Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld 2018

2 juni 2018 6 Door Marìs

Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld. Vorige week konden jullie lezen over mijn verhouding met geld. Deze week vertel ik jullie wat ik gedaan heb met mijn belasting– en vakantiegeld.

Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld

Deze week vertel ik jullie wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld. Een paar maanden terug, zeg maar begin dit jaar, had ik zulke mooie plannen. Van wat ik wilde doen met mijn belasting- en vakantiegeld. Maar dat liep uiteindelijk toch heel anders dan ik verwacht had.

In eerste instantie was mijn plan om dat geld helemaal weg te sparen op mijn buffer rekening om zo snel mogelijk te kunnen verhuizen. Want dat staat echt bovenaan op mijn bucketlist. Maar mijn bed bepaalde anders. Toen we mijn bed verplaatsten, scheurde mijn bedframe, omdat we het bed niet uit elkaar gehaald hadden en op zijn zijkant neergezet hadden. Shit! Nieuw bedframe nodig, nou ja dat kost gelukkig niet zoveel. Was mijn eerste gedachte.

Totdat ik er een paar dagen later achter kwam dat er een gigantische kuil in mijn matras zat en dat die er na het omkeren van het matras nog steeds in zat. Wat dus betekende dat mijn matras gewoon aan vervanging toe was. Net krap 5 jaar oud. En destijds betaalde ik daar 500 euro voor bij een matrassenwinkel. En nog bleek het dus kutkwaliteit te zijn. Dus ik was boos. Want ik wilde zo graag geld sparen en nu moest ik én een nieuw bed én een nieuw matras kopen.

5 jaar geleden toen ik mijn bed en matras kocht zei mijn moeder al; ga nou voor een boxspring, want dat gaat super lang mee en dan hoef je de eerstkomende jaren niks nieuws te kopen. Maar daar had ik destijds het geld niet voor (over). Achteraf heb ik daar nu natuurlijk spijt van. Want 5 jaar geleden gaf ik ruim 700 euro uit voor het bed en matras, wat nu alweer kapot is. Dus nu ging ik wél voor een boxspring. Ik wil nu alleen nog maar spullen van kwaliteit zodat ik er extra lang mee kan doen!

Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat!

Het kost wel even wat, maar dan heb je ook wat! Zo ging ik dus nu voor een boxspring met matras én topmatras. En 2 kussens én 2 moltons en 2 hoeslakens, want ik nam een bed van 180 in plaats van de 160 die ik eerst had.

Ik had net iets meer dan 600 euro vakantiegeld en 170 euro belastinggeld. Dus dat was al zo ongeveer de helft van mijn boxspring. Omdat ik pas net begonnen was met sparen, moest ik wel weer van mezelf lenen om het bed te kunnen betalen. Iets wat ik eigenlijk niet meer wilde. Maar omdat ik weet dat ik dat in de komende 3 maanden weer terug kan zetten heb ik het toch maar wel gedaan. Want elke dag met rugpijn en knopen in je rug en nek wakker worden, daar was ik ook wel echt klaar mee en daarom wilde ik niet meer wachten, want ik kreeg steeds meer pijn.

Inmiddels is mijn bed geleverd en ben ik er echt super blij mee en denk ik nog steeds; ik zou willen dat ik dit jaren eerder gedaan had! En ik ben er ook extra blij mee omdat ik nu gewoon weet dat ik de komende (minstens) 10 jaar geen geld meer hieraan uit hoef te geven. En dat voelt heerlijk!

Zo kan ik ten minste des te beter gaan sparen! En dit is dus ook precies de reden waarom ik altijd zeg; reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt, want je weet nooit of je het misschien ergens anders aan uit moet geven, dan wat jij eerst in je hoofd had. Daar schreef ik al eens een artikel over.

Wat heb jij gedaan met je belasting- en vakantiegeld?