Wet van de aantrekkingskracht

9 maart 2018 11 Door Marìs

Wet van de aantrekkingskracht. In dit artikel vertel ik jullie over de wet van de aantrekkingskracht. Ook wel ‘the secret‘ genoemd.

Wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht. Een magneet is sterk. En wij mensen zijn net magneten. Met onze gedachten kunnen wij dingen naar ons toe trekken. Zowel positief als negatief. En soort zoekt soort. Dus heb je positieve gedachten, dan trek je positieve mensen en nog meer positieve gedachten naar je toe. Dit geldt natuurlijk ook voor negatieve gedachten.
That’s The Secret. Dat is Het Geheim van succesvol zijn en krijgen wat je zo graag wilt hebben, doen of bereiken. Dat bereik je door hoe je denkt. Je trekt het naar jezelf toe.

Het gebeurt mij ook

Dat dit mij ook gebeurt daar heb ik een goed voorbeeld van. Ik zeg en schrijf aan het begin van de maand altijd op hoeveel plusuren ik minimaal wil draaien op mijn werk die maand. Sinds ik dat ben gaan doen heb ik mijn doel altijd behaald en deze maand zit ik daar zelfs dik overheen, dus heb ik mijn doel later nog bijgesteld. Dit geeft mij elke keer weer zo een goed gevoel dat ik dit ook gewoon blijf doen. Gewoon omdat het zo goed werkt!
Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent en hoe je woont. Het maakt zelfs niet uit wat je aan wilt trekken. De wet reageert op jouw gedachten, ongeacht wat die zijn. Eigenlijk ben je dus als het ware een magneet. Het gelijke trekt het gelijke aan.
Want je hebt vast wel eens meegemaakt dat je dacht aan iets waar je niet tevreden over was. Je bleef eraan denken en daardoor ging het steeds erger lijken. Ook dat is de wet van de aantrekkingskracht. Als je aanhoudend aan iets denkt dan zorgt de wet voor meer soortgelijke gedachten.
Dus als je kunt bedenken wat jij in je leven heel graag wilt, maak dat dan tot je overheersende gedachte. Want dan zul je het in je leven brengen.
Wil je juist af van negatieve gedachten? Zet daar dan een hele sterke positieve gedachte tegenover en maak dat tot je overheersende gedachte, maak dat zo sterk mogelijk. Dit kun je doen door het vaak te herhalen, op te schrijven en aan anderen te vertellen. Hoe vaker je eraan denkt, hoe sterker je gedachte wordt.
Dit kan over van alles gaan. De baan die je zo graag wilt, een levenspartner, die mooie auto. Of misschien wil je wel een ander huis of je eigen bedrijf starten. Wellicht heb je een bepaald geldbedrag nodig. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het aantrekken.

Waarom werkt het niet standaard bij iedereen?

maar waarom leeft dan niet iedereen het leven van zijn dromen? Simpel; omdat mensen denken aan wat ze niet willen. In plaats van aan wat ze wel willen. Het is net een spiegel. Alles wat je denkt krijg je ook weer terug.
De wet houdt geen rekening met ontkennende woorden. Dus denk jij ‘ik wil niet te laat komen’ is de aantrekkingskracht ’te laat komen’.
Denk jij ‘ik wil geen boete’, dan is de aantrekkingskracht ‘een boete krijgen’. De wet geeft je datgene waarover je denkt. Punt. De wet van de aantrekkingskracht werkt altijd. Ongeacht of je het wel of niet begrijpt/ wilt/ gelooft.
Heb jij wel eens bewust iets naar je toe getrokken met de wet van de aantrekkingskracht? Zo niet, wat zou je graag willen aantrekken? Je weet nu hoe het werkt!