Weer een klein beetje geschoven

20 maart 2019 8 Door Marìs

Weer een klein beetje geschoven. Tja ik dacht dat ik het niet mer zou doen. Maar toch heb ik weer een klein beetje met geld geschoven.

Weer een beetje geschoven

Weer een beetje geschoven. Ik had gedacht dat ik het niet meer zou doen, maar omdat het weer vol werd met gedachtes in mn hoofd ben ik toch weer een klein beetje met geld gaan schuiven. Ik had op mijn vakantie rekening namelijk 200 euro staan, maar aangezien ik voorlopig niet terug kan komen op mijn werk wegens reorganisaties, moest dat 210 worden. Dat is namelijk 3x 70 euro.

Leestip: Belasting ingevuld!

Dus het eerste bedrag wat ik verschoof was die 10 euro naar mijn vakantie rekening. Vanaf nu ga ik namelijk 70 euro per maand sparen voor Gran Canaria 2020. Want dat laat ik hoe dan ook niet van me afpakken, werk of niet. Ik haal natuurlijk evengoed wel diverse kleine verdiensten binnen, dus dat komt wel goed. Dat punt is dus opgelost.

Vervolgens heb ik de 185 die ik moet terugbetalen aan de belastingdienst alvast apart gezet, want dat wil ik dan ook niet meer op mijn rekening zien staan ook. Ik moet het toch uitgeven, dus dan heb ik liever dat het zo snel mogelijk weg/ uit zicht is. Want dat geld is voor mijn gevoel al niet meer van mij. Dus ook dat bedrag haalde ik van mijn bufferrekening af. Die is ten slotte ook bedoeld voor onverwachte rekeningen.

Tot slot had ik geen geduld om tot de 20e van deze maand te wachten tot ik mijn verhuisgeld compleet kon maken, dus heb ik ook 175 euro van de bufferrekening gehaald en op de verhuisrekening gezet. Zo waren er weer 3 gedachtes minder die in mijn hoofd rond spookten en hervond ik weer wat meer mijn rust. Qua denken.

Dat zorgde er dan wel weer voor dat mijn buffer rekening weer gedaald is naar 660 euro, dus die wil ik natuurlijk weer zo snel mogelijk aangevuld hebben naar de 1000 euro. Maar er komen ook nog 2 tandarts rekeningen aan. Eentje binnenkort en eentje in mei, want er moet weer een gaatje gevuld worden. Maar dat is geen probleem, want tegen die tijd is mijn saldo gewoon alweer rond die 1000 euro, dus dat komt helemaal goed.

Leestip: Wanneer ging jij nadenken over geld?

Omdat ik die 1000 euro grens toch wel belangrijk vind om dat minimaal op de rekening te houden wil ik ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk richting de 1500 a 2000 euro ga op die rekening. Maar de eerste stap op dit moment is weer 1000 terug hebben staan op die rekening. En dan kijk ik daarna weer verder.

Voor nu voelt het in elk geval fijn om geschoven te hebben, omdat mijn gedachtes weer wat meer tot rust zijn gekomen. En nu is het gewoon weer een kwestie van 1 spaarrekening weer verder opbouwen/ vullen. En daarnaast blijven sparen voor mijn vakantie. Want ieder mens heeft échte ontspanning nodig op zijn tijd. En ik haal dat daaruit.

Hoeveel sparen jullie per maand voor vakantie/ uitjes?