Welke bijbaantjes heb ik gehad?

Welke bijbaantjes heb ik gehad?

29 april 2020 11 Door Marìs

Welke bijbaantjes heb ik gehad? Dat ga ik jullie vandaag vertellen. Er zit nog best wel iets verrassends tussen denk ik!

Welke bijbaantjes heb ik gehad

Welke bijbaantjes heb ik gehad?

Welke bijbaantjes heb ik gehad? Ik ben niet iemand die al heel jong met bijbaantjes begon. Maar eerlijk gezegd weet ik ook niet meer hoe oud ik was toen ik mijn eerste bijbaantje kreeg. Wel deed ik als kind betaalde klusjes in/ bij het huis. Zoals b.v. onkruid weghalen in de tuin of dat soort dingen.

Daarna heb ik als bijbaantje tulpen gekopt. Toen werd ik altijd ergens in het centrum opgehaald met een groepje mensen en naar een boerderij gebracht waar we dan tulpen gingen koppen. Of eigenlijk nakoppen. Want de machine kopt ze natuurlijk. Nakoppen wordt met de hand gedaan, want de machine slaat er altijd wel een paar over. Wel slecht voor je rug, want je staat voortdurend krom, want die tulpen zijn niet op een fijne hoogte. Maar het betaalde wel leuk voor mijn leeftijd toen! Rijk werd ik er overigens ook niet echt van.

Verder was een van mijn bijbaantje een zomerbaantje bij de post. TNT heette het toen nog. In de plaats waar ik destijds woonde deed ik de voorbereiding én ik liep een (grote) wijk. Ik werd ingewerkt door degene die normaal altijd die wijk liep en verving haar toen zij vakantie had.

Daarnaast was een bijbaantje van mij ook oppassen. Maar niet op verschillende adressen, alleen bij mijn buren van destijds. Zij vroegen ooit of ik wilde oppassen en daar heb ik ook wel echt een leuk bedrag mee verdiend destijds. Wat ik ook allemaal weer uit gaf aan musical bezoeken 😉 Want dat deed ik in de tijd écht heel vaak.

Tot slot heb ik als bijbaantje ook nog post gesorteerd en gelopen voor Netwerk VSP (dat bestaat al lang niet meer). Dit werd dan thuis bezorgd en moest ik op de grond uitsorteren en daarna ook zelf rondbrengen.

Via uitzendbureau’s heb ik ook nog wel eens wat kleine klusjes gedaan, maar niet heel noemenswaardig. De gekste klus die ik daarvoor deed was de ov chipkaart apparaten checken. Hierbij ging ik dan mee met diverse busritten waar ik niet voor hoefde te betalen, maar gedurende de rit moest ik dan ergens zitten waar ik de kastjes in de gaten kon houden van het inchecken. Ik moest dan noteren hoe vaak er storingen waren. Dat was het mafste ‘bijbaantje’ ooit, maar het was wel erg makkelijk om gratis met de bus heen en weer te rijden op diverse lijnen en dan daar ook nog voor betaald te worden, alleen door formuliertjes in te vullen.

Leestip: Geldlijstje gemaakt!

Wat was jouw meest opvallende bijbaantje? En met welk bijbaantje heb jij het meeste geld verdiend? Ik denk dat ik het meeste verdiende met oppassen. Want dat deed ik best vaak en het betaalde erg goed!

Welke bijbaantjes heb ik gehad