Weer een poging gedaan!

Weer een poging gedaan! Afgelopen maandag kwam er weer een interessant crowdfunding project online. En dus deed ik weer een poging om te investeren.

Weer een poging gedaan

Weer een poging gedaan!

Weer een poging gedaan! Afgelopen maandag kwam er weer een crowdfunding project online waarin ik wel wilde investeren. Deze keer ging het om een project in Rotterdam. Het ging om een bedrijfsovername, een restaurantje. Maar dan voor ontbijt en lunch. In totaal was er 195.000 euro nodig, dus het bedrag was niet heel erg hoog. Ik had dus van te voren zo mijn twijfels al of het wel zou gaan lukken.

Leestip: Totale extra inkomsten 2019!

Het terugbetalen zou dan ook in 4 jaar gebeuren, maar dan met 7% rente. Dus iets minder dan het vorige project waarin ik wilde investeren. Ik wil minimaal 10 euro per maand terugbetaald krijgen als ik investeer, dus dat zou in dit geval ook gewoon moeten lukken. Met de looptijd van 4 jaar!

Het project kwam tussen de middag online, niet een heel fijne tijd omdat ik dan meestal nog aan het koken ben rond die tijd, maar daarom begon ik die dag maar extra vroeg met koken. Zodat ik gewoon om 12 uur klaar kon zitten achter mijn laptop én met mijn telefoon om weer een poging te doen tot een investering. Deze keer logde ik in op mijn laptop én op mijn telefoon. Zodat als het op mijn laptop niet lukte ik direct ook op mijn telefoon een poging kon doen. Ik zette beide apparaten ingelogd en wel klaar op de goede pagina.

Ik moet zeggen dat ik het oprecht spannend vond, omdat het nu al een paar keer mislukt is. Vol hoop ging ik het dus maar weer opnieuw proberen. Ook dit waren weer mensen met veel ervaring en dat spreekt mij toch altijd het meeste aan. Dan weet je gewoon dat die mensen er verstand van hebben, wat ze gaan doen. En dat is wel belangrijk.

Ik vernieuwde de pagina en kon op de investeerknop drukken! Mijn telefoon was als eerste dus ik scrolde snel verder en selecteerde 500 euro. Dat is mijn standaard bedrag wat ik per project investeer. En yes! Investering bevestigd!!

Ze maken nu het contract in orde, dan moeten de ondernemers het ondertekenen en dan komt de kopie in onze inbox. Dan ontvang ik ook een mail met het verzoek om het geld (kan vlgs mij via ideal, of iig iets van die strekking). Dan wordt het geld overgemaakt naar de ondernemer en een maand later volgt de eerste terugbetaling.

De eerste keer wordt er 5 euro (1% van je geïnvesteerde bedrag) ingehouden. Dus die maand ontvang ik 6,97 euro. Om daarna de rest van de maanden 11,97 per maand betaald te krijgen. En dat dus 4 jaar lang. Mooi bedrag! Samen met mijn andere project zit ik dan op 22,23 euro.

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Heb jij wel eens automatisch geïnvesteerd dat je van tevoren de criteria opgaf? Zo niet, hoe sta jij daar tegenover? Zelf vind ik dat niet echt prettig voelen. Omdat ik per project wil bepalen of het me aanspreekt of niet.

Weer een poging gedaan

4 thoughts on “Weer een poging gedaan!”

 1. Wij hebben hier nog nooit op deze manier geïnvesteerd. Op een of andere manier vind ik dit toch een beetje spannend, ben dan bang dat het niet goed gaat en dat we onze investering kwijt zijn. Heel raar, maar ik zou eerder geneigd zijn te investeren in een project dat terug betaald met lagere rente, niet handig weet ik. Maar op een of andere manier durf ik er dan meer op te vertrouwen dat ze terug betalen. Maar misschien komt die onzekerheid hierover ook wel doordat ik me er nog niet echt in verdiept heb. We hebben in onze omgeving ook geen mensen, waarvan ik het weet, dat ze dit doen. Dus moet het puur hebben van de ervaringen die we op internet lezen.
  Maar fijn dat het je gelukt is! Als ik het goed berekend heb levert dit je toch een leuk bedragje op!

  1. De rentes liggen op dit platform allemaal rond de 7 procent. Mijn eerste project is zelfs 8,5 procent. Zelf vind ik het net zo’n risico als beleggen. Daar kun je ook geld kwijt raken en dat nemen mensen wel voor lief. Met crowdfunding krijg je ook altijd een deel van je geld terug, ze gaan nooit failliet in de eerste maand. Dus je krijgt altijd op zijn minst een deel terug. Op dit flatform kijken ze ook naar risico en of iemand in staat is om het terug te betalen. Op zich vind ik het hier vrij goed geregeld. Maar het moet ook maar net je ding zijn. Voor sommige mensen is investeren op die manier gewoon niet weggelegd omdat ze er wakker van zouden liggen.
   Ik had zelf in mijn omgeving ook geen mensen die hierin investeren. Ik heb er destijds ook over gelezen op een blog (geen idee meer welke). Het trok mij meteen aan omdat ze elke maand een vast bedrag terug overmaken naar je rekening. Dus mocht je een keer niet op de site kunnen inloggen omdat ie eruit ligt of zo, dan heeft dat geen gevolgen als in dat je dan niet bij je geld kunt. En zo kan ik ook zelf bepalen wat ik op dat moment met mijn geld doe, dat vind ik ook wel zo fijn.

   Ja blij mee! Project 1 en 2 bij elkaar opgeteld ontvang ik straks 22,23 euro per maand. Ik wil in nog meer projecten gaan investeren zodat dit maandelijkse inkomen nog verder omhoog gaat. En ik ben ook op zoek naar een ander crowdfunding platform die ook maandelijks op je rekening storten. Geenhoreca, maar een andere branche, voor meer spreiding. Ik spreid het nu ook uit over diverse projecten waardoor het risico al verlaagd wordt. Als het dan ook nog in meerdere branches kan op dezelfde manier zou dat top zijn.

   1. Ja dat zou inderdaad top zijn! Voor nu houdt ik het hier bij euroclix en een aantal sites meer. Maar voor in de toekomst is dit zeker wel iets om te onthouden! Dank je voor de uitleg!😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *