Weer wat verder

Weer wat verder

3 oktober 2020 4 Door Marìs

De verbouwing is nu weer wat verder. Echt een mini klein beetje, maar wel een mini stapje vooruit.

weer wat verder

Weer wat verder

En later deze maand komen we weer wat verder! Want er staat een week tijd voor ons gereserveerd.

Leestip: Makkelijk geld verdienen kun jij ook!

Ik zal eerst beginnen met afgelopen week. Vorig jaar had een elektriciën een offerte gemaakt voor ons, voor diverse klusjes. Waaronder ook een stopcontact maken in het keukenmuurtje dat wij in het begin nieuw hebben laten plaatsen. Dit stopcontact was bedoeld voor de afzuigkap.

Omdat wij destijds krap in het budget zaten, was dit een van de klusjes die werd uitgesteld. Toen mijn moeder vorige week de elektriciën belde om te zeggen dat we nu die klus als nog wilden laten uitvoeren, kwam de beste man deze week al langs. Binnen no time was het geregeld en zat het stopcontact in de muur. Er was destijds al meteen een buis in de muur geplaatst waar de kabels alleen nog maar doorheen getrokken hoefden te worden. Dus in nog geen halfuur was de klus geklaard.

weer wat verder

Het gat in de muur van het oude stopcontact werd meteen dicht gesmeerd en ook de muur rondom het stopcontact werd netjes bijgewerkt. Als het goed droog is, mag het geverfd worden.

De keuken is nu dus voorbereid, zodat de aannemer de afzuigkap kan ophangen en de buis naar buiten kan laten lopen. En om de buis heen wordt netjes een koof gemaakt, zodat er geen lelijke buis in de keuken te zien is. Rondom het stopcontact ziet het er nog wat lelijk uit omdat er met potlood op de muur getekend was.

Ingepland

Nu heeft de aannemer in oktober een week voor mij ingepland, waarin hij meerdere klussen gaat afronden. Dus ik ben benieuwd hoeveel er af is na die week!

Zo staat er voor dit jaar nog op de planning: kozijnen aftimmeren, oude ventilatiebuizen aftimmeren (gaten in het plafond daarvan dicht maken), 2 sloten doorspuiten omdat de schuurdeur niet open te krijgen is (of in elk geval; heel moeilijk) en de achterdeur gaat ook lastig. Hij is in verkeerde volgorde uitgehold door de prutser, waardoor er nog vuil in zit. Tot slot dan nog een ventilatierooster in 1 raam zetten, want daarvan was de verkeerde maat geleverd (te groot). En dan dus de keuken.

In de keuken komt dus de afzuigkap met de koof en er wordt nog 1 keukenkastje opgehangen met lampjes eronder. Dat is het dan voor dit jaar voor de aannemer.

Leestip: Hoe staat de verbouwing ervoor (een jaar geleden)!

Verheug jij je ook altijd zo op het resultaat als je een klus laat doen?

weer wat verder