nu voel vandaan komt. Hopelijk krijg ik deze week wat meer duidelijkheid en kan ik alle onrust stukje bij beetje weer mijn leven uit werken. Wachten is gewoon niks voor mij 😉 Uiteraard komt het allemaal gewoon goed en is er verder niks om je druk over te maken. Tips hoef ik dan ook niet, dit is gewoon hoe ik in elkaar zit. En het helpt mij dan om voor mezelf dingen op een rijtje te zetten, lijstjes te maken en mijn gevoelens en gedachten te kunnen delen.

Zodra het rond is met de financieel adviseur, gaat namelijk het balletje rollen en kan de rest ook opgelost worden. En wat de spaardoelen betreft die eind april rond moeten zijn, moet ik gewoon geduld hebben (maar dat heb ik niet, dat heb ik van mijn opa, die had ook nooit geduld en werd ‘pietje ongeduld’ genoemd daardoor).

Leestip: Online geld bijverdienen doe ik zo!

Hoe gaat het met jullie op dit moment? Voel jij je onrustig, gewoon, blij of nog iets anders? Naar welke dingen kijk jij heel erg uit die binnenkort plaatsvinden? (mag ook een geboekte vakantie zijn later in het jaar bijvoorbeeld)

Wat houdt mij bezig