Welk briefje is jouw favoriet?

Welk briefje is jouw favoriet?

8 mei 2020 6 Door Marìs

Welk briefje is jouw favoriet? We hebben 4 gangbare eurobiljetten. Vandaag vertel ik welke mijn favoriet is en waarom.

Welk briefje is jouw favoriet

Welk briefje is jouw favoriet?

Welk briefje is jouw favoriet? De 4 meest gangbare euro biljetten zijn het briefje van 5 euro, 10 euro, 20 euro en 50 euro. In dit artikel vertel ik jullie welk biljet mijn favoriet is en waarom dat zo is. Hierbij kijk ik niet persé naar de waarde ervan, maar naar het uiterlijk, dus de print die erop staat en de kleur ervan.

In het dagelijks leven is mijn favoriete kleur oceaanblauw, of dat mooie donkere blauw als de lucht zo mooi blauw is op Gran Canaria (dat hele donkere blauw van de lucht hebben wij hier bijna nooit). Daarom heb ik ook blauwe gordijnen, een blauw bed en een blauwe bank. Ik vind het mooi om dat te combineren met okergeel. Wat is jouw favoriete kleur in het dagelijks leven?

Het zal jullie dan ook vast niet verrassen dat ik de mooiste kleurcombinatie het briefje van 50 en 20 vind. Hoewel ik normaal gesproken dus blauw een erg mooie kleur vind, is het biljet van 20 euro niet mijn favoriete biljet. Dit omdat de kleur blauw afwijkt van de kleur blauw die ik normaal zo mooi vind. Daarom is mijn favoriete biljet het briefje van 50 euro.

Die kleur trekt mij het meeste aan. Met de ontwerpen van de briefjes heb ik verder eigenlijk allemaal niks. Het is niet zo dat ik het ene gebouw mooier vind dan het andere, maar dat komt wellicht ook omdat ik de briefjes al zó vaak gezien heb, dat dat allemaal gewoon geworden is. Het heeft voor mij niks bijzonders meer. Voor jullie wel?

Leestip: Als geld geen rol zou spelen!

Wat is jouw favoriete kleur is het dagelijks leven? Met welke kleur combineer je dat graag? En wat is jouw favoriete biljet en waaróm is dat jouw favoriet?

Welk briefje is jouw favoriet