Wat leverde mijn housewarming op?

18 augustus 2019 10 Door Marìs

Wat leverde mijn housewarming op? Ik heb nu 2x een housewarming gehouden. 1x voor familie en 1x voor vrienden. Hoeveel kostte mij dat en wat leverde het op?

Wat leverde mijn housewarming op?

Wat leverde mijn housewarming op? Ik kocht natuurlijk diverse dingen voor mijn housewarming, maar ook had ik al dingen in huis. Ik ga zo’n beetje na wat alles gekost heeft wat ik op mijn housewarming opgemaakt heb en dat in totaal voor beide dagen.

Leestip: Extra inkomsten Juli 2019!

De kosten

Er werden in totaal 4 biertjes gedronken op mijn housewarming dit heeft 3,28 euro gekost. Ook gingen er in totaal 2 zakken chips op, die koop ik altijd bij de Hema voor 50 cent per stuk, dus dat is 1 euro.
Verder zijn er ook nog 2 zakken met cocktailnootjes doorheen gegaan die ik in de aanbieding gekocht had voor 1 euro per stuk, dus dat is 2 euro.
Ook kocht ik nog 2 komkommers voor mijn housewarming a 1,78 euro in totaal.

Daarnaast werd er thee gedronken, waar ik nog steeds een gigantische voorraad van heb die volgens mij nooit meer op komt, dus daar reken ik geen kosten voor. Aangezien ik theezakjes ook meerdere keren gebruik (tot ze geen goede smaak meer hebben). Verder werd er ook water gedronken wat ik ook niet reken want ja hoe reken je dat uit wat 1 glas water uit de kraan kost? Bijna niks in elk geval.

Tot slot werd er ook nog Taksi gedronken. Dat had ik al in huis omdat ik dat zelf ook drink, maar toch reken ik daar 1 heel pak voor, want er is bijna 1 heel pak doorheen gegaan. Ik kocht de pakken in de aanbieding en dus betaalde ik 0,68 cent voor een pak Taksi.

In totaal heb ik dus 8,74 euro uitgegeven aan boodschappen voor de housewarming, waarvan ik de dingen deels al een tijd in huis had (de chips en nootjes). Ik kreeg in totaal 120 euro opgeteld van iedereen bij elkaar. Dus als ik de kosten er vanaf trek heb ik 111,26 euro ‘winst gemaakt’. Dit is dus zeker meer dan de moeite waard! En dan was het dus ook nog zo dat er een aantal mensen niet konden. Dus het had meer kunnen zijn.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2019!

Je geeft meer uit dan je krijgt? No way!

Hiermee wil ik maar aangeven dat de mensen die altijd zo hard roepen ‘je geeft meer uit bij een housewarming dan dat je krijgt’ absoluut niet waar is. Ja als je overdrijft en gigantisch uitpakt met drinken en hapjes wellicht. Maar bij mij is het gewoon vrij standaard en simpel en er is niemand die daar ooit over geklaagd heeft. Iedereen is gewoon tevreden als er iets te snacken is wat iedereen lust. En wat drinken betreft zijn ze ook niet moeilijk. Er is wat er is en daar kiest men uit. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Maar boven alles gaat het nog altijd om de gezelligheid. Daar heb je alleen maar leuke mensen bij elkaar voor nodig en dan is het goed!

Je eigen keuze!!!

Ik schreef dit artikel vooral om te bewijzen dat mensen er niet standaard van uit moeten gaan dat je op een housewarming of je verjaardag vieren geld moet inleveren en er niks aan over houdt. Aangezien er tegen mij gezegd werd dat het stom is om (vanwege de verbouwingskosten) nu een housewarming te geven. Dat ik er niks aan over hou en het alleen geld kost  is gewoon niet waar. Dat ligt er compleet aan hoe je het zelf invult, hoeveel mensen er komen, hoeveel geld je uit geeft en hoe lang de mensen blijven. Want hoe langer ze blijven, hoe meer ze zullen eten/ drinken. Ik weet dat mijn bezoek nooit lang blijft, iig familie niet. Vrienden blijven wel gewoon gezellig de hele middag.

Leestip: Basis inkomen voor iedereen!

Dacht jij ook dat ik niks zou overhouden aan mijn housewarming?  Dan had je het mooi mis!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.