Woningen worden met de dag meer waard

Woningen worden met de dag meer waard

14 november 2021 6 Door Marìs

Woningen worden met de dag meer waard, je hoeft er helemaal niks meer voor te doen. Dat de huizenprijzen de pan uit stijgen weten we inmiddels allemaal wel. Maar wanneer dat stopt, weet niemand.

Woningen worden met de dag meer waard

Woningen worden met de dag meer waard

De woningen worden met de dag meer waard, dat gaat helemaal vanzelf. Al sinds 2013 worden woningen steeds duurder. En daar merken we steeds meer van. In het begin gaf dat nauwelijks problemen, want we kwamen net uit de crisis waardoor veel woningen juist een stuk minder waard waren geworden.

Leestip: Wil jij 30.000 euro sparen? Dat doe je zo!

Maar gedurende de jaren stijgen de kosten voor een koopwoning nu echt de pan uit. Het is voor steeds meer mensen onmogelijk om nog aan een koopwoning te komen. Er wordt gigantisch overboden en om sneller in aanmerking te komen, bieden mensen nu ook op woningen zonder voorbehoud van financiering en zonder de voorwaarde van een gunstige uitkomst van het bouwkundig rapport.

De overheid wil hier een stokje voor gaan steken en ervoor gaan zorgen dat voorbehoud van financiering en een bouwkundig rapport standaard in het contract worden opgenomen. Wat mij betreft een goede vooruitgang, want het is gewoon belangrijk dat je de staat van het huis kent. En natuurlijk ook dat je het kunt betalen. Want gaat de koop niet door en blijkt dat je de financiering niet rond krijgt, dan moet je 10% als nog betalen. Als boete. En veel mensen kunnen die boete niet betalen.

Dat de huizenprijzen zo aan het stijgen zijn is op zich geen nieuws, dat wisten we al. Maar het stijgt steeds harder. Tot 2016 werd een koopwoning gemiddeld 24 euro per dag duurder. Het afgelopen kwartaal werd een koopwoning gemiddeld 313 euro per dag duurder. Echt een idioot groot verschil met jaren geleden. Nog nooit stegen de huizenprijzen zo hard als nu.

Dit is natuurlijk allemaal erg leuk wanneer je je woning wilt verkopen, maar niet als je nog iets wilt terug kopen! Tenzij je goedkoper wilt gaan wonen, moet je flink wat geld bijleggen om nog aan een andere woning te kunnen komen. Daarom blijven steeds meer mensen wonen waar ze wonen en gaan ze hun huidige huis verbouwen. Dat mensen niet zo snel meer verhuizen is steeds meer te merken op de huizenmarkt. Er komen minder woningen te koop en de woningnood is nog steeds erg hoog. Hoe dit zal aflopen weet niemand, dus ik ben benieuwd!

Leestip: Extra geld verdienen, online!

Ken jij mensen die niet meer kunnen verhuizen van bijvoorbeeld een appartement naar rijtjeshuis? Zelf is het mij nog nét op het nippertje gelukt. Voor mij zou het nu niet meer betaalbaar zijn geweest om van een appartement naar rijtjeshuis te switchen.

bron: nu.nl

Woningen worden met de dag meer waard