Welke verbouwklussen in 2022

Welke verbouwklussen in 2022

11 december 2021 7 Door Marìs

Al een tijdje stel ik mezelf de vraag; welke verbouwklussen in 2022? Dat lees je in dit artikel. Welke klussen ga ik laten doen, zodat ik weer het een en ander van mijn lijstje kan afvinken.

Welke verbouwklussen in 2022

Welke verbouwklussen in 2022

Je leest vandaag; welke verbouwklussen in 2022? Ik heb namelijk nog een flinke lijst te gaan. Dus wat wil ik in 2022 gaan afvinken? Dat ga ik vandaag allemaal met jullie delen in mijn artikel. Ik ben er nog precies helemaal over uit, maar ik kan wel delen wat ik het liefste afgevinkt wil zien.

Leestip: Genoeg dure klussen te gaan!

Als ik helemaal niet aan geld denk is mijn ideaalbeeld dat alles gewoon af is. Als ik mezelf een uitdaging geef en iets realistischer naar alle klussen kijk, wordt het lijstje toch wel echt een stuk korter. En ik ga het lijstje met jullie delen wat dus iets realistischer is. Maar wel nog écht een uitdaging als ik alles van dat lijstje voor elkaar wil krijgen.

  • lekkage badkamer repareren (gebeurt in april 2022)
  • wc beneden afmaken (gebeurt in april 2022)
  • kop-latjes op alle binnenkozijnen maken
  • Muren isoleren (waarmee ik bedoel dat ik zoveel mogelijk geluid van buren wil uitsluiten)
  • Geïsoleerde muren stucen
  • Plafonds en muren verven
  • Zonnepanelen

Qua prijzen zijn dit nog best forse bedragen. Dat wil zeggen; het isoleren van de binnenmuren kost een paar duizend euro, evenals zonnepanelen. Ook de lekkage verhelpen en de wc beneden afmaken kost bij elkaar een paar duizend euro, maar gelukkig krijg ik de kosten rondom de lekkage vergoed van de verzekering.

We zullen zien

Hierboven noemde ik de klussen als isoleren van de muren, opnieuw stucen en verven apart, maar dit zie ik zelf als 1 klus. Ik laat het namelijk uitvoeren als 1 klus. Uiteraard kan niet alles binnen een paar weken helemaal af zijn, dus er zal op diverse momenten geklust worden in huis. Met rustperiodes tussendoor (want ja, stucwerk zal bijvoorbeeld moeten drogen voordat er geverfd kan worden).

Idealiter gezien zou ik ook nog mijn afdakje buiten willen laten isoleren dit jaar (2022). En de stroompunten voor de rolluiken voorbereiden. Dan zijn namelijk alle voorbereidingen gedaan die er gedaan moeten worden voordat er rolluiken kunnen komen.

Wat ik uiteindelijk écht kan afvinken van deze klussenlijst zal gedurende het jaar blijken. Er moeten namelijk ook nog wat spaarrekeningen aangevuld worden waar geld vandaan gehaald is voor de tuin. Dus wellicht moeten bijvoorbeeld de zonnepanelen toch nog een jaartje langer wachten. Al hoop ik van niet.

Leestip: Extra geld in december!

Hoe staat het ervoor bij jou thuis? Welke kleine of grote klussen wil jij in 2022 aan of in je huis laten doen, of ga je zelf uitvoeren?

Welke verbouwklussen in 2022