Wat leverde mijn housewarming op?

Wat leverde mijn housewarming op? Ik heb nu 2x een housewarming gehouden. 1x voor familie en 1x voor vrienden. Hoeveel kostte mij dat en wat leverde het op?

Wat leverde mijn housewarming op?

Wat leverde mijn housewarming op? Ik kocht natuurlijk diverse dingen voor mijn housewarming, maar ook had ik al dingen in huis. Ik ga zo’n beetje na wat alles gekost heeft wat ik op mijn housewarming opgemaakt heb en dat in totaal voor beide dagen.

Leestip: Extra inkomsten Juli 2019!

De kosten

Er werden in totaal 4 biertjes gedronken op mijn housewarming dit heeft 3,28 euro gekost. Ook gingen er in totaal 2 zakken chips op, die koop ik altijd bij de Hema voor 50 cent per stuk, dus dat is 1 euro.
Verder zijn er ook nog 2 zakken met cocktailnootjes doorheen gegaan die ik in de aanbieding gekocht had voor 1 euro per stuk, dus dat is 2 euro.
Ook kocht ik nog 2 komkommers voor mijn housewarming a 1,78 euro in totaal.

Daarnaast werd er thee gedronken, waar ik nog steeds een gigantische voorraad van heb die volgens mij nooit meer op komt, dus daar reken ik geen kosten voor. Aangezien ik theezakjes ook meerdere keren gebruik (tot ze geen goede smaak meer hebben). Verder werd er ook water gedronken wat ik ook niet reken want ja hoe reken je dat uit wat 1 glas water uit de kraan kost? Bijna niks in elk geval.

Tot slot werd er ook nog Taksi gedronken. Dat had ik al in huis omdat ik dat zelf ook drink, maar toch reken ik daar 1 heel pak voor, want er is bijna 1 heel pak doorheen gegaan. Ik kocht de pakken in de aanbieding en dus betaalde ik 0,68 cent voor een pak Taksi.

In totaal heb ik dus 8,74 euro uitgegeven aan boodschappen voor de housewarming, waarvan ik de dingen deels al een tijd in huis had (de chips en nootjes). Ik kreeg in totaal 120 euro opgeteld van iedereen bij elkaar. Dus als ik de kosten er vanaf trek heb ik 111,26 euro ‘winst gemaakt’. Dit is dus zeker meer dan de moeite waard! En dan was het dus ook nog zo dat er een aantal mensen niet konden. Dus het had meer kunnen zijn.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2019!

Je geeft meer uit dan je krijgt? No way!

Hiermee wil ik maar aangeven dat de mensen die altijd zo hard roepen ‘je geeft meer uit bij een housewarming dan dat je krijgt’ absoluut niet waar is. Ja als je overdrijft en gigantisch uitpakt met drinken en hapjes wellicht. Maar bij mij is het gewoon vrij standaard en simpel en er is niemand die daar ooit over geklaagd heeft. Iedereen is gewoon tevreden als er iets te snacken is wat iedereen lust. En wat drinken betreft zijn ze ook niet moeilijk. Er is wat er is en daar kiest men uit. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Maar boven alles gaat het nog altijd om de gezelligheid. Daar heb je alleen maar leuke mensen bij elkaar voor nodig en dan is het goed!

Je eigen keuze!!!

Ik schreef dit artikel vooral om te bewijzen dat mensen er niet standaard van uit moeten gaan dat je op een housewarming of je verjaardag vieren geld moet inleveren en er niks aan over houdt. Aangezien er tegen mij gezegd werd dat het stom is om (vanwege de verbouwingskosten) nu een housewarming te geven. Dat ik er niks aan over hou en het alleen geld kost  is gewoon niet waar. Dat ligt er compleet aan hoe je het zelf invult, hoeveel mensen er komen, hoeveel geld je uit geeft en hoe lang de mensen blijven. Want hoe langer ze blijven, hoe meer ze zullen eten/ drinken. Ik weet dat mijn bezoek nooit lang blijft, iig familie niet. Vrienden blijven wel gewoon gezellig de hele middag.

Leestip: Basis inkomen voor iedereen!

Dacht jij ook dat ik niks zou overhouden aan mijn housewarming?  Dan had je het mooi mis!

10 Replies to “Wat leverde mijn housewarming op?”

 1. Dat zijn wel ontzettend lage uitgaven voor een housewarming! Nou weet ik natuurlijk niet hoeveel mensen er zijn geweest. Maar als wij een feestje geven, gaat er veel meer eten (en zeker drinken) doorheen. Voor zo’n laag bedrag zou het mij dan ook niet lukken.

  1. We waren in totaal met 10 mensen (waarvan 1 kind van bijna 3, maar die at behoorlijk veel, haha). Familie blijft bij mij nooit lang, hoogstens 2 uur, in dit geval maar anderhalf uur. Dan drinken ze ook niet zoveel. Het ligt er ook maar net aan hoe lang je bezoek blijft hangen. Als ze er letterlijk de hele middag zijn gaat er natuurlijk gewoon meer eten en drinken doorheen. Maar ik weet dat ze bij mij nooit lang blijven. Ik zorg wel altijd dat ik nog genoeg de snacks kan aanvullen. Nog meer chips lag gewoon klaar maar was niet nodig omdat ze alweer vertrokken.

 2. Knap met zo’n laag bedrag en relatief weinig eten en drinken om een housewarming te geven. Toen wij het deden zaten hier ongeveer 20 man….en er werd zekers meer gedronken en gegeten. Ik heb flink uitgepakt omdat we gingen samenwonen in ons eerste koophuis….Desalniettemin netjes gedaan hoor!!

  1. 10 mensen in totaal (waarvan 1 kind van bijna 3, maar die at wel lekker door, haha). Maar bleef het bezoek dan ook lang? Bij mij bleef familie maar anderhalf uur. Dan drink je niet zoveel. Vrienden bleven wel langer, gewoon lekker de hele middag. Toen ging er dus ook meer drinken doorheen dan de housewarming met familie.
   Dankje! Ook leuk om dat goed te vieren!

 3. Een feestje organiseer je voor de mensen die je graag mag. Wij vinden het leuk om iedereen dan een beetje te verwennen. Beetje vreemd om naar de kosten/ baten te kijken.

  1. Deze blog gaat over alles wat geld kost. Hoe je het ook went of keert. Een housewarming kost geld. Aangezien er meerdere mensen beweerden dat het stom was om nu een housewarming te organiseren omdat dat meer geld kost dan het oplevert, schreef ik dus dit artikel.
   Gewoon om te bewijzen dat dat dus helemaal niet het geval hoeft te zijn. Mensen komen voor de gezelligheid, in dit geval om mijn huis te bekijken. Ze komen niet voor het eten/ drinken. En tuurlijk is er iets te eten aanwezig. Maar ik vind dat mensen daarin soms overdrijven, omdat ze er dan vervolgens over gaan klagen dat het zoveel geld gekost heeft. Terwijl ze dat helemaal zelf doen. Als jij het leuk vind om mensen te verwennen is daar ook niks mis mee. Maar dat is dan gewoon een keuze die jij maakt omdat jij je daar goed bij voelt, want anders zou je het niet doen.
   Iedereen kan voor zich bepalen hoeveel geld ze er aan uit willen geven.

 4. Ik vind het een beetje vreemd en pijnlijk om de kosten en baten van een housewarming zo op de cent uit te rekenen. Ik hield een grotere housewarming destijds en heb in totaal zeker een mooi bedrag gekregen (ik denk ook wel meer dan ik aan kosten uitgaf), maar ik vond het gewoon vooral heel leuk om mensen mijn huisje te laten zien en te verwennen met allerlei zelfgemaakt lekkers en meer dan genoeg te drinken voor iedereen.

  1. Niks vreemds aan. En mensen krijgen hier ook genoeg te drinken. Maar zoals ik ook al in een reactie naar iemand anders schreef:
   Deze blog gaat over alles wat geld kost. Hoe je het ook went of keert, een housewarming kost geld. Aangezien er meerdere mensen beweerden dat het stom was om nu een housewarming te organiseren omdat dat meer geld kost dan het oplevert, schreef ik dus dit artikel.
   Gewoon om te bewijzen dat dat dus helemaal niet het geval hoeft te zijn. Mensen komen voor de gezelligheid, in dit geval om mijn huis te bekijken. Ze komen niet voor het eten/ drinken. En tuurlijk is er iets te eten aanwezig. Maar ik vind dat mensen daarin soms overdrijven, omdat ze er dan vervolgens over gaan klagen dat het zoveel geld gekost heeft. Terwijl ze dat helemaal zelf doen. Als jij het leuk vind om mensen te verwennen is daar ook niks mis mee. Maar dat is dan gewoon een keuze die jij maakt omdat jij je daar goed bij voelt, want anders zou je het niet doen.
   Iedereen kan voor zich bepalen hoeveel geld ze er aan uit willen geven.
   Ik schreef dit dus vooral om te bewijzen dat mensen niet standaard ervan uit moeten gaan dat je op een housewarming of je verjaardag vieren geld moet inleveren en er niks aan over houdt. Want dat is gewoon niet waar. Dat ligt er compleet aan hoe je het zelf invult.
   Ter verduidelijking van waarom ik het artikel schreef op deze manier, heb ik dat nu dus maar even toegevoegd aan het artikel.

   1. De extra uitleg erbij scheelt al iets, maar ik denk dat waar veel mensen – inclusief ikzelf – over vallen is dat de titel letterlijk is “Wat leverde mijn housewarming op?” en dat je ook, na het uitrekenen van de winst, benoemt dat het “de moeite waard” was. Dat geeft de indruk dat het (oa) je doel was om er financieel beter van te worden. Dat steekt gewoon. Als ik een dergelijk artikel (of social media-post) van iemand zou lezen die ik zou kennen en waar ik op bezoek zou gaan voor een housewarming, verjaardag of ander feest, dan zou me dat een ontzettend naar gevoel geven.

    Verder ben ik het helemaal met je eens dat je het zo gek kan maken als je zelf wil en dat een leuk feestje niet duur hoeft te zijn (en zelfs netto “winst” kan opleveren), hoor.

    1. Dat is expres om die mensen erop te laten klikken die beweren dat het meer kost dan dat er binnen komt. Zodat ze kunnen lezen dat ze er finaal naast zitten.
     Daarbij de mensen die geweest zijn, die kennen mij heel goed en kennen dus ook gewoon mijn intentie. Omdat ze weten hoe ik in elkaar zit en dat ik van gezelligheid hou en trots ben op mijn huis en die dus graag laat zien. Die gaan daar echt niet ineens over twijfelen als ze dit zouden lezen. Zo wel, dan kennen ze mij wel HEEL erg slecht. Mensen moeten gewoon niet overal het slechtste van denken. Niet meteen van het negatieve uitgaan als je niet weet welke reden er achter zit. Eerst vragen. Dan pas oordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *