We kunnen weer!

We kunnen weer!

10 september 2021 2 Door Marìs

We kunnen weer op vakantie! Op het werk hebben ze het er al een paar maanden volop over. De vakanties.

We kunnen weer

We kunnen weer!

We kunnen weer op vakantie! Er is weer wat meer rust teruggekeerd in vakantieland lijkt het wel, want mensen durven weer vakanties te boeken. En deze keer niet alleen maar in Nederland, maar ook in het buitenland.

Leestip: Vakantiegeld van 2021!

Zelf boekte ik vorig jaar al voor dit jaar mijn vakantie. In Nederland, weer in een bungalowpark. Deze kosten werden door 2 gedeeld. Mijn oma betaalde de ene helft en ik de andere helft. Mijn moeder hoefde deze keer niet te betalen. Dat kreeg ze cadeau van ons. Mijn oma vliegt niet meer, dus automatisch wordt het dan een vakantie met de auto. Omdat het vorig jaar nog allemaal onzeker was hoe het dit jaar in de herfst zou zijn, kozen we daarom voor de zekerheid van in Nederland op vakantie gaan.

Al is vliegen wel weer mogelijk (met mondkapje), mij trekt het nog niet. Eerst die rottige mondkapjes maar eens weg uit het vliegtuig! Dan ga ik met alle liefde weer vliegen. Maar wel pas in 2023, want ik wil nu echt eerst mijn huis (zo goed als) helemaal af hebben.

Op het werk hebben ze het deze zomer en nu nog steeds alweer volop over vakanties. Er waren redelijk wat mensen die net als ik gewoon in Nederland zijn gebleven, maar toch ook redelijk wat mensen die toch het vliegtuig pakten naar een ander land. Zij kunnen zo’n kapje wel verdragen, dat scheelt! Een collega gaat binnenkort naar Gran Canaria, weer een ander naar Turkije, maar ook Portugal heb ik voorbij horen komen. Eigenlijk is het redelijk 50/ 50 verdeeld.

Door al die vakantie-gesprekken en verhalen ben ik eigenlijk wel benieuwd wat mijn lezers dit jaar hebben gedaan, óf nog gaan doen. Blijven jullie dit jaar in Nederland? Of zijn jullie naar het buitenland geweest en wat gaf de doorslag voor jullie keuze? Als je al geweest bent; hoe was je vakantie? Vertel! Want ik vind het altijd super leuk om vakantieverhalen te horen en lezen.

Zelf hoop ik dus in 2023 eindelijk weer mijn buitenlandse vriendinnen op te kunnen zoeken. Op een normale manier. Want ik mis ze natuurlijk wel énorm. Maar toch ben ik ook blij dat ik gewoon op vakantie kan nu. Lekker een stapel spelletjes mee en dan heeft een huisje zo heel af en toe ook wel wat. Zeker wanneer er ook genoeg eetgelegenheden op het park zelf zijn, zoals hier het geval is. Dan hoef je ook niet persé weg om én makkelijk én lekker te eten, zonder zelf te hoeven koken.

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?!

Hoe vulde jij jouw vakantie in? Nederland of buitenland? Waarom koos je daarvoor? Doe je dat altijd, of maakte je nu vanwege de huidige situatie een andere keuze dan wanneer alles normaal is?

We kunnen weer