Wat zou jij doen?

30 oktober 2019 11 Door Marìs

Wat zou jij doen? Stel je vind 500 euro, wat zou jij daarmee doen? Inleveren of zelf houden? En nog meer stellingen, wat zou jij in die situatie doen? Deel het in de reacties!

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen? Laatst was er een item in het nieuws, er was een man die 500 euro vond in de pinautomaat. Hij keek om zich heen, zag niemand, stopte het geld even bij zichzelf en ging pinnen. Daarna wachtte hij nog een kwartier om te kijken of er nog iemand zou komen voor het geld, maar er kwam niemand. Daarna ging hij met die 500 euro naar het politiebureau en leverde het in.

De politie was enigszins verbaasd en gaat nu samen met de bank uitzoeken van wie het geld was. De man zegt; als ik het kwijt zou zijn zou ik het ook terug willen hebben en hopen dat iemand het geld af geeft. Ik hoef er ook geen beloning voor. Echt een topman als je het mij vraagt! Want idd; als ik dat geld om welke reden dan ook in de pinautomaat zou laten zitten/ vergeet, dan zou ik hem énorm dankbaar zijn als ik dat bedrag daardoor in zijn geheel terug zou krijgen!

Leestip: Financieel vooruit denken!

Maar wat zou jij doen als je 500 euro vind? Zou je het zelf houden? Of ook naar de politie brengen? Zelf vind ik dit best een lastige vraag. 500 euro vind ik wel een gigantisch bedrag. Dat wil je echt niet kwijt raken. Dus daar zou ik wel melding van maken. En zeker omdat het nog in de pinautomaat zit. Maar vind ik bijvoorbeeld 20 euro op straat, dan steek ik het gewoon in mijn zak. Dat ga ik echt niet naar de politie brengen. Zoals sommige mensen als reactie gaven; dan moet je maar beter op je geld letten. Hoewel je natuurlijk nooit de reden kent waarom dat geld er nog in zat. Wellicht kreeg iemand wel schokend nieuws waardoor hij/ zij helemaal van de kaart was. En dan is het extra sneu.

Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat iemand het wellicht expres gedaan heeft. Iemand die geld genoeg heeft bijvoorbeeld. En die dacht; wat zou er gebeuren als ik het laat zitten, wie weet maak ik daar iemand heel gelukkig mee. Wat ik op zich wel een hele mooie gedachte/ gebaar zou vinden.

Stelling 2, je werk. Mijn contract is 12 uur per week. Alles wat ik extra werk, krijg ik extra uitbetaald. Stel dit is ook jouw situatie. Je werk maakt een foutje en schrijft te weinig uren bij, je ziet dat in de app, want per dag kun je zien hoeveel tijd je gewerkt hebt. Als je inlogt tenminste. Stel; je ziet dus dat je te weinig tijd gekregen hebt gisteren, wat doe jij dan? Ga je dan naar je leidinggevende om te zeggen dat je tijd niet klopt? Ik wel! Ik heb dit trouwens ook al een paar keer gedaan. Het blijft mensenwerk, dus een foutje is zo gemaakt.

Maar dan, stelling 3! Nu draaien we het om. Je krijgt van je werkgever teveel tijd bijgeschreven gisteren. Ga je dat melden? Heel eerlijk? Ik niet. Ik bedankt ze hartelijk (in gedachten). Want het extra geld kan ik dan héél goed gebruiken. Ik doe altijd hard mijn best en ben ook altijd bereid om langer te blijven en extra te werken. Dus dan zie ik het maar gewoon als een bedankje/ beloning voor de inzet, als dat zou gebeuren. En ontdekken ze dit dan later als nog? Dan breien ze dat wel weer recht.

Leestip: Minstand hoe sta ik ervoor?

Wat zou jij doen in bovenstaande 3 situaties? Mijn antwoorden zijn al in het artikel verwerkt! Ik denk dat het per situatie verschilt of we eerlijk zouden zijn. Maar sommige mensen zijn een soort van heilig (zo zie ik dat) en zijn gewoon áltijd eerlijk ongeacht of ze er zelf beter van worden of niet. Daar heb ik wel respect voor!