Worstenbroodjes en palmen – diary 158

Worstenbroodjes en palmen – diary 158

6 april 2021 6 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn diary; Worstenbroodjes en palmen – diary 158. Want ik maakte de knakworst en het bladerdeeg op. Ook zocht ik diverse dingen over palmbomen in Nederland uit. Verder las ik ook weer in mijn boeken.

Worstenbroodjes en palmen - diary 158

Worstenbroodjes en palmen – diary 158

Vandaag kunnen jullie mijn photodiary; Worstenbroodjes en palmen – diary 158‘ lezen. Ik maakte worstenbroodjes, las boeken en zocht van alles uit over palmbomen in Nederland. Ook bezocht ik een palmbomen tuin.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Dinsdag 30 maart

Vandaag was ik in de palmbomentuin in Giethmen, bij Ommen. Het was heerlijk warm weer. Ik genoot er echt van om in dat lekkere weer tussen de palmbomen te kunnen lopen. En dat gewoon in Nederland!

Worstenbroodjes en palmen - diary 158

Ze kweken zelf palmbomen, van waaierpalmen tot verenpalmen.

Hier heb je een varen verenpalm, ook wel Valse sagopalm genoemd. Daar moest ik zo om lachen, hoe kan je een plant nou vals noemen als hij er zo mooi uit ziet!

Worstenbroodjes en palmen - diary 158

En weer een andere verenpalm. De Phoenix Canariensis. Yep! Een echte Canarische palmboom! Maar helaas is deze niet zo winterhard, dat hij goed bestendig is tegen Nederlandse kou.

Er waren overigens nog véél meer planten/ bomen te krijgen daar. Je kunt er naartoe zonder afspraak, want het terrein is helemaal buiten en erg groot.

Woensdag 31 maart

Worstenbroodjes en palmen - diary 158

Ik haalde weer wat boeken op bij de bieb, en daar kreeg ik deze paaseitjes bij! Super leuke verrassing!

Donderdag 1 april

Vandaag kreeg ik deze paaseitjes op mijn werk. Ik wist al dat er weer paas chocolade zou komen, want dat delen ze elk jaar uit. Dus kocht ik zelf bewust al geen paaseitjes. Dubbel op is niet nodig.

Zaterdag 3 april

Omdat er meer dan 2000 soorten palmbomen bestaan, móést er naar mijn idee toch ook een verenpalm bestaan die wél tegen Nederlandse winters kan. Ik vind waaierpalmen namelijk een stuk minder leuk, omdat je dan eerst een lang stukje steel hebt en dán pas het blad. Bij verenpalmen zijn de bladeren meer langgerekt, dat vind ik mooier.

Dus zocht ik de grote zoekmachine af en kwam ik op de Jubaea Chilensis uit. Een palmboom uit Chili. Deze is een van de meest winterharde verenpalmen, als ik internet mag geloven. Maar hij is dan ook een stuk lastiger te krijgen. In Frankrijk heeft deze soort palmboom ook -17 overleefd, dus kan hij prima Nederlandse winters aan lijkt mij! Omdat hij zo slecht verkrijgbaar is, is hij ook een stukje duurder dan andere soorten als je hem wel kunt bemachtigen. Nu dus op zoek naar een betrouwbare aanbieder waar ik mijn eigen exemplaar kan uitzoeken!

Weten jullie nog meer palmbomen tuinen/ kwekerijen in Nederland waar je zelf kunt rondlopen en je eigen bomen kunt uitzoeken? Het lijkt me erg leuk om nog meer tuinen te bezoeken!

Zondag 4 april

Ik maakte vandaag de (runder)knakworst en het bladerdeeg op door worstenbroodjes te maken. Gewoon het normale formaat knakworst door midden snijden en het bladerdeeg ook door midden snijden. Dan inrollen en de zijkanten dicht knijpen. De gewone oven op 200 graden voorverwarmen en de worstenbroodjes 25 minuten erin, toen waren ze prima. Doet het ook goed op verjaardagen bij mij.

Leestip: Offertes voor zonnepanelen!

Ken jij nog palmbomen kwekerijen/ tuinen waar je kunt rondlopen? En eventueel je eigen palm kunt uitzoeken?