Weer een uitgave

Weer een uitgave

10 november 2021 12 Door Marìs

Recent deed ik weer een uitgave, en een redelijk grote ook. Deze keer niet omdat ik iets voor de tuin moest betalen en ook niet omdat ik iets wílde hebben, maar omdat ik iets moest vervangen.

Weer een uitgave

Weer een uitgave

Recent deed ik weer een uitgave, deze keer was dat 540 euro voor een nieuw topdek matras. Mijn oude was namelijk alweer 3,5 jaar oud. In het begin heb ik onwijs veel in mijn bed gezeten, want toen keek ik nog vaak vanuit mijn bed tv op de oude woning.

Leestip: Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was!

Het is daarom dus ook helemaal niet gek dat mijn topdek matras alweer aan vervanging toe is. De mevrouw van de winkel keek op de bon hoe oud hij was en knikte ook ‘ja’ in zichzelf. Eigenlijk had ik gehoopt dat ik deze uitgave kon uitstellen tot voorjaar 2022, zodat ik tegelijkertijd dan ook mijn 2e bed kon kopen (en mijn moeder haar bed), dan hadden we weer iets extra’s gehad om een korting voor elkaar te krijgen. Maar helaas liep dat anders. Ook niet zo erg.

Ik hield de laatste tijd eigenlijk veel spierpijn en bleef ook vermoeider dan normaal, dat merkte ik voor de vakantie al op mijn werk. Bepaalde pijntjes gingen maar niet over en ik weet dat aan dat mijn werk gewoon niet goed is voor mijn lichaam. Maar na de vakantie ontdekte ik dat er gewoon een kuil in mijn matras zat. Tja, dan rust je natuurlijk ook niet genoeg uit en hersteld je lichaam zich ook veel trager.

Het is dus niet zo gek dat ik pijn bleef houden. Want goede nachtrust, goede steun van je matras zijn beiden erg belangrijk voor herstel. Natuurlijk helpt het ook niet mee dat mijn werk een aanslag op mijn lichaam doet, want daardoor duurt eventueel herstel altijd langer, omdat je gewoon steeds weer dezelfde spieren blijft belasten. Hier hebben meerdere collega’s last van. En ook altijd op dezelfde plek. Maar het zal mij zeker helpen om in elk geval op zijn minst in mijn weekend genoeg rust te kunnen krijgen.

De levertijd van het topdek matras was (als ik hem met gekleurde rand wilde hebben) 9 tot 11 weken. Ik schrok me helemaal kapot, want ik had gehoopt hem zo snel mogelijk in huis te hebben, en zéker nog voor de feestdagen. Daarom kwam ik ook nog snel op de laatste mondkap-loze dag naar de winkel. Eigenlijk meteen de nacht nadat ik zéker wist dat ik hem moest vervangen.

Toen kwam het meisje van de winkel met een andere optie, hetzelfde topdek matras zónder gekleurde rand. Top! Je ziet toch niks van die gekleurde rand, want er zit altijd een molton en zo overheen. Deze was vanuit het hoofdkantoor leverbaar met zo’n 2 weken. Heel andere koek! Dat werd dus de optie waar ik voor koos. Het zou eventueel 3 weken kunnen worden, afhankelijk van de route die zij inplannen en hoeveel zij te leveren hebben, maar hey! Beter 3 weken dan 9 tot 11!

Zelf had ik gerekend op een levertijd van 4 tot 6 weken, als het druk was 8 weken. Met de hoop dat ik het in elk geval vóór de feestdagen in huis zou hebben. Want het is nu natuurlijk dé periode waarin het heel druk wordt op mijn werk en dan is goed liggen op je matras wel zo prettig. Ik ben dus blij met het resultaat! Nu even aftellen voor die laatste paar weken op het oude matras! Gelukkig had ik een potje ‘aankopen’ gemaakt, waar het geld voor een nieuw topdek matras al in zat.

Leestip: Genoeg dure klussen te gaan!

Wanneer heb jij voor het laatst je matras vervangen? Of je topdek matras, als je die erop hebt liggen? Mijn topdek matras is denk ik ongeveer 8 centimeter dik. Niet zo’n dun ding dus.

Weer een uitgave