Wildlands in Emmen

Wildlands in Emmen. Vorige week konden jullie lezen over Park Hoge Veluwe waar ik recent geweest ben. Vandaag over Wildlands in Emmen waar ik naartoe ging in mijn eerste vakantieweek.

Wildlands in Emmen

Wildlands in Emmen

Wildlands in Emmen. Dat is het ‘nieuwe’ dierenpark van Emmen. Want Ć©cht nieuw is het inmiddels natuurlijk al niet meer. Maar toen ik 2 weken vrij was ging ik gezellig met mijn moeder een dagje uit naar Emmen! Want we hadden 2 gratis kaartjes, dus hey, dan wordt het interessant, want normaal betaal je bijna 30 euro toegang per persoon. Naar mijn mening belachelijk duur voor een dagje dierentuin.

Wildlands in Emmen

Deze ijsbeer was de hele tijd heel schattig aan het spelen met zijn ton. Hij gooide hem steeds in het water om hem er daarna weer uit te halen. Ook stopte hij zijn hoofd erin en liep er een stukje mee om er vervolgens op te gaan springen. Waardoor er ook echt een deuk in de ton ontstond. Kortom; entertainment!

Wildlands in Emmen

Bootje door de jungle. Je kon in de jungle ook met een bootje gaan en dat vond ik erg leuk. Het was wel een kort ritje, maar het is leuk gemaakt door ‘Jim’ zijn verhaal te laten vertellen. En het was ook leuk dat je binnen ook nog langs olifanten kwam en langs de aapjes, waardoor je met een beetje fantasie jezelf echt in een jungle bevond.

Wildlands in Emmen

Dit was dus tijdens het boottochtje. We waren net door een donkere tunnel (verlicht met lichtjes) gevaren en dit was een heel mooi gezicht!

Wildlands in Emmen

Zoals ik al zei kwamen we ook langs de olifanten in de jungle.

Pauze!

Wildlands in Emmen

Daarna hielden we een pauze en gingen we lunchen en natuurlijk ook.. even naar de wc, oeps bezet!

Wildlands in Emmen

Daarna gingen we naar de Savanne waar we met een soort treintje langs de dieren kwamen. Het was erg leuk om ze zo van dichtbij te zien. Dat maak je eigenlijk nooit mee.

Wildlands in Emmen

Daar kwamen we ook de giraffen tegen. Wat zijn ze groot van dichtbij! Eentje bleef voor het treintje staan dus we stonden nog even stil. Vervolgens liep hij heel langzaam voor ons uit, dus net of hij ons de weg wees.

Wildlands in Emmen

Later liepen we nog langs bavianen die lekker aan het spelen waren bij het watervalletje en elkaar nat spetterden.

Wildlands in Emmen

En tot slot kon je door een oude treinwagon lopen en kwam je langs de kamelen die lagen te relaxen. Het lijkt hier net of deze kameel heel lief doet tegen degene die voor hem ligt, maar hij had last van vliegjes op zijn neus. Dus deed hij dit om ze eraf te krijgen. Het lijkt bij kamelen altijd net of ze een enorme grijns op hun gezicht hebben. Daar moet ik dan vanzelf al van lachen.

Zijn jullie ook al eens in Wildlands geweest? Echt het vernieuwde dierenpark? En wat vonden jullie ervan? Ik vond het wel leuk om er een dagje geweest te zijn, maar ik zou er niet snel nog eens naartoe gaan. Mede doordat ik de toegangsprijs van bijna 30 euro te duur vind. En omdat je vrij veel moet lopen en niet zoveel ziet. Ook heb ik het idee dat er een stuk minder dieren zijn dan voorheen. Maar wel hebben we een hele leuke gezellig dag gehad!

 

 

5 thoughts on “Wildlands in Emmen”

  1. Als kind ben ik regelmatig in het ‘oude’ dierenpark in Emmen geweest, maar Wildlands heb ik nog niet bezocht. Hoor er veel wisselende verhalen over. De een vindt het prachtig, de ander valt het enorm tegen. Wel zegt iedereen, wat jij ook zegt: er zijn veel minder dieren.
    Dat laatste weerhoudt mij ervan om te gaan. Als ik naar een dierentuin ga, wil ik ook graag veel dieren zien :).

    1. Ja ik snap goed dat je dan niet wilt gaan. Is ook een beetje zonde van het geld he zo. Ok dus het ligt in elk geval niet aan mij dat het lijkt of er minder dieren zijn. Goed om te weten!

  2. Ik ben daar in juni een dag geweest met mijn vriend. Wij hadden gelukkig ook gratis kaarten, want die entreeprijs is echt hoog ja. De dag dat wij er waren was het helaas wel heel koud ( 13 graden) en daardoor kon ik er niet zo van genieten. Mijn vriend en ik zijn ook nog in de achtbaan Tweestryd geweest. Toch wel bijzonder dat die in een dierentuin is. Het is zo haast meer een attractiepark dan dierentuin šŸ˜‰

    1. Jammer dat het zo koud was toen jullie er waren! Maar wel fijn dat jullie ook gratis konden. Ja het is zeker een bijzondere combinatie en volgens mij ook uniek in Nederland. Dat is er dan wel weer leuk aan. En ik vond het zelf ook wel leuk om het een keer gezien te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *