Weer een kostenpost omlaag

Weer een kostenpost omlaag

31 mei 2021 0 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie leuk nieuws dat ik deze week ontving; er gaat weer een kostenpost omlaag! Inmiddels heb ik mijn auto 1 jaar, dus heb ik 1 schadevrij jaar opgebouwd.

Weer een kostenpost omlaag

Weer een kostenpost omlaag

Er is weer een kostenpost omlaag gegaan! Heerlijk is dat! Omdat ik mijn auto nu 1 jaar heb, heb ik 1 schadevrij jaar opgebouwd en dat betekend dat de kosten van de verzekering omlaag gaan. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Leestip: Auto gekocht!

Voorheen heb ik al die jaren altijd in mijn moeders auto gereden, maar sinds vorig jaar corona in het land kwam, werd het tijd voor een eigen auto. Ik kocht een tweedehands auto van op dat moment 8 jaar oud met 40.500 kilometers op de teller. Deze kostte 6400 euro, want het is een automaat. Dus die zijn altijd een stukje duurder dan gewone auto’s. En omdat ik al die jaren altijd alleen in een automaat gereden heb, wil ik nooit meer anders. Rijden is een automaat is zoveel relaxter!

We zijn nu een jaar verder, maar ik ben nog altijd erg blij dat ik destijds de beslissing genomen heb om een eigen auto te kopen. Het geeft je gewoon zoveel meer vrijheid! En het scheelt mij een paar uur reizen per week ook nog. 2x 40 minuten per dag. Of terwijl; 80 minuten per werkdag.

Mijn kosten voor de verzekering zijn omlaag gegaan met 4,20 euro per maand. Nu ben ik natuurlijk blij met elke daling van mijn vaste lasten, maar dat het bijna 5 euro zou zijn, kon ik alleen maar hopen. Je raadt het vast al, maar ik hoop dat de kosten voor de verzekering volgend jaar met nog zo’n leuk bedrag zullen dalen. Zo wordt het steeds iets goedkoper om een eigen auto te bezitten. Wel zo fijn!

Ander maandbedrag sparen

Inmiddels konden jullie ook al een artikel lezen over de kosten bij de garage die ik dit jaar maakte voor een grote onderhoudsbeurt inclusief apk keuring. Omdat mijn spaarrekening voor de auto nu weer helemaal leeg is, heb ik besloten om per maand meer te gaan sparen.

Ik weet nu al dat ik niet meer zonder auto wil, dus zal ik ervoor moeten zorgen dat ik mijn auto tzt kan vervangen wanneer dat nodig is. Dat betekent ook dat ik dus serieuzere maandbedragen moet sparen zodat er ook nog geld over blijft náást het onderhoud.

Voorheen spaarde ik 100 euro per maand en dat ga ik per direct (per juni dus) ophogen naar 150 euro per maand. Dan spaar ik over een heel jaar 600 euro meer. En daarnaast ga ik af en toe wat extra geld op de rekening zetten. Wanneer ik bijvoorbeeld extra geld ontvang op wat voor manier dan ook, bepaal ik per keer wat ik daarmee doe. Dat zal nu soms dus ook naar de auto spaarrekening gaan.

Leestip: Kosten garage bezoek mei 2021!

Zet jij ook maandelijks geld weg voor onderhoud en een nieuwe auto?