
Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde
Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde. Het leek mij wel eens leuk om mijn loonstroken erbij te pakken en te vertellen wat het overwerken mij de afgelopen 6 maanden opleverde.
Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde
Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde. Ik werk eigenlijk standaard over. Deze overuren laat ik ook standaard altijd uitbetalen. Dit is iets wat ik nog nooit eerder gedaan heb, maar het leek mij wel eens leuk om mijn loonstroken erbij te pakken van de afgelopen 6 maanden.
Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!
Mijn overuren die ik in januari draaide worden in februari uitbetaald, de overuren van februari in maart. En zo verder. Ik pakte dus mijn loonstroken van februari t/m juli erbij om te weten hoeveel extra geld dat opleverde. De bedragen die ik noem zijn bruto. Want ik vind het veel teveel gedoe om uit te rekenen hoeveel dat netto geweest is. Op mijn loonstrook staat namelijk alleen maar hoeveel loonheffing er van het totaalbedrag afgegaan is.
Het lijstje
- Januari (loonstrook februari): 315,22 euro
- Februari (loonstrook maart): 179,80 euro
- Maart (loonstrook april): 185,89 euro
- April (loonstrook mei): 270,39 euro
- Mei (loonstrook juni): 169,16 euro
- Juni (loonstrook juli): 162,32 euro
Totaal: 1282,78 euro bruto. En dat in 6 maanden tijd vind ik netjes! Het is toch weer een leuk bedrag extra geweest. Een paar honderd euro in een halfjaar tijd blijft welkom. Het lijkt mij ook wel leuk om over een tijdje uit te rekenen hoeveel ik het hele afgelopen jaar extra verdiend heb door mijn overuren te laten uitbetalen.
In dit overzicht zie je ook meteen dat het in januari druk geweest is, waardoor ik in februari veel overuren uitbetaald kreeg. Ditzelfde zie je weer terug komen in April, toen we voor het eerst zoveel extra drukte hadden in de beginperiode van Corona. Je ziet duidelijk dat dat bedrag ineens hoger is dan de andere bedragen.
Veelal schommelen de bedragen dus tussen de 160 en 190 euro per maand. Met wat uitschieters ertussen als het druk is. Wel leuk om dit zo terug te zien!
Leestip: Makkelijk geld verdienen!
Heb jij wel eens uitgerekend of opgeteld, hoeveel overwerk jou opleverde in een jaar (of halfjaar) tijd?
Wat ik mij afvraag is hoe het zit met je pensioen en hoe je denkt later rond te komen? Je hebt nu wat extra verdiensten en een toelage van je oma, alsmede je moeder die meebetaald met rekeningen van het huis.
Maar als je gepensioneerd bent is dat er natuurlijk niet meer.
Over je overuren en neven inkomsten bouw je geen pensioen op maar hoe zie je dat voor je?
Of dichter bij huis, stel je komt er alleen voor te staan zonder toelages hoe wil je dan dat gat vullen om toch rond te komen?
Eerlijk gezegd denk ik dat ook wel eens. Zeker haar oma kan zomaar wegvallen maar ook haar moeder zal er niet altijd zijn. Zal ze dan een beroep moeten doen op een aanvullende (bijstands)uitkering, maar ja wel een eigen huis. Als ze de pensioengerechtigde leeftijd heeft krijgt ze natuurlijk wel AOW maar alleen AOW is ook geen vetpot. Ik wil niet persé negatief zijn maar het is toch iets om op te anticiperen.
Die ‘toelage’ is nog geen 3 tientjes per maand dus niet iets om wakker van te liggen. Dat gaat nu dus maandelijks naar de vakantierekening en ik vul dat zelf aan tot het maandbedrag wat ik daarvoor weg zet.
Daarbij heeft mijn oma alles heel goed geregeld, mijn opa werkte vroeger bij de bank en heeft er voordat hij overleed voor gezorgd dat zij het goed zou hebben en veel leuke dingen kon blijven doen. Op hun huis zit bijna geen hypotheek meer. Dus wanneer zij overlijdt komt er een uiteindelijk erfenis vrij.
Ook mijn moeder heeft voor die gelegenheid het voorbeeld van haar vader gevolgd en ervoor gezorgd dat wanneer er iets met haar gebeurt ik financieel goed achterblijf door een combinatie van meerdere factoren. Waardoor in elk geval de woonlasten die er nu zijn gigantisch zullen zakken zodat dat voor een part time werkend persoon met gemak te betalen is.
Als ik gepensioneerd ben is er nog altijd aow en daarnaast ben ik natuurlijk niet voor niks begonnen met beleggen. Je weet nooit wanneer dat van pas komt in de toekomst. Alles is gewoon goed geregeld waardoor ik me geen zorgen maak, omdat dat in mijn geval niet nodig is. Voorop gesteld dat ik natuurlijk hoop dat ik zo lang mogelijk van hun gezelschap en liefde mag genieten!
Bedankt voor je toelichting Maris 🙂
Fijn dat alles zo goed geregeld is. Uit je verhaal maak ik op dat je de enige erfgenaam bent? Anders is dit zeker ook iets om rekening mee te houden.
Zeker fijn, geeft een geruststellend gevoel.
Mijn oma heeft er 3 (waarvan ik en mijn moeder er 2 zijn). Mijn moeder heeft er idd 1 en dat ben ik.
Hoi Maris, leuk artikel! Ik kan niet overwerken, in het onderwijs gebeurt dat ook eigenlijk niet. Ouderavonden, open dagen etc staan allemaal in de zogenaamde jaarurentaak en worden meegenomen in je aanstellingsfactor. Maar mocht je nu door omstandigheden toch extra dingen doen, in mijn geval bijvoorbeeld voorlichting geven in de avonduren, dan kan je dit meestal wel compenseren op een middag door wat eerder naar huis te gaan. Dit soort dingen wordt (bij ons in ieder geval) nooit uitbetaald.
In reactie op de reacties hierboven: je bent nog erg jong en hoe het met AOW en pensioen zal gaan is nu eigenlijk geen peil op te trekken. AOW zal ongetwijfeld ook in de toekomst geen vetpot zijn, maar moet voldoende zijn om van rond te komen als je zuinig bent. Denk dat jij dat wel bent. Daarnaast heb je het een en ander al geregeld voor later, dus ik snap dat je je geen zorgen maakt. Wie dan leeft…… etc… Groetjes Stella
Het onderwijs is idd een van de branches waar uitbetaling van overwerk niet bestaat. Wel jammer! Ik denk dat kensen dan gemakkelijker zouden accepteren als ze moeten overwerken mdat het ook echt iets opleverd. Wel leuk om te lezen hoe het in jullie branche gaat.
Pensioen kun je in mijn ogen het beste zelf regelen, zeker wanneer je geen vast contract hebt én nu ze je pensioen geen vast bedrag meer willen laten zijn. Slechte zaak. Dadelijk krijg je de ene keer genoeg geld en de andere keer 100 euro te weinig om je lasten te kunnen betalen. Onzekerheid zit niemand meer op te wachten op die leeftijd. Daar heb je dan jaren hard voor gewerkt.. dat is het idee wat ik krijg bij dat nieuwe stelsel. Details zijn natuurlijk nog niet duidelijk verder, maar toch. Het geeft mij geen goed gevoel. Aow zal het grootste bedrag zijn en idd niet teveel uitgeven en weinig tot geen woonlasten meer hebben, dan red je het er prima mee! En idd wie dan leeft..! Dadelijk gaan we ons druk maken van: wat als, terwijl die ‘wat als’ nooit komt. Zonde van je energie!
Ik ben wel benieuwd hoeveel overuren je dan hebt gemaakt in die 6 maanden? Dat geeft natuurlijk een beter beeld 🙂
Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat niks toevoegen. Wat heb je aan die info? Je uurloon is je uurloon, je kunt extra geld verdienen door over te werken óf niet. Dit is ongeschoold werk, dus zal je nooit veel verdienen in deze functie. Mijn uurloon is op dit moment 11,21 euro. Ik zit in schaaljaar 4, want ik werk er nu voor het 4e jaar. Ik had geluk dat toen ik terug kwam na mijn halfjaar er tussenuit geweest te zijn dat ik meteen in schaaljaar 3 mocht beginnen, dankzij mijn oude teamcoach. In een normale maand werk ik zo’n 12 a 15 uur meer dan mijn contracturen (12). Over de hele maand. Omdat ik standaard 1 dag per week extra werk. Als de wijken voorbereid zijn, is het werk op. Oude medewerkers die nog een vast contract hebben, zullen ze eerder meer laten werken, omdat zij meer uren moeten maken. Als persoon met contract voor bepaalde tijd wordt je sneller weggestuurd. Ze hebben een potje waaruit overwerk betaald moet worden en zomers zit daar bv weinig tot (bijna) niks in, dan gaan ze echt rondlopen en vragen; hoeveel uur heb jij? Of ze kijken vooraf zelf hoeveel uur mensen hebben en dan sturen ze mensen naar huis die bv al ‘veel’ overuren opgebouwd hebben die maand. Je hebt dus geen enkele invloed op hoeveel uur je kunt overwerken helaas.
En je gaat niet zeggen als je extra geld wilt verdienen: dat uurloon vind ik te weinig, dan ga ik niet overwerken. Want dan heb je nog steeds geen extra geld. Wat mij betreft gaat het om het extra geld wat er binnen komt. Hoeveel je daarvoor extra werkt is niet relevant. Voor jou 10 anderen (in deze functie zeker). Daarom vind ik het niks toevoegen. Mocht je het persé willen weten kun je het nu zelf berekenen aan de hand van mijn uurloon 🙂 Maar ik ga het niet helemaal opzoeken en uitschrijven 😉
Ik werk wel regelmatig wat over, maar laat ze niet uitbetalen ivm mijn toeslagen. Ik plan me dan liever ergens anders vrij, wanneer het mij uitkomt. Voor zover dat kan in de zorg. Ik krijg wel de eventuele onregelmatigheidstoeslag uitbetaald, dat is standaard.
Extra dagen vrij is ook lekker toch! Begrijpelijk dat je dat dan niet ook nog laat uitbetalen naast je ORT.
[…] Leestip: Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde! […]
[…] Leestip: Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde! […]
[…] Leestip: Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde! […]