Wat wordt mijn financiële weg?

22 september 2019 19 Door Marìs

Wat wordt mijn financiële weg? Ik heb nu al het geld wat er was gebruikt voor de badkamer, of in elk geval; zo goed als helemaal. Dus wat wordt nu mijn weg? Dat vertel ik jullie vandaag!

Wat wordt mijn financiële weg?

Wat wordt mijn financiële weg? Nu bijna al het reserve geld gebruikt is om de badkamer af te krijgen. Omdat dat budget er niet meer letterlijk was, is de vraag wat ik nu ga doen. Wat wordt nu mijn weg die ik verder ga bewandelen?

Leestip: Hoe sta ik er financieel voor

Daar heb ik natuurlijk steeds over nagedacht. Het enige wat na de badkamer nog direct dit jaar betaald moet worden is de trapkast (die afgemaakt moet worden, echt afwerking daarvan zodat ik hem kan gebruiken als voorraadkast). En natuurlijk de boeidelen van de dakgoten en schuur, want de rotte delen zijn er al afgehaald. Dus dat moet natuurlijk gewoon netjes afgewerkt worden. Zeker nu de winter eraan gaat komen. Maar dat komt helemaal goed. Dat zijn de kosten niet, want het materiaal is daarvoor al allemaal al aanwezig. Dat komt dus direct nadat de badkamer afgemaakt is.

Maar daarna! Mijn moeder en ik hebben beiden van diverse rekeningen wat geld van onszelf geleend zodat dit lijstje afgewerkt kan worden dit jaar. Daarnaast heb ik mijn bufferrekening natuurlijk ook leeg gehaald hiervoor. Dus het plan is om ervoor te zorgen dat deze bedragen stukje bij beetje weer zo snel mogelijk overal teruggezet worden. Want dat geeft natuurlijk een stuk meer rust als dat allemaal weer staat waar het hoort. Dat betekend dus ook dat ik mijn bufferrekening ook weer wil gaan aanvullen. Momenteel heb ik daar af en toe wat kleine losse bedragen op gezet, wat over was op mijn rekening. Dus er staat nu bijna 6 euro op. Helemaal leeg is hij dus ook weer niet, al voelt dat wel zo.

Als ik dat voor elkaar heb..

Wanneer ik dit allemaal voor elkaar heb ga ik pas weer verder sparen voor de volgende klussen. Ik heb het gevoel dat ik anders overal achteraan blijf rennen als ik niet eerst die bedragen weer netjes terug zet waar ze horen. Dan blijf je steeds het gevoel hebben; als er nu iets gebeurt, dan zit ik klem. En dat voelt alles behalve prettig. Want ook dat gevoel veroorzaakt stress.

Als het lijstje voor nu af is dan heb ik ook een goed overzicht van wat er nog moet gebeuren in huis. Dan is het niet meer zo idioot veel dat de klussen niet te overzien zijn. Dan is mijn klussen lijst al grotendeels uitgevoerd. Wel moeten er dan nog diverse dingen gedaan worden die redelijk wat geld kosten, dus wel ben ik volgend jaar ook echt wel weer een paar duizend euro kwijt aan klusgeld. Maar hopelijk kan ik dat afronden mede dankzij de belasting teruggave en natuurlijk sparen van salaris.

Leestip: Extra inkomsten augustus 2019

Zou jij ook eerst je buffer weer aanvullen en bedragen terug zetten die je van jezelf geleend hebt voordat je verder gaat met klussen laten uitvoeren?