Weer een poging gedaan!

26 januari 2020 6 Door Marìs

Weer een poging gedaan! Afgelopen maandag kwam er weer een interessant crowdfunding project online. En dus deed ik weer een poging om te investeren.

Weer een poging gedaan

Weer een poging gedaan!

Weer een poging gedaan! Afgelopen maandag kwam er weer een crowdfunding project online waarin ik wel wilde investeren. Deze keer ging het om een project in Rotterdam. Het ging om een bedrijfsovername, een restaurantje. Maar dan voor ontbijt en lunch. In totaal was er 195.000 euro nodig, dus het bedrag was niet heel erg hoog. Ik had dus van te voren zo mijn twijfels al of het wel zou gaan lukken.

Leestip: Totale extra inkomsten 2019!

Het terugbetalen zou dan ook in 4 jaar gebeuren, maar dan met 7% rente. Dus iets minder dan het vorige project waarin ik wilde investeren. Ik wil minimaal 10 euro per maand terugbetaald krijgen als ik investeer, dus dat zou in dit geval ook gewoon moeten lukken. Met de looptijd van 4 jaar!

Het project kwam tussen de middag online, niet een heel fijne tijd omdat ik dan meestal nog aan het koken ben rond die tijd, maar daarom begon ik die dag maar extra vroeg met koken. Zodat ik gewoon om 12 uur klaar kon zitten achter mijn laptop én met mijn telefoon om weer een poging te doen tot een investering. Deze keer logde ik in op mijn laptop én op mijn telefoon. Zodat als het op mijn laptop niet lukte ik direct ook op mijn telefoon een poging kon doen. Ik zette beide apparaten ingelogd en wel klaar op de goede pagina.

Ik moet zeggen dat ik het oprecht spannend vond, omdat het nu al een paar keer mislukt is. Vol hoop ging ik het dus maar weer opnieuw proberen. Ook dit waren weer mensen met veel ervaring en dat spreekt mij toch altijd het meeste aan. Dan weet je gewoon dat die mensen er verstand van hebben, wat ze gaan doen. En dat is wel belangrijk.

Ik vernieuwde de pagina en kon op de investeerknop drukken! Mijn telefoon was als eerste dus ik scrolde snel verder en selecteerde 500 euro. Dat is mijn standaard bedrag wat ik per project investeer. En yes! Investering bevestigd!!

Ze maken nu het contract in orde, dan moeten de ondernemers het ondertekenen en dan komt de kopie in onze inbox. Dan ontvang ik ook een mail met het verzoek om het geld (kan vlgs mij via ideal, of iig iets van die strekking). Dan wordt het geld overgemaakt naar de ondernemer en een maand later volgt de eerste terugbetaling.

De eerste keer wordt er 5 euro (1% van je geïnvesteerde bedrag) ingehouden. Dus die maand ontvang ik 6,97 euro. Om daarna de rest van de maanden 11,97 per maand betaald te krijgen. En dat dus 4 jaar lang. Mooi bedrag! Samen met mijn andere project zit ik dan op 22,23 euro.

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Heb jij wel eens automatisch geïnvesteerd dat je van tevoren de criteria opgaf? Zo niet, hoe sta jij daar tegenover? Zelf vind ik dat niet echt prettig voelen. Omdat ik per project wil bepalen of het me aanspreekt of niet.

Weer een poging gedaan